Hopp til hovedinnhold
Thor Love and Thunder anmeldelse chris hemsworth Tessa Thompson Natalie Portman
Kjærlighet og torden med Thor-ene (Marvel/Disney)

Thor: Love and Thunder får sine første reaksjoner

Thor: Love and Thunder får tilbakemeldinger før premieren.

(Mer eller mindre ingen spoilere.)

Det er ikke enkelt å følge opp Thor: Ragnarok. Etter en middels Thor: The Dark World, trengte den norrøne mytologiens nest mektigste gud en stor, eventyrlig MCU-komedie. Og Taika Waititi fikk hammeren kastet midt i blinken. Men på det tidspunktet var forventningene lave. Nå er de så høye at de blir nesten umulig å innfri.

Klarer den nyzealandske Oscar-vinneren det igjen med Guns’ N Roses-hyllende Thor: Love and Thunder?

OPPDATERT 8. juli: Anmelderne er som ventet mindre begeistret enn de første Twitter-reaksjonene. De fleste er enige i at det har blitt en vakker affære (produksjonsdesigneren er veteranen Nigel Phelps – som Disney også har booket til neste Pirates of the Carribean). Mens Oscar-vinneren Christian Bale serverer topp 3 villain i MCU. Forsøker Chris å vise at han kan spille superskurk like bra som Heath Ledger som Joker i The Dark Knight?

Thor Love and Thunder Christian Bale

Christian Bale som Gorr the God Butcher (Marvel/Disney)

Mange er dog skuffet over handlingen, mengden med humor og at det meste er på volum 11. I tillegg føles det som fire-fem forskjellige filmer. Thor har aldri vært mer klovnete, mens Gorr er stort sett blodseriøs – og flere føler at det blir Taika Waititi-overdose. De klippet en nesten fire timer lang versjon ned til to timer – noe som merkes. Dyktige Natalie er kanskje bedre på drama enn komedie, og mange vitser treffer ikke. Som for eksempel humorforsøk med Jane Mighty Thor-slagord.

BTS med Taika Waititi og ikke Hulk men Chris Hemsworth (Marvel/Disney)

BTS med Taika Waititi og Hulk Chris Hemsworth (Marvel/Disney)

I tillegg er mange allerede frustrert over at Kevin Feige & co ser ut til å ha mistet kontrollen med Phase 4.

De har mer enn 20 filmer og TV-serier planlagt fremover, så det kan bli mye å sjonglere og kanskje ikke nok tid. Nå er det fire måneder til det neste MCU-kinoslippet; Black Panther: Wakanda Forever i november. Fingrene krysset for at den blir originalen verdig.

Vanity Fair haaaater TLT.

«[Marvel Studios] har snublet inn i det som kan være den verste filmen hittil i deres lange rekke av spektakulære filmer. Et uberegnelig og dødelig kjedelig morass av slappe vitser og planløst plott.» 

Denver Post er passe fornøyd.

«Den er fullpakket, høylytt og vakker, men det klønete plottet og viljen til å skli inn i hvert eneste tonale smug gjør at den leter etter et poeng.»

Veteranen Peter Travers er dog positiv.

«Det er knapt halvparten så morsomt, heftig, romantisk og spennende som 2017s fantastiske Thor: Ragnarok. Men regissør Taika Waititi og den selvhånende stjernen Chris Hemsworth er morsomme nok til at det er vanskelig å motstå», skriver han via ABC.

Thor-Love-and-Thunder-red-carpet-Natalie-Portman-Christian-Bale-Chris-Hemsworth-Taika-Waititi-Tessa-Thompson-2.jpg

Taika Waititi på verdenspremieren på sin film Thor: Love and Thunder på El Capitan Theatre i Los Angeles 23. juni 2022 (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Thor-Love-and-Thunder-red-carpet-Natalie-Portman-Christian-Bale-Chris-Hemsworth-Taika-Waititi-Tessa-Thompson-2.jpg

Natalie Portman (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Thor-Love-and-Thunder-red-carpet-Natalie-Portman-Christian-Bale-Chris-Hemsworth-Taika-Waititi-Tessa-Thompson-1.jpg

Christian Bale (Jon Kopaloff/Getty)

Se de første reaksjonene på Thor: Love and Thunder nedenfor.

Folk på Twitter er foreløpig – stort sett – fornøyd med den fjerde solofilmen til Chris Hemsworth som Thor. Igjen med hjelp fra Natalie Portman som Jane Foster alias Mighty Thor, Taika Waititis nære venninne Tessa Thompson som Valkyrie og Taika selv som igjen som Korg.

Thor Love and Thunder anmeldelse Tessa Thompson som Valkyrie og Natalie Portman som Jane Foster alias Mighty Thor (Marvel/Disney)

Tessa Thompson som Valkyrie og Natalie Portman som Jane Foster alias Mighty Thor (Marvel/Disney)

MCU-debutanter her er Oscar-vinnerne Christian Bale og Russell Crowe som henholdsvis filmens hovedskurk Gorr the God Butcher og guden Zeus.

«Den beste oppføringen i Phase 4 etter [Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings] og [Spider-Man: No Way Home]. Jeg lo. Jeg gråt. Så lo og gråt jeg litt til, i den rekkefølgen», twitrer Kirsten Acuna fra Insider. Hun skryter av innsatsen til Natalie Portman.

Som den forrige filmen – og som de fleste MCU-filmene – er Love and Thunder en komedie. (Kanskje MCU er grunnen til at det stadig blir færre komedier på kino?)

Brandon Davis fra Comic Book skriver at dette er den beste filmen med Chris Hemsworth-helten.

«Absolutt elektrisk. Min favoritt Thor-film av de fire. Taika Waititi tvers igjennom. Den er moden, soundtracket rocks og det er store overraskelser. Så mye gøy. Føles som det beste av MCU fase 1 og fase 4 i én oppføring. Elsket den.»

https://twitter.com/BrandonDavisBD/status/1540198967111086080

Matt Neglia fra NextBestPicture er bergtatt og mener at denne filmen er bedre enn Ragnarok. Han skryter av Natalia og sier at Christian Bale er rå som superskurk.

«En rocka opplevelse med elektriserende action, mye latter (de skrikende geitene!) og en dypsindig historie om fraværende guder og vårt ønske om kjærlighet. Natalie Portman gjør en mektig tilbakekomst og Christian Bale dreper det som skremmende Gorr. Den beste Thor-filmen til nå!»

Vil noen kalle Thor: Love and Thunder for en av de beste MCU-filmene noensinne?

Eventuelt den beste? Ja. Det føler Drew Taylor fra The Wrap. Kanskje.

«Dette kan kan være min favoritt Marvel-film, og det kan også være deres aller beste. En sublim blanding av ekstrem dum humor, drømmende surrealisme og genuine følelser, med noen av de mest visuelt oppfinnsomme kulissene i MCU. Full av herlige overraskelser. Bare flott», skriver han.

Det vil trolig komme noen mindre litt entusiastiske vurderinger av filmen straks. 730.no oppdaterer.

Se den nyeste traileren til Tor: Kjærlighet og torden her

Som alltid er Hollywoods mektigste filmmogul Kevin Feige produsent, mens Taika har skrevet Thor: Love and Thunder sammen med den amerikanske 33-åringen Jennifer Kaytin Robinson.

Thor Love and Thunder anmeldelse Jennifer Kaytin Robinson Taika Waititi chris hemsworth Tessa Thompson Natalie Portman

BTS i Australia med Thor-manusforfatter Jennifer Kaytin Robinson (Marvel/Disney)

Hun har skrevet, regissert og produsert den kommende, mørke Netflix-komedien Strangers med Camila Mendes (Riverdale), Maya Hawke (Stranger Things) og Sophie Turner (Game of Thrones).

Kamala Khan alias Ms. Marvel er den første muslimske superhelten med egen Marvel-tegneserie: Hvordan er TV-serien?

Les mer