Hopp til hovedinnhold
Demi Lovato (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)
Demi Lovato (Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Demi Lovato om pronomene: – Det var helt utmattende

Demi Lovato åpner om hvor slitsomt det kan være å leve med de/dere pronomener.

«Confident»-sangeren forteller at det var helt utmattende å konstant rette på folk, og at de fremover kommer til å anvende hun/henne i tillegg til de/dere pronomener.

– Jeg måtte hele tiden informere om hvorfor jeg identifiserte meg med disse pronomene. Det var helt utmattende, forklarer Demi.

Demetria Lovato, bedre kjent som Demi Lovato, kom ut som panseksuell i mars 2021. Disney-stjernen punkterer at de alltid har vært skeiv, men at de nå kunne omfavne det med hodet hevet. To måneder senere annonserer sangeren at de identifiserte seg som ikke-binære i en hjertefølt video på Twitter.

I et nytt intervju med GQ Spania meddeler derimot Demi (født i 92) at de har begynt å bruke hun/henne pronomener igjen – i tillegg til de/dere. Begrunnelsen er at de/dere pronomenene ofte stiller sangeren til veggs i møte med samfunnet.

(Instagram/demilovato)

Se også: Demi Lovato åpner om overdosen

Offentlige toaletter og byråkratisk skjemautfylling er to områder hvor Disney-sangeren følte seg begrenset av tradisjonelle kategorisering av menn og kvinner.

– For eksempel på offentlige toaletter. Å måtte gå inn på dametoalettet, selv om jeg ikke helt identifiserer meg med det, begynner Demetria.

Demi legger til at de ofte føler seg betinget til å velge «kvinne» på grunn av samfunnets manglende språk for ikke-binære.

For fans har Demi lenge representert bifile i det skeive miljøet. Sangeren har nemlig droppet hint om sin åpne tilnærming til legning og kjønn siden den pride-hymnen «Cool For The Summer» kom ut i 2015.

– Det skjer også når du fyller ut skjemaer, for eksempel offentlige dokumenter eller annet der du må spesifisere kjønnet ditt. Du har bare to alternativer, mann og kvinne, og jeg føler at ingenting av det gir mening for meg. Jeg følte meg ikke som en mann. Jeg følte meg bare som et menneske. Og det er det de/dem handler om. For meg er det omtrent som å føle seg menneskelig i kjernen.

I disse tider føler Demi seg mer «feminin» og reflekterer over hvordan kjønn er en flytende affære.

– I det siste har jeg følt meg mer feminin, og har derfor adoptert hun/henne igjen. Men det er viktig å huske at ingen er perfekte. Alle roter til pronomen på et tidspunkt, og spesielt når en lærer, handler det bare om respekt, avslutter hun.

 HEISANN (HOLLYWOOD RECORDS)
(Hollywood Records)

I sin Instagram-bio oppgir Demi pronomenene sine som «de/dem/hun/henne»

Demetria er for tiden aktuell med en ny rock-rebranding av gamle hits som Heart Attack og nyklassikeren Cool For The Summer.

Plutselig ser vi Demi på Tons of Rock på Ekeberg ????????????

Les også: Selena Gomez-Hailey Bieber feiden fortsetter (dessverre)

Les mer