Hopp til hovedinnhold
lizzo marty singer
Lizzo (Instagram/lizzobeeating)

Lizzo svarer på søksmål om seksuell trakassering

Det har vært en storm rundt Lizzo de siste dagene.

OPPDATERT: Etter at Lizzo kommenterer anklagene, går advokaten til de tre danserne som saksøker artisten ut med en egen uttalelse.

– Ettersom Lizzo nekter for at noe av dette skjedde, la det bli en rettssak. Flere vitner står frem hver dag og bekrefter mine klienters anklager. Så vi ser frem til å møte Lizzo og hennes team i retten, sier Neama Rahmani i sin uttalelse.


OPPDATERT: Lizzo hyrer den profilerte advokaten Marty Singer som sin representant. Han er nå ansatt av Jonah Hill – som nylig skapte overskrifter. Marty Singer har også representert Chris Brown, Brett Ratner, Bill Cosby, Charlie Sheen og Johnny Depp. Samt Tristan Thompson via Kris Jenner.

lizzo Advokat Marty Singer i konferanserommet på sitt kontor i 24. etasje i Century City i Los Angeles (Paul Harris/Getty)

Advokat Marty Singer i konferanserommet på sitt kontor i 24. etasje i Century City i Los Angeles (Paul Harris/Getty)


Lizzo og hennes dansesjef Shirlene Quigley blir saksøkt av tre av sine tidligere dansere.

Blant annet for seksuell trakassering, kroppsskampåføring og for å skape et fiendtlig arbeidsmiljø.

Nå svarer Lizzo på de voldsomme anklagene i et Instagram-innlegg. Hun legger seg ikke flat.

«De siste dagene har vært utrolig vanskelig og skuffende», skriver sangeren.

«Min arbeidsmoral, personlige moral og respekt har blitt stilt spørsmål ved. Karakteren min har blitt kritisert. Vanligvis velger jeg å ikke svare på falske påstander, men disse er altfor opprørende til å ikke bli adressert.» 

«Disse oppsiktsvekkende historiene kommer fra tidligere ansatte som allerede offentlig har innrømmet at de ble fortalt at oppførselen deres under turneen var upassende og uprofesjonell.» 

lizzo vs dancers Crystal Williams Arianna Davis Noelle Rodriguez
Lizzo (Instagram/lizzobeeating)

«Som artist har jeg alltid vært veldig lidenskapelig opptatt av jobben min. Jeg tar musikken min og opptredenene mine på alvor fordi jeg til syvende og sist (bare) ønsker å presentere den beste kunsten som representerer meg og fansen min. Med lidenskap kommer hardt arbeid og høye standard. Noen ganger må jeg ta vanskelige beslutninger, men det er aldri min intensjon å få noen til å føle seg ukomfortable eller at de ikke er verdsatt som en viktig del av teamet.» 

Lizzo med 730 i 2019 (Robin Bøe)

«Jeg er ikke her for å bli sett på som et offer, men jeg vet også at jeg ikke er den skurken som folk og media har fremstilt meg som de siste dagene. Jeg er veldig åpen med min seksualitet og med å uttrykke meg selv, men jeg kan ikke akseptere eller tillate at folk bruker den åpenheten til å gjøre meg om til noe jeg ikke er. Det er ingenting jeg tar mer seriøst enn respekten vi fortjener som kvinner i verden. Jeg vet hvordan kroppsskampåføring føles og jeg ville absolutt aldri kritisere eller si opp en ansatt på grunn av deres vekt.» 

Se også: Lizzo gjør sin Twitter privat etter overflod av hat

«Jeg er såret, men jeg vil ikke la det gode arbeidet jeg har gjort i verden bli overskygget av dette. Jeg vil takke alle som har strekt ut en hånd for å støtte meg i denne vanskelige tiden.» 

I rettsdokumentene til søksmålet hevder en av danserne at Lizzo presset henne til å beføle en naken kvinne som opptrådte på strippeklubben Bananenbar i Amsterdam tidligere i år. I tillegg skal sangeren angivelig ha presset flere til å utføre en «uutholdelig» audition i 12 timer som straff etter falske anklager om at danserne hadde drukket alkohol på jobb.

Danserne fikk beskjed at de som klaget over økten ville få sparken.

Lizzo tidligere dansere, Noelle Rodriguez, Arianna Davis, Crystal Williams (Instagram)

Det skrives også at Lizzo henger ut dansere som har gått opp i vekt.

En av danserne ble sparket for å ha forsøkt å ta lydopptak av hva Lizzo sa.

Etter en konsert på SXSW i Texas skal Lizzo og koreografen Shirlene angivelig diskutert kroppen til den profilerte danseren Arianna Davis og indirekte uttrykket bekymring for hennes vektøkning.

Shirlene anklages også for å kritisere dansere som har hatt sex uten å være gift, og for å ha forsøkt å konvertere danserne til sin religion. Samtidig som hun skal ha offentlig diskutert jomfrudommen til en av danserne, pluss simulert oralsex foran dem.

Les også: Disser Beyoncé Lizzo etter søksmålet?

De siste dagene har flere tidligere ansatte og kollegaer stått frem for støtte danserne. Så vel som å dele sine egne erfaringer med Lizzo. Blant annet regissør Sophia Nahill Alisson som ble leid inn i 2019 for å lage en dokumentar om sangeren. Hun trakk seg fra prosjektet etter to uker og beskriver Lizzo som «arrogant, selvsentrert og uempatisk».

Lizzo sin tidligere kreative leder Courtney Hollinquest forteller også at anklagene matcher hennes erfaring med stjernen.

Lizzo er kjent for å promotere kroppspositivitet, og for å være en av de mest suksessfulle svarte plus-size sangerne i verden anno 2023.

Dog har det lenge vært antydninger til gnisninger mellom Lizzo og kollegaene hennes. På singelen «Rumors» feat. Cardi B synger Lizzo at hun har sparket noen «hoes» som tilsynelatende måtte skrive under på fortrolighetsavtaler alias NDA (non-disclosure agreement) men som likevel forsøker å saksøke henne.

Had to cut some hoes loose / NDA, no loose lips /nNow them hoes tryna sue me / bitch, I don’t give two shits/ all the rumors are true, yeah

Synger hun om danserne Crystal Williams, Arianna Davis og Noelle Rodriguez mon tro?


Les også: Lizzo kansellerer kanselleringskultur


Les hele innlegget til Lizzo nedenfor.

(Instagram/lizzobeeating)

Brett Ratner og Lizzo har samme advokat: Brett Ratner til norske Oda Evjen Gjøvåg: – Du gikk glipp av bra pikk

Nyeste saker fra 730.no

Les mer