Lil Xan til Norge for første gang

6. feb 2018 kl. 00:00
STJERNEKVALITET: DETTE ER DET OFFISIELLE PRESSEBILDET HANS (SLOTTSFJELL)
STJERNEKVALITET: DETTE ER DET OFFISIELLE PRESSEBILDET HANS (SLOTTSFJELL)

Ansikstatoveringer, Xanax-avhengighet og navn som starter på «Lil»… Lil Xan kan krysse av mange felt på «Soundcloud-rapper»-bingoen, men er en av få som virkelig er i ferd med å ta steget ut av undergrunnen.

21-åringen har allerede tatt et oppgjør med Xanax, og fortalte nylig til TMZ at han trolig kommer til å bytte artistnavn etter hvert.

(Og som han sier selv i videoen – du vet at du har klart det når TMZ vil prate med deg.) 

Fun fact: «Candy»-tatoveringen i fjeset hans er ikke en hyllest til sukkertøy, men til mammaen som bærer det søte fornavnet. Lille Xan er også «kjent» for å alltid bruke knust hjerte/emo-emojien. 

I dag kan 730 endelig dele den gledelige nyheten om at Diego (#somhanegentligheter) kommer til Norge for første gang. Nærmere bestemt Tønsberg og Slottsfjell 2018!

Vi gleder oss veldig

Saken fortsetter nedenfor 

The next Eminem 💔 (to the left)

Et innlegg delt av Gisle G. Stokland (@gislegstokland)


Vi pleier aldri å klippe og lime fra pressemeldinger, men denne Slottsfjell straks sender ut er så fin at vi gjør et unntak.

Suksessen Lil Xan opplevde med hitsingelen «Betrayed» i 2017, kom slett ikke som noen selvfølge. Den 21-årige rapperen (som egentlig heter Diego Leanos) som vokste opp under svært fattigslige kår i Redlands, California, slet lenge med å finne sin vei veien i livet etter å ha droppet ut av skolen, vært arbeidsledig og blitt avhengig av Xanax. Leanos begynte å rappe nærmest på slump, og og det som begynte som noe useriøst ble plutselig veien til en karriere. 

Til tross for sin rusavhengighet, fikk Lil Xan sitt virkelige gjennombrudd med en anti-dop låt, da «Betrayed» nådde 1 million visninger 12 timer etter at singelen var sluppet på Youtube, og raskt klatret seg inn på en 67 plass på Billboard Hot 100. I dag har låta passert over 114 millioner visninger og over 100 millioner strømminger på Spotify. Lil Xan fulgte opp singelsuksessen med å selge ut sin første USA-turné på fem minutter.

Lil Xans melankolske tilnærming til hiphop, ført til at The New Yorker plasserte ham i forsetet på det de beskrev som sad rap – bevegelsen. Selv hevder rapperen at artister som Drake og Mac Miller er hans største musikalske forbilder. I dag er Lil Xan ferdig med Xanax, og snakker ofte om hvor farlig stoffet er.

Debutalbumet «Total Xanarchy» slippes 17. mars, og det ryktes at albumet gjestes av navn som Rae Sremmurd’s Swae Lee og Diplo. Nå mener vi det er på høy tid at norske fans får mulighet til å oppleve ham på en scene i Norge. Her hjemme har blant annet 730.no ytret et ønske om at en norsk festival booker Lil Xan, og vi har tatt ønsket på alvor. Vi gleder oss til å se Lil Xan på fjellet i sommer!

Bobby Johnson-produserte «Betrayed» er fin på ekte: 

Xans don’t make you / Xans gon’ take you /
Xans gon’ fake you / And Xans gon’ betray you

Dette blir Lil Xans aller første norgeskonsert, og så vidt vi vet hans eneste i år. Ses på fjellet 19.-21. juli! 

Se også 730s store quiz: Hvem eier trynetatoveringen?