Hopp til hovedinnhold
Klart for Sirkus Lemaitre med Ulrik og Ketil som sirkusdirektører og talenter (Instagram/surpresasboas)

Lemaitre lager sirkus med norsk stjernelag

Lemaitre lager sirkus!

Dette bandet er ikke fremmed for livet på veien. Tidligere i år har de spilt på Roskilde, samt en rekke norske festivaler.

Tidligere har Lemaitre laget show på selveste Coachella.

(Og har hatt musikken sin med i TV-reklamer for alt fra iPhone og Google til nesten like store Keeping Up with the Kardashians.)

Oslo-gutta har i flere år bodd i Dr. Dres gamle hus i LA, men tar ofte turen tilbake til hjemlandet for å spille opp til dans.

Nå begir de seg ut på en turné litt utenom det vanlige ved å arrangerer sitt helt eget elektriske sirkus – med flere show i showet – i syv norske byer.  Nærmere bestemt Bergen, Drammen, Bø, Hamar, Stavanger og Trondheim i perioden 30. januar til 8. februar. Samt Tromsø i slutten av februar.

På scenen har Lemaitre med seg Isah, Anna of The North, Kjartan Lauritzen og komiker Jonis Josef.

(EMIR erstatter Kjartan i Bergen.)

Les vår prat med Lemaitre nedenfor!

Hvorfor sirkus?

– Vi kjente oss litt lei av den konvensjonelle turné-ideen, hvor ett band skal være headliner og ett eller to band skal spille først med halv scene og halv lyd. Vi tenkte hvordan det ville se ut om alle delte produksjon, og ikke minst få med artister som i utgangspunktet ikke spiller live, sammen med vårt band, forteller Kjetil.

Hvordan valgte dere hvem som skal være med?

– Vi reiser med folk som vi digger, som lager musikk vi digger. Enkelt og greit. Turne er 120 minutter på scenen og 22 timer med venting, reising, mer venting, rigging, og enda mer venting. Å skulle dra på tur med den gjengen der er rett og slett et slag for mental helse. Markus Neby er verneombud i bandet, og er storfornøyd med at vi tar HMS mer alvorlig enn tidligere. Han forsøker å få igang medarbeidersamtaler også, men vi er ikke kommet i mål der ennå, sier Ulrik til 730.no.

Lemaitre-Ulrik, mentor/manager Karsten og Lemaitre-Ketil (Instagram/lemaitremusic)

Hva gleder dere dere mest til ved turnéen? 

– Døvt å si, men publikum! Man skulle tro at publikum var ganske like i et lite land som Norge, men hvert sted har sitt eget økosystem når du begynner å snakke konsertpublikum. Første gang du kommer til for eksempel Bø, lurer du litt på hvordan et knøttlite sted med 5-6000 innbyggere har fått ryktet som såkalt live-by. Så går du på scenen og våkner opp i føkkings El Paso. Sjuke jævler! Ikke alle som skal på turnéen har spilt i Bø, så vi gleder oss til å se trynene deres etter showet!

Hva er beste og verste minne fra tidligere turnéer? 

– Beste minne er jo fort de ferskeste, men jeg tror det å spille for en utsolgt opera i Oslo med familie og venner i salen var en grei topp-peak! Når det kommer til verste minne tror jeg Ulrik har en episode…, begynner Kjetil.

– Nei, avbryter Ulrik.

– Han snakker ikke så mye om det, men det involverer en festival i Tyskland og en festivaldass som veltet. Med Ulrik inni.

Auda, det høres fælt ut. Heldigvis blir Sirkus Lemaitre ikke shitty!

Se også: Syv norske artister vi savner 💔

Les mer