Hopp til hovedinnhold
Lizzo med Suzie fra 730 (Robin Bøe)

730 x Lizzo om Met Gala-hemmeligheter, søte Kygo og Lars… Vaular?

Lizzo er rap-, R&B- og pop-dronningen verden trengte.

Nylig landet den amerikanske stjernen endelig på norsk jord, hvor hun velsignet heldige inviterte med twerking, self-love og fengende melodier.

Se video fra showcase-konserten i Oslo nedenfor!

Med låter som «Truth Hurts», «Juice» og «Soulmate», for ikke å snakke om samarbeid med artister som Missy Elliot, Gucci Mane og Charli XCX, har Lizzo tatt streaminglistene med storm i 2019.

Lizzo stjal showet på årets Coachella, hvor hun for anledning døpte om festivalen til ASSCHELLA. Lizzo er langt ifra sjenert når det kommer til twerking, og hun viser mye rumpe både på Instagram og scenen.

31-åringen blir høyt elsket for sin ærlige stil og budskapet om at alle må elske seg selv. Lizzo har nok aldri hørt om Janteloven, for å si det sånn. I sine sanger kaller hun seg selv «the baddest bitch» og «goddess». Inspirerende!

Under Lizzos korte Oslo-besøk fikk 730 audiens med dronningen, og hun sparte ikke på juice. Vi tok blant annet en prat om albumet, Kim og Kanye, hennes debut på The Met Gala og Missy Elliot.

Vi var også innom norsk musikk – eller var det islandsk?

Se 730s prat med Lizzo nedenfor video fra showcase-konserten: 

Velkommen til Norge! Hva er det beste med å være Lizzo om dagen?

– Det beste med å være meg… Jeg vet ikke! Jeg tror det alltid er være seg selv, så det er alltid bra å være meg.

Det er bra, men er det én del av livet ditt du spesielt nyter om dagen?

– Jeg nyter å kle meg bra hver dag. Hår, sminke og klær. Da jeg var yngre likte aldri å shoppe. Altså jeg likte å ha fine ting, men jeg hadde aldri fine ting, så jeg likte ikke å shoppe. Nå er det gøy!

Hvordan startet musikkarrieren din?

– Karrieren min startet egentlig på to forskjellige måter. Jeg har alltid drevet med musikk. Jeg har alltid spilt fløyte, alltid rappet og vært med i band, men karrieren min startet i Minneapolis.

– Jeg flyttet fra Houston til Minneapolis etter college. Jeg var i en gruppe med min bestevenninne, og vi fikk management for første gang. Jeg føler det er da karrieren din faktisk starter. Når du får betalt for å opptre, du har en manager og en agent. Det var da det gikk fra å kun være i en rap-gruppe med min bestevenn. 2011, girl!

Kan du beskrive albumet ditt Cuz I Love You med ett ord?

– Flammer!

Haha, perfekt! Har du en favorittsang på albumet?

– Jeg elsker tittelsporet «Cuz I Love You»! Det står mellom den og «Soulmate».

Hvorfor liker du de låtene ekstra godt?

– Jeg elsker «Cuz I Love You», fordi jeg har aldri skrevet en låt som den før. Jeg var skikkelig stolt av å være en låtskriver etter den sangen.

– «Soulmate» har alt som er meg i en sang. Min soul-stemme, altså vokalen min, mine favoritt–rap-bars, og den har self-love. Så det er meg i et nøtteskall.

Albumet Cuz I Love You var på nummer 1 på iTunes og nummer 6 på Billboard. Hvordan føles suksessen?

– Jeg skal ikke lyve til deg! Så for å være ærlig, så føles det ikke så annerledes.

– Jeg klarer ikke å virkelig fatte det. Det er bare tall. Plateselskapet sender meg statistikk om hvordan albumet gjør det, for eksempel… I går skrev de at det var albumets mest solgte uke, og jeg tenkte bare «Okei, men jeg har fortsatt vondt i hodet og er på vei til et hotell for å ta en høneblund». Så ingenting endrer seg, egentlig.

– Jeg er stolt av musikken min, og jeg er så glad for at folk liker den. Det er det viktigste. Men alt er det samme. «Same day, different dollar!».

Godjente <3 (Robin Bøe)

Du deltok akkurat på din første Met-gala. Var det like fab som det virker?

– Det var det faktisk! Det var så gøy! Folk som pleier å gå på Met Gala sa det kom til å bli så kjedelig, og jeg bare «ikke når jeg er der».

– Det var så gøy! Vi koste oss, spiste god mat og bare «shut it down».

Hvilken mat fikk dere servert på Metropolitan Museum of Art?

– Jeg vil ikke si det. Haha. Jeg spiste biff, og spiser egentlig ikke kjøtt for tiden, men jeg spiste det på Met Gala. Jeg måtte, det var så perfekt stekt. Den beste, dyreste biffen jeg spist. Du vet, jeg er boujee!

Hvem satt du på bord med under middagen?

– Jeg var med Marc Jacobs den kvelden. Det var han som designet antrekket mitt. Så Marc sine gjester var Rita Ora, Kate Moss, Shelby Swain (Lizzos hårstylist, red.anm.) og meg.

– RuPaul satt også med oss, sammen med sin partner. Og Marc sin ektemann, Char Defrancesco var der. Så dette var kun ekte familie.

Hadde dere gode samtaler under middagen?

– Så, under Met Gala sitter man litt rundt bordet og prater, men mesteparten av tiden kommer folk opp til deg eller du går til andre folk sitt bord.

– Kim og Kanye kom til bordet vårt for å prate med Marc Jacobs. Plutselig kommer Solange kommer bort til meg og hun vet hvem jeg er. Så ser vi 21 Savage gå langt bort fra bordet vårt, og Shelby og jeg bare «vi må finne 21 Savage».

– Så det er sånn Met Gala er, du får møte folk du er fan av, og som du fucker med, i virkeligheten, og ikke bare på internett. Så det var kult!

Kult! Fikk dere pratet med 21 Savage da?

– Vi snakket aldri med han! Vi mistet han, så vi lette etter han. En venn av meg kom bort til oss, og bare: «Jeg sitter på bord med ham. Bli med meg, så kan jeg introdusere dere». Men han hadde dratt, og kom aldri tilbake!

– Jeg ble så lei meg. 21 Savage var den eneste jeg ville møte!

Hvordan var det å spille på en av verdens største festivaler, Coachella?

– Det var sick, bro! Jeg lærte så mye under Coachella. Jeg lærte mye som sanger, som sceneartist og som business-dame. Jeg endret hele teamet mitt. Jeg vokste, og teamet mitt tredoblet seg. Fra å kun ha en fyr og en turné-manager, til å ha et helt team som fikser alt.

– Coachella satte meg på kartet som en sceneartist. Live-showet mitt tok et stort steg med Coachella. Coachella gjør det med deg!

Du hadde noen lydproblemer på Coachella, men Variety sa du gjorde det fantastisk uansett. Hva tenkte du på da du skjønte at det var problemer med lyden?

– Det var grunnen til at teamet mitt vokste såpass. Først helgen hadde jeg to dudes som fikset hele greia. Under det første showet kuttet lyden hele tiden, og det var stressende, men jeg fortsatt bare å danse.

– Så etter første show fant vi ut hva som var problemet, så jeg ansatte alle disse nye menneskene. Vi måtte steppe opp! Andre helgen hadde vi et lite teknisk problem under «Juice». Åhhh, det var irriterende, men heldigvis gikk showet den andre helgen mye bedre.

– Jeg tror du se på ting og tenker enten: «Åh, selvfølgelig skjer dette med meg på den største kvelden ever. Fuck mye life!». Eller så kan du tenke på hvordan du kan overvinne denne situasjonen, og hva du lærer av ulike opplevelser. Å oppleve vanskeligheter med lyden på Coachella, ser jeg på som en opplevelse jeg kan lære noe av.

Du sa i et intervju med Teen Vogue at Missy Elliot er ditt ultimate ikon, og nå har dere laget en sang sammen. På en skala fra 1-10, hvor høyet roper «barne-Lizzo» nå?

– Jeg er fortsatt et barn, for jeg skriker fortsatt. Jeg er gira! Alt av dette er bare surrealistisk for meg, for helt siden jeg var en liten jente har jeg vist at jeg skulle lage musikk, men jeg visste ikke hvordan det ville skje. Det er ting som skjer med meg nå, som jeg ikke kunne forestille meg engang. Missy Elliot på min sang er en av de tingene. Jeg skriker fortsatt!

Hvordan vil at folk skal huske deg, som artist og person?

– Jeg vil bare at folk skal huske hvordan de føler seg med seg selv, på grunn av mitt artisteri og den jeg er.

Hvem er dine top 5 norske artister akkurat nå?

– Jeg er veldig glad i Lars!

Snakker du Lars Vaular nå?

– Mhm, ja, det er han jeg snakker om.

Haha, du tuller nå? Hvordan kjenner du til Lars Vaular? 

– Jeg kan virkelig musikken min.

Så du opptreden hans på frokost-TV i Uganda?

Girl, jeg bare tuller med deg! Jeg sa bare et norsk navn, og bare håpet på at det var en norsk artist.

Haha, nå trodde vi faktisk at du var Lars Vaular-fan. 

– Okei, men helt seriøst, jeg liker det store norske bandet som har sangen som heter «Gobbledigook».

….Er du sikker på at dette er et norsk band?

– Ja, det er et stort norsk band. Si hva Norges største band heter.

Mmmmm….

– Se, du kan jo ikke dine egne artister engang!

Haha, jo da! Kjenner du til Kygo eller Alan Walker? 

– Ja, jeg liker Kygo!

Har du hørt den norske artisten Sigrid da?

– Sigur Rós var det!! Jeg snakket om Sigur Rós.

Åh, de er fra Island! 

– Ja, jeg elsker tydeligvis islandske artister! Men ja, jeg liker Kygo også. Han er søt!

Enig<3 Du legger ut så mye gøyalt på Instagram, så vi tenkte at vi skulle vise deg noen av dine egne bilder og du kan forklare hva skjer på bildet. Er du med?

Let’s do it!

Kan du fortelle oss hva som skjer her?  Se svaret under bildet:

View this post on Instagram

Tag urself I’m @j_corden’s pocket square.

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

– Her snakket jeg med Cardi B, fordi vi hadde akkurat filmet Hustlers med J-Lo. Cardi bare «der er venninna mi fra strippeklubben!», og vi bare pratet litt.

– Så er det er fyr som maser på meg og bare «Lizzo, Lizzo, Lizzo!», og bryr meg ikke. Han fortsetter å mase på meg og sier «Lizzo, ikke ignorer meg nå, det er så flaut Lizzo!».

– Jeg fortsatte å ignorere ham, fordi jeg snakket med Cardi liksom. Så når jeg snur meg, ser jeg at det er James Corden. Jeg måtte unnskylde. Jeg hadde aldri møtt ham i virkeligheten, så jeg visste faen ikke hvordan hans stemmen hans hørtes ut live. Han bare «Du ignorerte meg for Cardi! Og latet som at jeg var luft!». Jeg bare «My bad! Men du vet, det var Cardi. Okuurrr!».

– Så tok vi bilder sammen! Jeg vet egentlig ikke hvordan dette bildet ble tatt. Cardi og jeg poserte for en annen fotograf, og James bare lo etter at jeg hadde ignorert ham. Men se hvordan vi matcher da. Så nydelig!

Herregud, for en fin gjeng! Hva gjør du her da? Se svaret under bildet:

View this post on Instagram

That’s a wrap on Lizzo! #hustlersmovie 📹

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating) on

-Ja, apropos Hustlers! Dette bildet ble tatt på filmsettet til Hustlers. Damn, jeg ser bra ut!

Hva handler Hustlers om?

– Filmen handler om strippere, og jeg er med i den. Sammen med Jennifer Lopez, Cardi B og Constance Wu!

Vi gleder oss til å se! Okei, men hva skjer her da? Se svaret under bildet:

– *Lizzo plystrer* Jeg hadde min debut på Billboard-lista som artist. Så dette var liksom de mest spilte artistene denne uka.

Beyoncé er under deg. Hvordan føles det?

– Rekkefølge betyr ingenting når det kommer til Beyoncé. Beyoncé vil alltid være Beyoncé. Denne listen er faktisk omvendt vei. Beyoncé er på topp, og jeg er nummer 4.

Haha! Hva ditt mål for resten av 2019?

– Målet mitt i 2019 er å få pusekatten min spist i så mange byer som mulig.

Da ønsker vi deg lykke til med det! Kommer du tilbake til Norge snart for å spille konsert?

– Ja, jeg komme tilbake til Norge!

Les også: Intervju med Molly Sandén om Quicksand, Avicii, Unge Ferrari og suksessen i Norge

Nyeste saker fra 730.no

Les mer