Hopp til hovedinnhold
Lily-Rose Depp
Lily-Rose Depp på premieren til The King på BFI London Film Festival på Odeon Luxe Leicester Square i London (Mike Marsland/WireImage)

Lily-Rose Depp liker ikke nepobaby-stempel: – Det bare gir ikke mening

Lily-Rose Depp er lei av å bli kalt for nepobaby.

Den The Idol-aktuelle skuespilleren og modellen (født i 99) fikk et solid forsprang i karrieren da hun er datter av den amerikanske filmstjernen Johnny Depp (født i 63) og den franske artisten, modellen og skuespilleren Vanessa Paradis (født i 72).

Men hun har først og fremst jobbet hardt. Skal vi tro Lily-Rose selv.

Nå svarer Lily-Rose Depp på spørsmål om nepotisme.

Begrepet handler i utgangspunktet om favorisering av slektninger og venner fremfor kompetanse, for eksempel ved ansettelser, verv og muligheter i arbeidslivet.

«Nepo babies» er derimot barn av rike og berømte som får store fordeler på grunn av familiene de kommer fra, deriblant Brooklyn Beckham, Gigi og Bella Hadid, Hailey Bieber, Kaia Gerber, Landon Barker, Paris Hilton, Kendall og Kylie Jenner, Chet Hanks, Sofia Richie, Amelia Gray Hamlin og Willow og Jaden Smith. Og det er bare en brøkdel.

Og jo mindre talent de ser ut til å ha, jo sterke stemples «nepobaby» i pannen på barna.

(Stakkars kokk og fotograf Brooklyn Beckham.)

Lily-Rose Depp med pappa Johnny Depp (Instagram/lilyrose_depp)

Men konseptet er langt fra nytt.

Hollywood florerer av skuespillere og filmskapere med foreldre/nære slektninger i samme bransje, som Ben Stiller, Lily Collins, Sofia Coppola, Alexander og Bill Skarsgård, John David Washington, Timothée Chalamet, Dakota Johnson, Zoë Kravitz, Jennifer Aniston, Emma Roberts, Maude Apatow og Maya Hawke, for å nevne noen.

Se også: 16 unge stjerner som kan takke sine berømte familier

Lily-Rose erkjenner hun er kjent med temaet 🥰

– Nettet ser ut til å bry seg mye om den typen greier, sier 23-åringen i et nytt intervju med ELLE.

– Folk kommer til å ha forutinntatte tanker om deg eller hvordan du kom deg dit, og jeg kan definitivt si at ingenting vil gi deg rollen bortsett fra å være rett for rollen, fortsetter hun.

– Nettet bryr seg mye mer om hvem familien din er enn det folkene som caster deg i ting gjør. Du får kanskje en fot innenfor, men du har fortsatt bare en fot innenfor. Det er mye arbeid som kommer etter det, sier Lily-Rose.

At mange talenter aldri får muligheten til å komme på audition blir ikke diskutert, i hvert fall ikke i det publiserte intervjuet.

Lily-Rose Depp blir spurt om nepotisme når hun pryder forsiden til amerikanske ELLE (ELLE)

Lily-Rose Depp sammenligner sin situasjon med barn av leger som følger samme yrkesvei som foreldrene.

Selv om medisinstudier stiller litt mer nøytrale krav enn filmstudioer.

– Det er rart for meg å skulle redusere noen til idéen om at de bare er der på grunn av en generasjonsgreie. Det bare gir ikke mening, sier Lily-Rose.

– Hvis noens mor eller far er doktor, og så blir barnet deres en doktor, så går ikke du og bare «vel, du er bare doktor fordi forelderen din er doktor». Det er liksom, «Nei, jeg gikk medisinstudier og øvde», fortsetter hun.

Fransk-amerikaneren understreker dog at jobben hennes ikke kan sammenlignes med det folk gjør innen helsevesenet.

Johnny Depp og Vanessa Paradis på den 76. Oscar-utdelingen i Kodak Theatre i Hollywood, California i 2004 (Jeff Kravitz/FilmMagic)

Men hun synes det er pussig at det er flest kvinner som trekkes frem når det snakkes om nepotisme.

– Jeg bare hører det mye mer om kvinner, og jeg tror ikke det er tilfeldig, sier hun.

Den store rettssaken mellom Johnny Depp og ekskona Amber Heard blir også et tema.

– Når det er noe som er så privat og så personlig som plutselig ikke blir så personlig lenger… Jeg føler at jeg har rett på min egen «hemmelige hage» med tanker, sier skuespilleren/modellen.

Lily-Rose forteller at hun og broren Jack har blitt beskyttet hele oppveksten. Hun ønsker ikke at farens privatliv skal påvirke henne mer enn det må.

– Jeg tror heller ikke at jeg skal svare for noen andre, og jeg føler at i stor del av karrieren min har folk ønsket å definere meg ved mennene i mitt liv, enten det er familiemedlemmer eller kjærester, samma det, fortsetter hun.

Lily-Rose Depp var lenge sammen med Timothée Chalamet (født i 95), som allerede på det tidspunktet var en stor filmstjerne.

Skuespillerne, som begge er fransk-amerikanske, møttes på settet til The King.

– Nå er jeg virkelig klar for å bli definert av tingene jeg [selv] putter ut der [i verdenen], avslutter hun.

Lily-Rose Depp The Weeknd The Idol HBO Max
The Idol med Lily-Rose Depp og The Weeknd (A24/HBO)

Karrieren til Lily-Rose Depp når nye høyder i 2023.

Da blir den unge flinkisen å se i A24- og HBO-serien The Idol med blant andre The Weeknd – skapt av Abel Tesfaye aka Weeknd og Euphoria-skaper Sam Levinson 🔥

Her spiller 99-eren hovedrollen som popstjernen Jocelyn. Ungjenta blir lurt inn i sirkelen til en karismatisk kultleder, spilt av Abel (født i 90). Historien beskrives som en «sleskete kjærlighetshistorie».

I The Idol ser vi også Rachel Sennott (Shiva Baby, A24-filmen Bodies Bodies Bodies), Jennie Ruby Jane aka Jennie Kim fra BLACKPINK , artist Troye Sivan, Dan Levy (Schitt’s Creek), Eli Roth, OnlyFans-profilen Sophie Mudd, Moses Sumney, Hari Nef (Transparent), Suzanna Son (A24-filmen Red Rocket), Da’Vine Joy Randolph (High Fidelity) og Mike Dean.

Tent teaser med The Weeknd og Lily-Rose Depp

Nyeste saker fra 730.no

Les mer