Hopp til hovedinnhold
LIL' P HAR BLITT STOR (UNIVERSAL)

Lido tilbake i Norge: – Jaden Smith er som en lillebror

LIL’ P HAR BLITT STOR (UNIVERSAL)
 


Lido bør være et kjent navn for de fleste som er interessert i norsk musikk. Eller musikk generelt. Kanskje du til og med husker Lil’ P fra MGP jr? Eller kanskje LidoLido som trollbandt med det Spellemann-vinnende albumet
Pretty Girls & Grey Sweaters og oppfølgeren Battle Poetry?

Peder Losnegård fjernet en Lido fra navnet, flyttet til Los Angeles, switchet opp stilen og slapp Everything i 2016. Stjerneprodusenten har dog ikke kun fokusert på å lage musikk for seg selv, han har også produsert for stjerner som Jaden Smith, A$AP Ferg og Chance the Rapper. Nå er 25-åringen aktuell med singelen «Corner Love» med hele Norges Unge Stig Ferrari.


Tysværingen har enda et prosjekt på gang, samt at han har signert med en av verdens mest ikoniske produsenter. Det skulle bare mangle at 730 traff godsnuten da han svippet innom moderlandet.


Hvordan er dagene i Oslo?


– Det er alltid veldig kjekt å komme tilbake til Oslo. Det er mange folk jeg er glad i her, og mange som husker meg og er glad i meg. Jeg gjør litt forskjellig når jeg er her. Har blant annet vært innom Lindmo og P3. Savner jo å drikke kaffe på Tim Wendelboe, spise burger på Illegal og bare henge med de vennene jeg har her. Jeg bodde jo aldri her offisielt, men var her veldig mye og da sov jeg hos kompisene mine. Så er veldig knyttet til både byen og vennene mine.

Da du nesten bodde her, var du mye sammen med og jobbet mye med Cashmere Cat. Hvordan er det forholdet nå?


– Vi jobber ikke så mye sammen lenger, men er fortsatt gode venner. Musikken vår gikk litt i forskjellig retning. Vi hadde veldig mye til felles en periode. Han gjør jo veldig mye kult, og jeg er veldig stolt av hvor bra det går med ham. Jeg har jobbet med blant andre Chance the Rapper og Jaden Smith, og lent meg litt i de retningene, mens han har gått litt andre retninger. Men vi gjorde jo nesten alt sammen i 7-8 år, så han er broren min uansett.

Ja, apropos samarbeid, hvordan har det vært å jobbe med Stig alias Rari?


– Veldig gøy! Han er veldig åpen for mye forskjellig, og var med på mye av det jeg fant på. Han var hos meg i Haugesund en god stund, hvor vi jobbet mye med hans ting. Men så laget vi én ting som lignet mer på mitt prosjekt, og det ble til «Corner Love». Men vi har også jobbet med et par ting som kommer til å bli med i hans prosjekt. Så ja, det kommer nok mer fra oss sammen.

Det gleder vi oss til! Hva med samarbeidet med Jaden Smith? Du har raust nok gjort seks av låtene på hans Roc Nation-debutalbum Syre?


– Vi møttes gjennom en felles venn. Vi har jobbet sammen lenge, egentlig siden før han blåste opp. Vi møttes for tre år siden, og gjør veldig mye sammen. Jeg bodde nærmest hos ham i en periode. Det er egentlig litt rart med LA. Det er en liten by og et lite samfunn, så om man er på samme bølgelengde er det lett å finne hverandre.
I utgangspunktet skulle vi bare henge ut, men så hadde jeg veldig lyst til å ha ham med på mitt prosjekt. Og så gikk det så bra at han ville ha meg med på sitt prosjekt, og nå skal jeg være hovedprodusent på noen av hans neste prosjekter også. Han er liksom en lillebror.

Så du føler du kan kalle Will Smith for pappa?


– Haha, vi er ikke helt der ennå. Vi har spist frokost sammen et par ganger og sånn, men ikke helt på det nivået. Selv om det kanskje høres rart ut, så er de dødelige de òg. De er en vanlig familie, eller… Ikke vanlig familie. De er jo spesielle. Enormt morsomme hele gjengen, mye latter og de er flinke til å holde hverandre på jorda. Og de er en veldig «forward thinking»-gjeng, veldig åpne og positive og til stede. De har fått meg til å føle meg veldig hjemme.

Har de vært med på å inspirere og påvirke deg?


– På sett og vis. Jaden og jeg inspirerer nok hverandre en del. Vi snakker veldig mye om mye, og påvirker nok hverandre ganske mye.

Du viste frem noe på (Oslo-utestedet) Den Gamle Skobutikken i går. Hva var det?


– Jeg viste frem mitt neste prosjekt. Det har jeg tenkt å slippe ut i løpet av de neste par månedene.

Er det et album? Eller en mixtape?


– Tja og tja… Det er et større prosjekt. Vi får se hvordan det blir, men jeg tror det kommer til å skje i et par episoder. En av de tingene jeg synes er veldig synd er at folk ser på musikk som noe som går veldig fort. De slipper en låt og så er den plutselig glemt om noen uker. Jeg vil at musikken min skal ha et liv. Jeg savner at låter har forskjellige versjoner. For eksempel forskjellige remixer, albumversjoner og at de låtene liksom får en reise.


– Jeg har laget et prosjekt som heter
I O U. Det er mer enn et album, det er et prosjekt som kanskje ikke gir helt mening i musikkindustrien i dag. Det er bygd opp med tankegangen om at det skal være så rent som mulig, uten en tanke om at det skal bli lista på radio eller passe inn i Spotify eller sånne ting. Så det er en idé, og så kommer det masse innenfor den idéen.

Spennende! Men du er ikke redd for at det skal være for spenstig for for eksempel den norske musikkindustrien?


– Det er det at det betyr ikke så mye. Det betyr ikke så mye hva folk synes. Det som er viktig er at det eksisterer og at jeg lager musikk med et hovedmål om å kunne inspirere andre som lager musikk, og hjelpe dem med å tenke at de skal lage det. Det er så mye musikk i dag som er veldig likt, og jeg vil lage noe unikt. I mitt hode føler jeg det er sunt og bidrar til mangfold i musikken, og det er viktigere for meg enn hva folk synes.


Fortsetter nedenfor

BRØDRE <3 (INSTAGRAM)

Hva med i sommer, har du gjort noe spennende?


– Ja! Jeg har jobbet mye på I O U-prosjektet.
Og så har jeg jobbet en del med Jaden, som snart kommer med nye
prosjekter. Jobbet masse med Chance the Rapper. Han ga ut fire låter
denne sommeren, hvor jeg har vært med å produsere tre av dem.


– Jeg har også signert med produsenten Rick Rubin. En legendarisk
produsent som blant annet har jobbet med JAY-Z, Kanye West, Lady Gaga,
Beastie Boys, Adele, Eminem og Johnny Cash. Så nå er jeg en del av hans
stall, og skal jobbe mye med ham. Han er veldig filosofisk og har mange
spirituelle tanker om verden og er en kul type som nå jobber mer med å
guide andre mennesker innenfor sitt felt.


Shit, gratulerer! Det gleder vi oss til å følge med på. Har du spilt noen festivaler?


– Jeg spilte blant annet på Lollapalooza! Det var veldig stas. Både Chance og Jaden kom og spilte sammen med meg. Jeg skulle egentlig bare spille et sideshow, men rett før ble jeg booket til selve festivalen. Det var skikkelig stas, ja!


– Jeg har ikke så veldig mye musikk ute selv ennå, men nå som jeg setter ordentlig i gang med
I O U tipper jeg det blir mer spilling. Så neste sommer blir det nok mer festivaler.

I Norge òg?


– Jeg håper det! Norge har veldig fine festivaler. Når jeg sier jeg er fra Norge, er det mange som begynner å snakke om «Oyaaa!». Så dersom de liker det her, hadde det vært stas å spille noe her også.

Vi satser på at vi også får en bit av deg. Hva med kjærligheten, hvordan står det til?


– Haha, jo, jeg er jo veldig flink til å forelske meg. Så det skjer hele tiden. Men jeg har ingen kjæreste akkurat nå. Jeg har vært i mange forhold frem og tilbake de siste årene, og fant rett og slett ut av at jeg hadde lyst til å være litt alene. Det er mye jobbing i studio og en del reising, og jeg liker ikke ha dårlig samvittighet. Så når jeg kjenner på det trekker jeg meg heller tilbake. Er forelska, som vanlig, men ikke i noe forhold.


Du var jo i et ganske langt forhold med
Halsey, som du også har produsert mye musikk for. Hvordan er det å se henne
gå fra startfasen til å være en svær superstjerne nå?


– Vi er veldig gode venner. Vi jobber fortsatt sammen og jeg ser henne
mye. Jeg synes det er stas og hun takler det bra. Vi flyttet til LA
samtidig, og var på samme sted da vi kom dit. Det var som en ny verden
og vi var veldig nervøse, så vi var viktig for hverandre fra starten av.


Hva skjer fremover, bortsett fra ny musikk?


– Egentlig veldig lite. Jeg driver og bygger et hus i Haugesund, som jeg er veldig fornøyd med. Jeg har jobbet litt med klær og design, men det er hovedsakelig musikk. Mye produksjon for andre, det er et par prosjekter som kommer som jeg er så gira på og som jeg aldri trodde skulle skje. Så det blir spennende!
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer