Hopp til hovedinnhold
Johannes Greve Muskat R.I.P. (Lemaitre)
Johannes Greve Muskat R.I.P. (Lemaitre)

Lemaitre hyller sin venn Johannes Greve Muskat

Lemaitre savner Johannes Greve Muskat; deres uoffisielle tredje medlem.

Vennen og kollegaen til den Oslo/Los Angeles-baserte duoen Lemaitre døde brått i fjor etter et tragisk uhell.

Det ble offentliggjort at dødsårsaken skyldtes smertestillende opioider (kodeine) som han tok etter en operasjon, kombinert med alkohol.

Johannes Greve Muskat var en prisvinnende regissør som har laget flere musikkvideoer for Lemaitre.

Samt for artister som Arif og Sondre Lerche og utenlandske artister som HowToDressWell og Connor Youngblood.

Den nye Lemaitre-singelen «Joe» er dedikert til deres bestis, som blir hyllet via levende bilder.

730.no viser frem premieren på musikkvideoen nedenfor praten med Ulrik Denizou Lund fra Lemaitre.

Hvordan vil dere beskrive Johannes som person?

– Johannes var en veldig varm og god person. Han hadde en fantastisk humor, og en evne til å bli venner med hvem som helst, selv om han alltid var seg selv. Som å ende med å stå å snakke lenge om film med Childish Gambino på en fest hvor ingen av oss andre turte å få øyekontakt med ham. Han var veldig talentfull og smart. Samtidig var han distré og kunne finne på å gå hjem på natten fra west til east LA – uten mobiltelefon. Eller bare bli borte en kveld i en fremmed by – uten telefon… For så å dukke opp neste morgen etter å ha endt opp i en moské hvor han ble kjørt hjem av imamen han ble venn med. Dette var situasjoner han kunne ende opp i etter å ha transformert til «The Joe». Det var aldri et kjedelig øyeblikk med Johannes.

Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund (Lemaitre)

Ketil Jansen og Ulrik Denizou Lund (Lemaitre)

Hvordan har dere håndtert sorgen?

– Det har vært tøft å miste en vi har stått så nær i lang tid. Johannes har vært som en bror for oss, og når vi først fikk vite at han hadde gått bort, føltes det helt uvirkelig ut. Tankene og følelsene rundt det kom ikke på en og samme gang, men gradvis helt siden vi mistet han. Det har vært veldig fint å høre fra alle som ble berørt av ham og kunsten hans.

Musikkvideoen viser vennskapet og hvor gøy dere hadde det sammen. Hvordan har det vært å sette sammen snutten?

– Det var Lasse Nyhaugen, som også var en god venn og kollega av Johannes, som klippet den sammen. Vi har vært med å samle litt av materialet, og selv om det i seg selv har vært vanskelig, så vi er veldig takknemlig for jobben Lasse har gjort. Det er fint å se den, men samtidig vondt å erkjenne savnet. Samtidig er det viktig å huske ham, og de gode tidene vi hadde sammen.

Hva hadde Johannes sagt om musikkvideoen?

– Han hadde nok syntes at det er litt kleint, hehe… Også hadde han nok ikke turt å innrømme at det også er litt fint. Han var en kresen regissør, så han hadde nok helt sikkert også hatt noen innvendinger, haha.

Hvordan har koronakrisen forandret planene for Lemaitre denne våren og sommeren?

– Vanskelig å si sikkert ennå, men det ser ikke ut som det blir noe av konsertene og festivalene som var planlagt i år. Det suger, men vi lever i hvert fall trygt i Norge. På den lyse siden får vi mer tid i studio, selv om vi kanskje må spise mindre russisk kaviar fremover… Vi får sørge for å snekre mye bra musikk! Så vi får litt streaming-inntekter å gå på fremover.

Hva har vært den beste opplevelsen så langt i 2020?

– Det har vært fint å oppleve hvordan folk har kommet sammen i denne tiden, og funnet måter å sosialisere på som vi ikke gjorde før. Har aldri gått så mange turer, eller sittet så mye i parken i april som nå. Og vår i Oslo er aldri feil. Som resten av Norge har vi også begynt å fylle tiden med trening, så kanskje er ikke SK 2020 så langt unna som den ellers ville vært? Selv om vi kanskje ikke får vist den frem til mer enn fem personer av gangen.

Haha <3!

Se premieren på videoen til «Joe», satt sammen av Lasse Nyhaugen nedenfor.

Lemaitre minnes Johannes Greve Muskat ♥️

EP-en JGM er døpt etter initialene til Johannes.

Se også:

Elegi over Avicii: Norsk musikkvideo med en spesiell bakgrunnshistorie

Les mer