Lidos jente blir stjerne: 10 ting du må vite om sensasjonen Halsey

2. sep 2015 kl. 00:00

(ASTRALWERKS)

Det går ofte fort for talentfulle artister, men fanbasen til 20 år gamle Ashley Nicolette Frangipane alias Halsey vokser i rekordfart.

Da vi først la merke til New Jersey-jenta via Lido for under et år siden hadde hun kanskje 20-30 000 følgere på Instagram. Denne helgen slapp hun debutalbumet Badlands, og hun nærmer seg i skrivende stund 700 000 følgere – uten å ha en stor hit ennå. 


Girl got next? Bli kjent med Halsey via 10 «viktige» fakta. 


1) Halsey x Lido 


Det viktigste først? Neida, men som fansen vet har
 eller hadde – Halsey norsk kjæreste. Peder Losnegård alias Lido er produsent på albumet hennes, men har også vært hennes samboer det siste året. 


Billboard omtalte dog rogalendingen som Halseys eks i et
intervju 21. august, men hva som skjer skal vi ikke spekulere i.

Lido var uansett med på releasekonserten hennes natt til lørdag (se video over), og er stolt av henne med god grunn. 


2) Navnet 

Halsey er et anagram for Ashley, men også en gate (og et subway-stopp) i Brooklyn hun visstnok pleide å henge mye ved.    


3) Halsey har meninger 

Da hun skulle spille inn en ny video til «Ghost» antok en i teamet hennes automatisk at hun ville ha en mannlig motspiller, noe som fikk henne til å snappe, forteller hun til Noisey

– Hvorfor i helvete antar du at jeg vil ha en mannlig «love interest» i videoen, svarte biseksuelle Halsey. 

Flere nettsider som har omtalt musikkvideoen gjør et stort poeng ut av at hun kliner med en annen kvinne, noe hun reagerer på. 

– Alle nettsider som gjør en stor sak ut av at jeg i videoen min ikke følger et heteronormativt (mann + kvinne red.anm.) plot sier indirekte at det ikke er normalt, at det er noe å gjøre en stor sak ut av. 

👏👏👏
 


4) YouTube-favoritt

Halseys artistkarriere startet på YouTube, hvor hun fant frem kassegitaren og covret kjente og ukjente låter under sitt egentlige navn. De fleste har dessverre blitt fjernet, men noen har blitt lastet opp på nytt av fans. 

5) 5SOS 

Da hun drev med YouTube ble Halsey kjent med de da relativt ukjente, men søte guttene i bandet 5 Seconds of Summer.

Siden den gang har australierne turnert med One Direction, og blitt en av 2010-tallets største pop/punk-grupper, men er fortsatt venner med Ashley. 

HE IS THE PROM QUEEN (I AM THE KING)

Et bilde publisert av H A L S E Y 🌙 (@iamhalsey)


6) Tumblr-dronning & directioner

Før Halsey hadde sluppet sin første låt hadde hun mange tusen følgere i sosiale medier. Mange av dem kom fra Tumblr, hvor hun hadde en blogg oppkalt etter Harry Styles’ tatovering. (Seriøst.) 

Hun laget også en tullelåt om «Haylor», aka Harry Styles + Taylor Swift som datet noen uker. 
 

 

7) Halsey er kul mot fansen 

Da hun skulle lansere albumet fredag arrangerte hun en hemmelig slippfest for fansen. For å få billett måtte man møte opp på et ukjent sted og hente sitt «boardingkort».

Ashley er et barn av Internett, og vet hvordan man gjør noe ekstra ut av en popkarriere. 


8) Halsey representerer det «nye» USA 

Ashley er multikulturell. Faren er sort amerikaner, mens moren er italiensk-amerikansk. Hun er også bipolar, bifil og blir klassifisert som en typisk ung, sterk kvinnelig artist.

Unge Ashley vokste opp med klassisk hip-hop fra faren og morens kjærlighet for grunge, som påvirket hennes egen stil da hun selv ble musiker. 

 

Took my weave out today. I CAN BREATHE!

Et bilde publisert av H A L S E Y 🌙 (@iamhalsey)


9) Badlands er inspirert av filmer

I videoen til «Ghost» (filmet i Tokyo) er tydelig Lost in Translation-stemning, men det er ikke det eneste sporet av filmreferanser i musikken hennes. 

Halsey utdyper dette i et intervju med Noisey

– Hele Badlands er inspirert av kino. Det er referanser til Tarantino, Harmony Korine… Det er bokstavelig talt låter på albumet som heter «Drive» og «Strangelove», fordi jeg på albumet ville skape et landskap og male noe visuelt med lyd, som jeg lærte at var en jævlig vanskelig ting å gjøre. Jeg skrev et konseptalbum om et fiktivt univers… Hvis det ikke lyder «out of this world» har jeg ikke gjort jobben min. 

10. Halsey lager drømmende pop – og kan bli the next big thing

Det er lett å dra paralleller til artister som Lorde, Banks og Lana Del Rey, som både skyldes det visuelle og indie-preget på de ellers kommersielle poplåtene.

Det er likevel noe nytt ved Halsey, og ikke utenkelig at hun blir en stjerne på ekte. Fansen er allerede på plass, og hun har tross alt bare nettopp begynt. 

New thing.

Et bilde publisert av H A L S E Y 🌙 (@iamhalsey)


Se også: 8 grunner til å bli fan av tenåringen Bea Miller