Hopp til hovedinnhold
GUTTA KRUTT (NETFLIX)

Leverer nye Narcos? Her 730s dom!

GUTTA KRUTT (NETFLIX)
Savner du originale Narcos? Fortvil ikke. Serieskaperne har nemlig slått til med et nytt Narcos-univers, og den starter like bra som sin søsterserie! 
– Jeg skal fortelle deg en historie, men jeg må være ærlig. Den har ingen lykkelig slutt. 

Slik starter første episode av Narcos: Mexico. Vi blir dratt tilbake i tid, nærmere bestemt til 1980-tallet, for å vitne oppbyggingen av Guadalajara-kartellet og den begynnende narkotikakrigen i Mexico.  
I serien følger vi Felix Gallardo (spilles av Diego Luna) som sørger for oppstarten av kartellet. Gallardo er en tidligere politimann i delstaten Sinaloa, noe som bringer både fordeler og ulemper i det han prøver å bygge et nytt imperium i det gylne triangelet i Mexico.
Vi møter også DEA-agenten Kiki Camarena (spilles av Michael Peña) som er på flyttefot med familien fra California til Guadalajara for å starte i ny jobb.

Det tar midlertidig ikke så lang tid før Camarena skjønner at oppdraget han har begitt seg ut på er langt mer utfordrende enn det han først hadde trodd. Serien inneholder mange virkelige hendelser som er lett gjenkjennelig for de som kjenner til meksikansk narkotikahistorie. Likevel er mye omgjort til fordel for underholdningens del. Man skal altså ikke se på serien som et speil av virkeligheten, selv om den gir en god innsikt rundt hva som faktisk fant sted i de meksikanske delstatene gjennom 80-tallet. 
Narcos: Mexico byr også på flere kjennetegn for trofaste fans som har fulgt med siden den originale Narcos startet i 2015.

Uten å avsløre for mye er blant annet kjenningsmelodien den samme, det er lik bruk av en amerikansk fortellerstemme over gamle arkivklipp, i tillegg til at vi i løpet av første sesong møter yngre versjoner av enkelte karakterer fra originalserien. 

 
MICHAEL OG DIEGO (NETFLIX)

Skuespillerprestasjonene i Narcos: Mexico er det heller ingenting å utsette på. 

Her finner vi både store amerikanske, meksikanske og andre spansktalende skuespillere på listen over rolleinnehavere. Michael Peña (Ant-Man, American Hustle, Shooter) er en etablert amerikansk skuespiller med en lang liste over tidligere arbeid innen film. De siste årene har han for det meste fokusert på komedie, men i rollen som Kiki Camarena får vi en tydelig påminnelse på hvor godt han kan utfylle en dramatisk rolle.

Også meksikanske Diego Luna passer rollen som skurken Felix svært godt. Luna er tidligere kjent fra blant annet Oscar-vinnende Frida, The Terminal og Rouge One: A Star Wars Story


Skaperne av Narcos og Narcos: Mexico (Carlo Bernard og Doug Miro) har altså klart det igjen; her serverer de nok en gang en ekstremt avhengighetsskapende tv-serie med både action, drama, historie og krim pakket inn i ett konsept. 

Man blir kastet rett inn i handlingen fra første sekund, og etter hva vi har sett holder spenningen seg utover sesongen. Vårt beste tips for denne helgen er derfor å benke seg foran TV-en og feie gjennom alle de 10 episodene før vennegjengen kommer deg i forkjøpet med spoilers 😉 

Terningkast 5. 

Narcos: Mexico er tilgjengelig via Netflix i dag. Serien har 18 års aldersgrense. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer