Hopp til hovedinnhold
LEIF OG RESTEN AV  FREMTIDEN (PÅL AUDESTAD)

Leif synes Bonos dans er magisk

Tidligere Urørt-bronsevinnere Leif & The Future, med medlemmer fra Kaizers Orchestra og Loch Ness Mouse, spiller sin freidige 80-tallsinfluerte pop på Mono i Oslo lørdag 6. februar klokken 18:00.

For å få et inntrykk av hva som gjelder for dem ba vi om deres all time-favorittvideoer:

– Mye fett er blitt laget siste årene, men våre favoritter måtte plukkes fra pre-teen-årene da vi satt storøyde foran skjermen når NRK kjørte en time med videoer hver søndag. (Det var iallefall ikke oftere.)

a-ha «Take On Me», 1985

– Med begrenset musikkvideotilbud på Vestlandet må en a-ha-video med på listen. (Parabol var det bare de tøffeste guttene i klassen som hadde, de med foreldre som røykte og som hadde amerikanske møbler i stuen.) Fremdeles banebrytende og ingen kopi klarer kunsten å gjøre dramatisk tegneserie vs. 80s lovedrama i samme klassen. Denne videoen setter dype spor i en 10-åring.


Twisted Sister «I Wanna Rock», 1984

– Klassisk rock’n roll attitude. Gutta minner oss på hvor langt man kan trekke det uten at det blir sykt (eller?). Men videoen presenterer det klassiske rockeopprøret og frigjøringen fra kjipe autoritetspersoner, i samme gate (men mer leken) som The Wall og flere av Michael Jacksons videoer.


U2 live at Red Rocks, 1983

– Ikke en musikkvideo, men liveproduksjon av U2s legendariske konsert ved Red Rocks i Colorado. U2 holder på å breake USA for alvor og klippene herfra viser et band full av rå ungdommelig punkenergi. Noe av U2s beste øyeblikk. Dansingen til Bono er magisk.


Duran Duran «Wild Boys», 1984

– Million-dollarvideo som oser av svinedyre sceneoppsett og props. Veldig Mad Max-stemning og mange ulike mørke lekne undertoner.


Familjen «Det snurrer i min skalle», 2007

Måtte ta med en nyere video – fet låt, veldig bra idé og ekstremt bra klippet. Gjennomført!


Utenom konserten på Mono på lørdag, hva skjer med Leif & The Future?

– Utover våren jobber vi med nye innspillinger i Harrys Gym Studio og ny låt blir sluppet til sommeren. Album kommer til vinteren, cover og tittel er allerede klart, men vi har lyst å jobbe skikkelig med både lydene og låtene før vi slipper ting – det tar også tid å utforske de stemningen vi ønsker å få til. Men vi kan garantere mørk, dansbar pop med mye synther, mye chorus, mye klanger og mye perc! Og utvalgte låter som vi tror kan leve en stund.

Blir Michael Cera en ghostbuster?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer