Hopp til hovedinnhold
(SISTE STEG)

– Låt om å gå på kiosken og kjøpe Dundersalt

(SISTE STEG)


Lamark er endelig ute med sitt album, og vi fikk den 22 år gamle bodøværingen til å fortelle om det han disker opp med. Se nedenfor.

«Amorbue»

– Startskuddet for skiva, jeg ville lage noe fristende fra første lyd. En låt om flyktig kjærlighet. Hvor fristende lepper kan være, selv om det kanskje ikke er riktig, lov eller lurt å nærme seg. Men hallo; vi lever bare én gang. Jeg elsker å spille denne låta live. Bassen og trommene pumper av gårde og så kan jeg bare sveve oppå.

«Storgata 6»

– Låta om kollektivet jeg bor i. Om guttan mine. Litt bromance og takknemlighet for musikken.
Fet congas-groove. Produsert ganske tight, latt meg inspirere litt av synthpop-artister (Chvrches, Chad Valley, M83). Et refreng det går an å hoppe i sakte film til.

«Ka enn du gjør»

– Låta handler om å skli fra noen man har elsket. Vi har ikke noe ord for «elsket» på nordnorsk, det er bare «ælska», enten det handler om fortid, nåtid eller framtid.
Flinke Nikoline Spjelkavik synger veldig fint og min kompis Fridtjof Wesseltoft har en nydelig pianosolo på denne.

Fortsetter nedenfor videoen.

«Silke»

– Say no to drugs. Eneste stoffet jeg går på er silke.
Silke, noe så vakkert som gjennom alle tider har reist fra fjerne østen til vår verden. For meg er det et fint bilde på hvordan det er vanskelig å bare gå videre fra et fint forhold.
Låta er veldig enkelt produsert. Bare meg og flinke Ósk på vokal og gitar.

«E det det her»

– Elektropop-låta. KLAPP KLAPP KLAPP KLAPP KLAPP KLAPP KLAPP. Flinke Katarina og Sara synger på refrenget. Låta handler om å lure på om man er på rett sted i livet. Min bassist Petter Unstad ble litt fornærma da jeg ikke kalte denne «E D D HER», edgy som han er. For meg ble det litt for «DDE», men jeg er glad i han likevel.

«En kveld til»

– Den låta her funker fint med rødvin.

Fortsetter nedenfor det ublu bildet av Kråkesølv-far.

«Altså, koffer ikke?» (med RSP)

– En låt om å GJØRE TING. Skrev låta etter å ha prata med Terje Berg (mannen bak denne tegneserien)
Jævlig rått at RSP ble med. Han skrev verset sitt på typ 15 minutter, og spilte det inn på to takes. Helt rå fyr, rett fra fjærsteinan til hooden. Flow som en tiger. Å finne tid, avtale studio og gjøre det administrative var 10 ganger så mye arbeid som å faktisk gjøre det. Det er jo gjerne sånn.

«Ta vare på barnet»

– Låt om å gå på kiosken og kjøpe Dundersalt.
Låta er laga skikkelig skranglete med en gammel gitar og trompet-solo. Har en video inne i hodet mitt til dette. Det skal være et svært orkester som spiller på gata, toppa av en slags Lepracon på trompet.

«Hvitveis»

– Den eldste låta på plata. Skrev det meste av teksten da jeg var 16. Den låta har liksom alltid vært med meg. Handler om kjærlighet som forsvinner.

«Fred»


– Denne skrev jeg i Bosnia. Kom dit med en slags frykt, fortellingen om et krigsherja land med indre stridigheter med masse miner overalt. Likevel var alle jeg traff så positive, vakre, morsomme mennesker. Det ga meg et utrolig stort håp både for verden og mitt eget (kjærlighets)liv. Da skrev jeg denne låta. Kanskje en dag blir det fred var lenge arbeidstittel på plata.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer