Hopp til hovedinnhold

Linnéa Myhres debut blir teater

Et bilde publisert av Linnéa Myhre (@linniiie)


At noen bloggere går over til bokformat er ikke så uvanlig om dagen, men Linnéa Myhres skriverier har gitt henne både Tabupris og et tilbud om å la Evig søndag, alias forfatterens debutroman fra 2012, bli til et teaterstykke. Wow!


1. Hvordan kom du fram til svaret «ja» på forespørselen, hva skulle til?


– Jeg vet jeg er kjip, men ikke så kjip at jeg takker nei når noen spør om å få lage bra teater basert på noe jeg har skrevet. Det er jo dødsstas! Og spesielt stas når det er Trine Wiggen som spør!


2. Krever Trøndelag Teater at alle skuespillerne snakker trøndersk? Ville det isåfall vært et problem?
 

– Tror ikke de er så kjipe. No hate, men det hadde vært et problem, ja. Herregud, jeg håper de ikke må det?


3. Du skal selvfølgelig spille deg selv?


– Heldigvis ikke. Det hadde vært gøy å være skuespiller og få mulighet til å være noen andre, men jeg har nok med å være og spille meg selv hver eneste dag resten av året. Jeg vet at Trine har vært innom mange skuespillere på veien, men at hun har fått kloa i den hun synes passet best. Hun heter Lina Hindrum. Jeg har møtt henne og hun er rå!

Fortsetter nedenfor.

NÅR DU INNSER AT BOKA DI BLIR TIL TEATER (INSTAGRAM)


4. Hva frykter du mest ved å la din fortelling bli tolket av andre?


– Ettersom jeg ikke har vært særlig involvert i prosessen, føler jeg ikke at så mye av forventningene hviler på mine skuldre. Jeg frykter ingenting, annet enn å høre mine egne setninger bli lest høyt. Jeg skammer meg alltid veldig over det jeg har skrevet etter å ha gitt det ut, derfor er jeg glad det tok såpass lang tid for å få satt det opp, så historien og teksten har fått synke.


5. Hvilket teaterstykke er din all time fav?


– Jeg går sjeldent på teater, ettersom jeg synes det er så fuckings DYRT, men her om dagen så jeg
Closer på Kunsthøgskolen i Oslo. Altså teaterversjonen av min favorittfilm med Jude Law og Natalie Portman. Verdens fineste og vondeste historie, og jeg hulker like mye hver gang.

6. Skam-Josefine skal spille Samantha Fox, også på Trøndelag Teater. Kan det bli hard konkurranse?

– Jeg synes hun heller kunne ha fått spille i
Evig søndag, og slippe Samantha Fox-opplegget, men jeg respekterer hennes valg. Jeg vet i alle fall hvilket stykke jeg skal til å se!

Romanen Evig søndag handler om Myhres kamp mot spiseforstyrrelse og i januar får en muligheten til å se dette på teaterscenen. Dette må vi få med oss!<3 (INSTAGRAM)
 

Ikke veldig relatert, men se også:
That’s So Raven kommer tilbake!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer