Hopp til hovedinnhold

Disse julefilmene har du kanskje ikke sett?

LEI AV DET SAMME GAMLE? PRØV NOE NYTT VIA CATE BLANCHET OG ROONEY MARA (NUMBER 9 FILMS/FILM 4)
Når høytiden kommer og jakten på den riktige stemningen begynner er det vanskelig å ikke bli fanget opp i et virvar av klassikere, både når det gjelder julelåter og julefilmer. 
Men, hva da med de som ikke bryr seg om Askepott sin tjekkoslovakiske prins? Som ikke forstår humoren i at Kevin McCallister banker opp skurker, og som spyr bare ved tanken på Love Actually? Hvordan skal de kunne nyte julen og ha en fin feiring på sofaen med fjernkontrollen i hånden og en håndfull Nidar julefavoritter i den andre? 
Slapp av, vi er her for deg. 
Vi har finkjemmet den vide webben på utkikk etter alternativer til filmene som regjerer på skjermen hvert år. Utvalget vi har kommet frem til består av litt utradisjonelle og undervurderte julefilmer som fortjener mer elsk. 
Her er fem flotte filmer for deg og dine som dere forhåpentligvis ikke har fått sett enda, samt hvor du får sett dem:
1. The Preacher’s Wife (1998) 
Musikklegenden Whitney Houston (The Bodyguard) og regissørstjernen Denzel Washington (Malcolm X) går sammen og lager julefilm – trenger man egentlig vite mer?
Denzel spiller skøyeren Dudley, som forelsker seg i kona til den lokale presten. Ting blir raskt trøblete, så finn frem popkornet.
2. Carol (2015)
Denne kritikerroste juvelen har gått litt ubemerket forbi folk, noe som er svært så ufortjent. 
Cate Blanchet (Thor: Ragnarok) og Rooney Mara (The Girl With the Dragon Tattoo) leverer den ene historien Love Actually klippet bort; kjærligheten mellom to kvinner. I tillegg er det jul, og selv om ikke selve handlingen har noe med høytiden å gjøre, blir det fortsatt god stemning.  
Se den på: Viaplay

3. Joy (2015) 
Sikader kan ligge i dvale og bruke opptil 17 år på å utvikle seg til nymfer. Dette kan også sies om Jennifer Lawrence (The Hunger Games, mother!) sin karakter i denne dramafilmen. Joy er hardtarbeidende alenemor som lot sine drømmer om å bli oppfinner svinne hen. 17 år etter at hun kastet designene sine, våkner hun opp og finner ut at hun må gjøre noe med livet sitt. 
Sett bort ifra at filmen foregår under juletider, finnes det ikke særlig julefeiring i filmen. I stedet får man en nydelig og hysterisk morsom historie om drømmer og familie – og er ikke det egentlig alt julen handler om? 
Se den på: Viaplay

4. Miracle on 34th Street (1994)
Nyskaping av filmen ved samme tittel fra 1947, men ikke la det hindre deg i å gi denne en sjanse. Nyskaping eller ikke; denne er dødsfin. 
Mara Wilson (Mathilda) og Richard Attenborough (Jurassic Park) har hovedrollene i denne fortellingen om Kris Kringle (Attenborough), en mann som ligner så mye på nissen at han får jobb som butikknisse.
Når den forhenværende butikknissen tar hevn på ham og Kringle ender opp i arresten, er det opp til Susan (Wilson) å bevise for en dommer at mannen faktisk er nissen og ikke fortjener straff, selv om hun ikke helt tror på det selv. 
«Which is worse, a lie that draws a smile or a truth that draws a tear?» 
Se den på: Amazon
5. Arthur Christmas (2011) 
Aardman Animation er kanskje hovedsakelig kjent for stop-motion-fester som Wallace og Gromit og Chicken Run / Flukten fra Hønsegården, men ikke sov på deres fantastiske CGI-eventyr av den grunn.  
Arthur Christmas / Arthurs julegaverace er en varm julefortelling om nissens klumsete sønn Arthur, som oppdager at det fortsatt er én gave igjen som ikke har blitt levert til jul. Han og resten av familien drar selvsagt ut for å finne den lille jenta uten julegave for å redde høytidsfeiringen hennes. 
Resultatet er en ordentlig fin familiefilm som leverer på et vis som bare Aardman får til.
Se den på: Netflix 

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer