Hopp til hovedinnhold
UP ALL NIGHT, NEW GIRL, 2 BROKE GIRLS, WHITNEY (FOX, CBS, NBC)

Lol-o-haust: Tv-tøysetøsene kommer

UP ALL NIGHT, NEW GIRL, 2 BROKE GIRLS, WHITNEY (FOX, CBS, NBC)

Mens halvdårlige og helt ræva komiserier med menn i hovedrollene kjemper for livets rett allerede før halvgått jomfrusesong, peker én gruppe seg ut som vinneren i den amerikanske tv-høsten: Damene. Og dét helt uten kvotering. Foreløpig er følgende fire komiserier bestilt førstesesongen ut:

New Girl (Fox)

Zooey Deschanel fra (500) Days Of Summer har hovedrollen som quirky Jess i det første showet som ble plukket opp for en hel sesong denne høsten. Dette til tross for at pilotepisoden var stiv som en stokk og hadde noen øyeblikk med en timing rett og slett helt under pari. Men det amerikanske onsdagspublikumet omfanvet Jess og hennes tre tomsete kolletivkollegaer (bortsett fra «det svarte alibiet», som med en ad hoc-forklaring ble byttet ut etter pilotepisoden til en annen kar med samme hudfarge). Siden episode 2 har showet dog funnet formen og løsnet i snippen, noe som gjør at serien nå funker som den skal, også for den mer kresne kritiker.

2 Broke Girls (CBS)

Denne mandagsserien har Sex og Singelliv-produsent Michael Patrick King i ryggen, og handler om to pussige skruer muttere som jobber på en diner i Williamsburg. Den ene fordi hun må, den andre fordi hun er ribbet for sin rike families gullhår i ræva. Kat Dennings (blant annet kjent fra Thor og The 40 Year Old Virgin) utmerker seg som høstens største komiske talent i rollen som Max, mens den Paris Hilton-aktige romkameraten Caroline (Beth Bairs) er mer av en plain-Jane. Det hadde forresten ikke overrasket veldig om Max og Caroline viste seg å være de bortadopterte døtrene til Edina og Patsy i den britiske trashkultserien Absolutely Fabulous.

Up All Night (CBS)

Eks-Bundy (hvis noen husker den serien) Christina Applegate og SNLs Maya Rudolph (bruden i Bridesmaids) spiller henholdsvis nybakt karrieremor og selvopptatt sjef i Up All Night. Dette er en fnisbar og lett gjennkjennelig serie for deg som relativt nettopp har fått barn – og mange av de som ser tv på onsdager klokken 20.00 har jo dét. Arrested Development-fans kan glede seg til å treffe Will Arnett i rollen som tøffelfar (og glede seg enda mer over den rykende ferske nyheten om at det skal spilles inn både en ny sesong av, og en film om, AD. Mer om dette her.)

Whitney (NBC)

Nederst på den nye favorittlista finner vi torsdagsshowet skrevet og spilt av den sleivkjefta komikeren Whitney Cummings (som også er manusforfatter bak 2 Broke Girls). I denne såkalte «forholdsserien» spiller Whitney og tv-samboeren hennes ut de mest intime og pinlige detaljer «in front of a live studio audience». Det snakkes fritt, brukes grove ord og løs munn, men foreløpig sitter ikke lol-ene helt der de skal, og noen ganger er det bare flaut. NBC har likevel tro på at sitcom’en kan vokse til å bli en av høstens store publikumsfavoritter, og lar altså det ublu paret dundre på til ordinær sesongslutt.

Filmbonus: Se Zooey Deschanel bruke F-ordet (alias FUCK) mot den pripne moren til lille William i Cameron Crowes 2000-rockefilm Almost Famous:

Musikkbonus: New Girls Zooey Deschanel synger også i skranglebandet She & Him, som du kan sjekke ut i denne videoen her:

Les mer