Hopp til hovedinnhold

Lisa Marie Winther: – Jeg er djevelsk perfeksjonistisk

Den Oslo-baserte telemarkingen Lisa Marie Winther spiller Tshawe Baquas elskerinne i videoen til Tommy Tee-hitsingelen «About That Girl».

730.no ble bedre kjent med henne etter at vi begikk et stygt overtramp i forbindelse med snutten.

Hva gjorde vi galt? Kalte 23-åringen for «glamourmodell».

– Jeg ser ikke på meg selv som glamourmodell, bare modell, sier Lisa Maria til 730.no, og forteller at hun har jobbet mye i utlandet i år og bygget opp en stor portefølje.

– Hvis noen vil si nakenmodell, så heller det enn glamourmodell. Bildene jeg tar er i kategorien implied nude, beauty, ansikt og kropp, og noe glamour.

Litt glamour, ja. Hvorfor er «glamourmodell» så kjipt?

– Vel, jeg er ikke glamourmodell, derfor liker jeg ikke å bli kalt det. Det er ikke slike oppdrag jeg pleier å ta eller få. Betegnelsen har blitt trashet av amatører som kaller seg det uten å nødvendigvis være det. Ofte er det jenter som har latt seg avbilde av amatører i billige settinger med trutmunn og «kom og k***l meg»-blikk.

Hva behager?

– Haha, det mente jeg ikke å si. «Kom og ta meg»-blikk høres bedre ut. Husk å rette det, okay?

Okay.

– Alt handler om kvalitet. Å være naken liggende med spredte ben i en naturlig stilling kan være tusen ganger mer classy og sexy enn en trashy glamourmodell som lar seg avbilde i unaturlige, anstrengte posisjoner, i undertøy fra en billigkjede med dette blikket. For all del, jeg har ikke noe i mot undertøy fra kjedebutikker, men det passer ikke på et cover eller i et magasin. Et bilde mister kvalitet når hvem som helst kan si «åh, det undertøyet der kjøpte jeg på HM i går».

Hva betyr implied nude?

– At man er naken, men at edlere deler dekkes til. Toppløs ligger også da i kategorien, men toppløs med stil og klasse selvfølgelig, hehe.

Du er også danser?

– Korrekt, men ikke profesjonell. På halloween gjorde jeg et stort couture danseshow. Konseptet er satt i gang av en venninne av meg og er helt nytt i Norge. Ganske spennende opplegg. Tema og kostymene varierer fra gang til gang, men det er alltid sexy og classy. Vi drar til et stort dansearrangement i Amsterdam nå til helgen.

Du startet opp da du var tenåring. Er det noe i karrieren din så langt som du angrer på?

– Klart det er noen småting, det vil det alltid være, men det er slikt man lærer av. Som privatperson er jeg ikke en perfeksjonist, men når det kommer til modelljobben min blir jeg djevelsk perfeksjonistisk. Hvis man vil lykkes generelt sett i livet, og spesielt som modell, fotograf eller lignende, så bør man gå «all in» og virkelig satse. Gir man det ikke nok tid, blir det sjelden virkelig bra. Kunstneriske yrker krever mye mer.

Hva er det beste rådet du har fått?

– Jeg har vært heldig og fått mange gode råd, og jeg gir også meg selv gode råd. For å nevne ett, så må det være å stå på mitt og det jeg tror på, og ikke la meg utnytte. Det er viktig å være ydmyk. Mange lar seg utnytte ved å jobbe gratis, gjerne for amatører, noe som er trist. Det er klart det er mye gratisjobbing i begynnelsen, for både fotografer og modeller, men etterhvert som man har bygget en god portefølje så skal man selvsagt ha kompensert. Dette er en jobb.

Hvordan var det å bli avkledd av Tshawe i Tommy Tees musikkvideo?

– Ikke noe problem. Når jeg jobber skrur jeg automatisk av den vanlige Lisa-en og skrur på den andre. Tenker ikke over det i det hele tatt. Å bli avkledd i jobbsammenheng er helt greit, det ville vært verre for meg å havne på sykehus og bli avkledd av en lege.

Tshawes kjæreste er din venninne. Hva synes hun om videoen?

– Andriane (Skentos) er min bestevenninne og hun var med på settet. Hun synes det ble kjempebra, og som hun selv sier; «Jeg er heldig som har dere begge.» Det er fint sagt.

Aaaw… Har du tatt skuespillerklasser?

– Jeg har gått på tre skuespillerkurs og tatt klasser. Dessuten leser jeg en bok som heter The Intent to Live av Larry Moss, som tar for seg mye interessant om skuespill. Jeg har også vært litt på audition, noe som er helt jævlig. Nå sist i september. Jeg fikk dessverre ikke rollen, men regissøren sa «nesten», hehe. Jeg har alltid drømt om å spille i filmer. Bra filmer! Jeg må ha film i livet mitt, det er viktig. For meg er film kunst, og jeg liker å forsøke å ta del i det jeg ser på som kunst.

Hva er planene dine for 2010?

– Jeg er ikke den store planleggeren, men jeg har alltid noen planer. Jeg har et par store jobber i vente og noen andre spennende oppdrag som det er for tidlig å snakke om. Utenom det så fortsetter jeg forhåpentligvis å reise og jobbe med flere fotografer jeg beundrer. Jeg har en plan for modellkarrieren min, så jeg fortsetter å klatre til jeg har nådd målet. Jeg er glad i å klatre.

Du ble nylig en blogger. Hva skriver du om?

– Bloggen min er helt ny, men jeg skal skrive om jobben min som modell, kunst, mote, film, musikk og om meg som entertainer. Haha, jeg kan være litt klovnete. Stikk innom.

Se Lisa Maries video med Tshawe

Les mer