Hopp til hovedinnhold

LAUREN (18) om hip-hop-Norge: – Som jente må du jobbe hardere!

Lauren Holmen er et ekte multitalent. Ikke bare kan hun rappe og skrive gode låter, Oslo-jenta har også en nydelig sangstemme.

I januar slapp det kubansk-norske stjerneskuddet sin debutsingel «Slave», og for litt siden fulgte LAUREN opp med den spansk-engelske Cardi B-flørten «Look at Me Now». Hør begge nedenfor.

Vi tok en prat med Lauren om starten, fortsettelsen og det norske hip-hop-miljøet – les intervjuet nedenfor!

Debuten ble den norskspråklige låten «Slave», men Lauren forteller 730 at hun var usikker på om hun skulle slippe den som aller første singel.

– Da jeg startet å lage de første skissene til «Slave» for et år siden, så sa Jonas Benyoub til meg at «Den her var dritbra! Dette kan jo til og med være debuten din». Jeg var bare sånn «Kanskje, kanskje ikke! Lol, vi får se.», sier hun.

– Jeg var ikke helt sikker på om «Slave» var debutlåta mi, men den har et veldig bra budskap. Og det er liksom ingen andre jente-rappere, eller jeg vet jo om mange som ikke har debutert ennå, men av de som allerede er der er det ingen som blir snakket om på samme nivå som Arif, Karpe, Unge Ferrari osv. Det er bare gutter!

– Og av unge, up and coming-artister i dag, som for eksempel Eddy & Zino, Yomi, Hkeem osv. så er det bare gutter som blir anerkjent. Jeg føler at som jente så må du jobbe hardere for å bli tatt seriøst som artist, og faktisk «blow people away» for å få samme respekt og anerkjennelse som gutta. Jeg tror ingen forventa at jeg skulle komme med «Slave», sier Lauren.

Lauren utdyper at hun føler selv at hun hele tiden må vise seg, fordi hun er en jente som rapper i tillegg til å synge, og tror at dette er mye av grunnen til a det fortsatt er relativt få kvinnelige rappere i Norge.

– Men legit, jenter kan gjøre det de vil! Jenter burde gjøre som de vil. Det er akkurat det det låta mi «Slave» handler om. Tørre å ikke bare følge waven, men gjøre som man selv vil, oppfordrer hun.

Lauren begynte med musikk etter en ansatt på aktivitetsskolen hørte henne synge og påpekte at dette var hun flink til. Siden det har hun sunget hver dag, helt frem til hun fant Hiphop 101, et gratis fritidstilbud for ungdom i Oslo. Initiativet ble startet av Jonathan Castro, og gir studio-tid til ungdom som vil prøve seg med musikk. Dette ble starten for LAUREN.

– Hiphop 101 har hjulpet meg masse med musikken, og jeg vet det har hjulpet andre. Det er ikke noe luksus, men det er en fin start og det er gøy. Og hvis man holder fokus kommer man steder med det. Jeg hadde ingen steder å spille inn musikken min før jeg fant Hiphop 101, påpeker hun.

View this post on Instagram

I’m better than the hype

A post shared by L A U R E N 🌶 (@lureme) on

Lauren sier at hun – som seg hør og bør – satser på musikken nå. 18-åringen går på musikklinja på Edvard Munch, har blitt signert av Warner Music. Det er dette hun vil, og hun håper 2019 blir et poppin’ år for henne!

På den 2ndhaf-produserte andresingelen «Look at Me Now» møter vi en helt annen LAUREN enn på den norske debuten «Slave».

Her har hun virkelig eksperimentert med sine karibiske røtter, og hun viser enda større stemmeprakt på denne låten. Etter å ha hørt hennes to første singler kan man ikke si mye annet enn at det blir utrolig spennende å følge med på dette rå, unge talentet fremover!

Se også: Folk og fe på by:Larm – se 30 bilder!

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer