Hopp til hovedinnhold
GABRIEL MACHT SOM THE SPIRIT, EVA MENDES SOM VAMP (WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES)

– Like gøy som kinesisk vanntortur

Tegneserieskaper Frank Miller klarte seg som regissørdebutant med Sin City, da med hjelp fra Tarantino-partner Robert Rodriguez. Nå er Miller klar med The Spirit, hvor han har samlet Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Eva Mendes og modellen Jamie King, som fikk sitt gjennombrudd som tvillingene Goldie og Wendy i hans forrige film.

Dessverre for de involverte har det blitt en stor tommel ned fra mange anmeldere, inkludert to av de største amerikanske bransjebladene. Kritikerne føler at eventyret har blitt en kaotisk suppe med svak innsats både foran og bak kameraet.

Ville være mer lesbisk med Eva Mendes.

Bladets anmelder mener fans av Sin City som vil se filmen som en forrett til Sin City 2, kun vil få smaken av en svak saus, og konkluderer med at «skuespillerne fremfører linjene sine med ironiske anførselstegn» uten at det blir gøyalt, og at de artsy effektene og fargevalgene heller ikke fungerer.
«Da en mann faller i bakken, med kroppen dekket av hvite blodflekker, er det uklart om han har blitt felt av kuler eller fugler med ukontrollert avføring.»

Tilhengere av sjangeren kommer til å se filmen i starten, men så vil den floppe, tror Hollywood Reporter.

«Det virker som scenene begynner helt tilfeldig og slutter brått», «skuespillerne kjeder seg når de spiller rollene», «dialogen har den upolerte energien fra 30-tallets overdramatiske Hollywood, men sjelden på en morsom måte eller med en engasjerende rød tråd». Scarlett Johansson virker «lost», skriver anmelderen, som avslutter med følgende:
«The Spirit er aldri kjedelig, men det samme kan man si om kinesisk vanntortur.»

Filmen om detektiven Denny Colt, som etter sin død ble den ressursterke, kriminalitetsbekjempende ånden The Spirit, har premiere i USA i julen og i Norge i januar. Relativt ukjente Gabriel Macht har den maskerte hovedrollen, mens Jackson spiller den ofte forkledde superskurken Octopus.

Traileren til The Spirit:


Tegneserien startet i 1940 av tegneren Will Eisner, som døde i 2005, 87 år gammel.
Året før ble det klart at hans baby skulle bli til film.

EVA MENDES, SCARLETT JOHANSSON, SAMUEL L. JACKSON, GABRIEL MACHT (LIONSGATE/SONY)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer