Hopp til hovedinnhold
(ERIK FIVE)

Lars Vaular: – Alle har vel laget en sextape?

🙉 (ERIK FIVE)

Etter deilige og breiale 666 ALT gikk Lars Vaular litt mykere til verks med 666 GIR, som ble sluppet fredag forrige uke. Lars’ lyriske linjer (og ikke minst dans) er ikke alltid like lett å tolke, så vi ba ham fortelle litt om sporene for oss. 

Hør terningkast 666-platen 666 GIR via Spotify, og les hva Vaularen sier om de seks låtene under:  «Runaway deathcar»

– Denne sangen handler om ubesvarte spørsmål som skapes i oppveksten. Disse spørsmålene vi aldri har fått svar på blir til usikkerhet som vi tar med oss videre i livet, som vi i verste fall gir videre til barna våre. Sangen er skjør og fin og uten trommer, for å gi plass til ordene og melodien. Produsert av Frode Kvinge Flatland. Koring av Siri Wålberg. 

«Det ordnar seg for pappa»

– Jeg skreiv denne sangen om meg selv og ansvaret man får i fanget i det man skal bli far og må tenke på andre enn deg selv. Kjernen i teksten ligger i det å si «det ordnar seg» selv om man kanskje ikke tror på det selv. Jeg har tilegnet denne sangen Raif Badawi som sitter fengslet i Saudi Arabia for å ha skrevet en liberal blogg. Jeg lærte om Raif da jeg jobbet sammen med Amnesty på et skoleprosjekt, og denne sangen ble laget i samme perioden.

Produsert av Frode Kvinge Flatland. Saksofon av Kjetil Møster.

«Stilen»

– Jeg er stolt over sounden vi har. Det er ikke så mye rapmusikk som har sånn klang på vokaler og trommer som vi har, og i det hele tatt er stilen min fet. Sangen handler ikke om så mye mer enn det. Derfor heter den stilen. Vilt fet stil på platen. Ingen ironi, igjen gimmick.  Bare den fete stilen. Produsert av Frode Kvinge Flatland som skal ha brorparten av æren for at denne platen har så god stil.

Fortsetter under

HATERE KAN GÅ DEN VEIEN (ERIK FIVE)

«Ensom»

– Denne sangen er en kjærlighetslåt som leker med kjønnsroller. Jeg-personen i sangen er et bilde på den moderne mannen som kan lage mat og passe på barn og skrive kronikker, mens kvinnen er mer og mer på jobb, kjører i svarte luksusbiler og kommer seint hjem på kvelden. I det han holder på å miste grepet, gjenvinner han selvtilliten sin ved å spille på sex og sier til damen at «du er så selvstendig og uavhengig, men du vil ikke våkne aleine i sengen din». I løpet av sangen er jeg både en kvinne og en mann, men hele tiden er jeg seksuell. Låten er produsert av Thomas Eriksen og har noe heftig klang på skarptrommene.

«En gang for mye»

– Dette er også en kjærlighetssang, men denne er litt lettere å kjenne seg igjen i. Alle har vel laget en sextape med en for lenge siden, beholdt den, og senere tatt den frem i et øyeblikks blanding av nostalgi og selvskading. Ikke?  Nevermind. 

Produsert av Frode Kvinge Flatland. Trompet av Mathias Eick. Koring av Siri Wålberg. 

«Champagneting»

– Da vi lagde denne sangen hadde eg lenge gått og følt på trangen til å lage mer luksuriøs musikk, mye mer luksuriøs enn folk er vant til her til lands, men noen må frem med et godt eksempel og eg e sykt priviligert til å være han! Så refrenget var en no brainer 📟💾💾.

Produsert av Frode Kvinge Flatland, med saksofon fra Kjetil Møster, og koring fra Siri Wålberg.

666 GIR er ute der du streamer og kjøper digital musikk. 

Se også: SMS-intervjuet med Lars Vaular 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer