Hopp til hovedinnhold
LISA TEIGE (AMALIE) OG FABIAN SVEGAARD TAPIA (MIKAEL) (NORSK FILM DISTRIBUSJON)

Battle: Leverer Norges første dansefilm?

LISA TEIGE (AMALIE) OG FABIAN SVEGAARD TAPIA (MIKAEL) (NORSK FILM DISTRIBUSJON)

Norge har de siste årene imponert med ungdomsserier som tar opp tema de fleste kan kjenne seg igjen i.

Vi er fremdeles ikke mettet av unge dyktige skuespillere, og scener som relaterer til det store følelsespekteret vårt.

Spesielt de vi har i tenårene- og ungdomstiden.

Gleden ble derfor ekstra stor når nyheten om at boken Battle skulle filmatiseres, og bli Norges aller første dansefilm.

(OPPDATERT: Battle har blitt en Netflix Original-film.)

At Skam-stjernen Lisa Teige (20) skulle ha hovedrollen i filmen gjorde ikke forventningene mindre.

Men lever Battle opp til hypen? Se 730s dom nedenfor.

I Katarina Launing-regisserte Battle blir vi kjent med Amalie, en vestkantjente som lever etter beste evne i pappa sitt ultramoderne hus.

Hverdagen består av yoghurt med chiafrø, joggeturer forbi naboer sine Porscher, dansetreninger på skolen, og bassengfester med kjæresten Aksel (Vebjørn Enger) og vennegjengen.

En dag raser den lukseriøse tilværelsen sammen når det viser seg at faren har gått konkurs, og Amalie må flytte til en sosialbolig i Groruddalen. Her blir hun etter hvert kjent med Mikael (Fabian Svegaard Tapia), som viser henne en ny side av det å danse.

Amalie blir etter hvert dratt mellom to verdener. Moderne dans eller hip-hop, Aksel eller Mikael, vestkanten eller østkanten? Spørsmålene er mange og vanskelige, og Amalie sliter med å finne sin plass.


LISA TEIGE GJØR EN SOLID ROLLE SOM AMALIE (NORSK FILM DISTRIBUSJON)

Spennende? Ja.

Men når filmen opp til de forventningene vi har til en norsk ungdomsfilm etter serier som Skam og Unge lovende?

Her er fire tanker: 

1) Lisa Teige og Fabian Svegaard Tapia <333

Det blir et gledelig gjensyn med Lisa Teige. Hun har en naturlig utstrålig foran kamera, og vi kjenner oss godt igjen i den litt usikre og forvirrede rollen hun spiller. Kjemien mellom henne og Fabian Sveegard Tapia føles naturlig, og det er vanskelig å ikke bli sjarmert av de to godsnutene.

At Fabian Svegaard Tapia alias Mikael er filmdebutant er også vanskelig å gjette. Jobben han gjør er råbra, og vi håper vi ser han igjen på kinolerretet i nær fremtid.

2) Vi har sett det før

Til tross for at skuespillerne leverer som bare det, er selve handlingsforløpet noe vi har sett før. Nærmere bestemt Dirty Dancing eller Romeo og Julie. Gutt møter jente, de er fra to forskjellige verdener, de vil være sammen, men hindringer i form av venner og kjæreste oppstår.

Vi vet alle hvor det bærer, og derfor er det lett å forutse hva som kommer til å skje gjennom filmen.

3) Rå dans og musikk

Koregrafien og danseferdighetene til Amalie, Mikael og resten av crewet er utrolig imponerende, og dermed også underholdende å se på. Musikkvalgene (hvor mange av sangene er norske) er også helt prima, sett bort i fra et snodig valg av den rolige låten Youth av Daughter, midt i en hip-hop-battle.

Jevnt over løfter soundtracket filmen, hør her:

4) Ungdomskultur fra ulike sider

Det er jo alltid fint å se filmer som viser flere sider av ungdomskulturen, også i Oslo. Her får vi et innblikk i ulike samfunnslag og kulturer fra både øst og vest. Mangfold er deilig <3

Kontrastene mellom vennegjengen til Amalie på vestkanten og hip-hop-miljøet i Groruddalen kan føles noe overdrevent, men alt i alt fungerer det bra.

Battle klarer utvilsomt å sjarmere oss. Hvis du er tilhenger av et klassisk og klisjéfylt kjærlighetsdrama, fete dansescener, og i tillegg kanskje er Lisa Teige-fan, er sjansene store for at den klarer å sjarmere deg også <3


Se også: 730.no gjorde det første intervjuet med Fabian aka Mikael

Nyeste saker fra 730.no

Les mer