Hopp til hovedinnhold
Ellie Kemper i The Office (NBC)
Ellie Kemper i The Office (NBC)

Ellie Kemper med åpent brev i kjølvannet av Veiled Prophet-kritikken

Ellie Kemper sier beklager.

En uke etter at hun ble trending på nettet, skriver hun et åpent brev.

Som tenåring vant hun en kåring utført av Veiled Prophet; en kontroversiell, tidligere rasistisk eliteorganisasjon.

Helt frem til 1979 aksepterte de kun hvite medlemmer.

Mange synes deres originale kostymer minnet om Ku Klux Klan.

The Veiled Prophet anno 1878 (Missouri Republican)

Det skled fort ut på Twitter, hvor 41-åringen i lang tid var i toppen av trendinglisten.

Men hun ble også møtt med mye saklig, sterk kritikk.

Skuespilleren, best kjent som Erin Hannon i The Office og Kimmy Schmidt i Unbreakable Kimmy Schmidt, legger seg flat og sier at hun burde har visst bedre.

17 år gammel Ellie Kemper i 1997 på skolerevy på John Burroughs; en privat skole i Ladue; en forstad til St. Louis (John Burroughs)

17 år gammel Ellie Kemper i 1997 på skolerevy på John Burroughs; en privat skole i Ladue; en forstad til St. Louis (John Burroughs)

Ellie indikerer at hun ville vært enig i kritikken hvis hun så situasjonen fra utsiden.

Brevet som hun delte i kveld blir møtt med mye ros.

Les hva Ellie Kemper skriver nedenfor – og les mer om saken her.

Da jeg var 19 år bestemte jeg meg for å delta på en debutantball i hjembyen min. Den hundre år gamle organisasjonen som var vertskap for debutantballet hadde en utvilsomt rasistisk, mannssjåvinistisk og elitisk fortid.

Jeg var ikke klar over historien deres på den tiden, men uvitenhet er ingen unnskyldning. Jeg var gammel nok til å ha opplyst meg før jeg ble involvert.

Jeg utvilsomt gremmes av, fordømmer og avviser hvit overlegenhet.

Samtidig som jeg erkjenner at jeg på grunn av min etnisitet og mitt privilegium drar nytte av et system som har fordelt ulik rettferdighet og ulik belønning.

Det er en veldig naturlig fristelse, når du blir utsatt for kritikk på internettet, å fortelle deg selv at motstanderne dine tar helt feil.

Men på et tidspunkt i forrige uke skjønte jeg at mange av kreftene bak kritikken er krefter som jeg har brukt livet mitt på å støtte og være enig i.

Jeg tror sterkt på verdien av vennlighet, integritet og inkludering. Jeg prøver å leve livet mitt i samsvar med disse verdiene.

Hvis min erfaring er en indikasjon på at organisasjoner og institusjoner med fortid som ikke er i samsvar med denne troen, skal holdes ansvarlig, må jeg se denne opplevelsen i et positivt lys.

Jeg vil be om unnskyldning til de menneskene som jeg har skuffet, og jeg lover at fremover vil jeg lytte, fortsette å utdanne meg og bruke privilegiet mitt til å støtte det forbedrede samfunnet som jeg mener at vi er i stand til å bli.

Takk for at du leser dette.

(Instagram/elliekemper)

(Instagram/elliekemper)

(Instagram/elliekemper)

(Instagram/elliekemper)

(Instagram/elliekemper)

I kjølvannet av 52 episoder av Netflix-suksessen Unbreakable Kimmy Schmidt, har Ellie Kemper blant annet gjestet episoder av America’s Got Talent og The Simpsons

Hun filmer nå omstarten til Home Alone for Disney+, med 12 år gamle, britiske Archie Yates fra Jojo Rabbit i hovedrollen som Max.

Filmen er den sjette i Home Alone-franchisen.

Les også: Bilder av Ellie Kemper er trending på nettet – se reaksjonene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer