Hopp til hovedinnhold
DOCE-DE-COCO E BATATA! (UNIVERSAL)

Lar kjærligheten vinne

Kommer Nelly Furtado til å gjøre et globalt comeback med sitt nye album, eller vil oppsvingen begrense seg til latinske land?

Når 30-åringen slipper platen Mi Plan i september, må man iallefall kunne snakke spansk og portugisisk for å skjønne tekstene (eller være flittig med ordbøker), og den første singelen, «Manos Al Aire» (hendene i været), har – i motsetning til mange av hennes tidligere utgivelser – foreløpig vært for smal for norsk radio.

Videoen til låten, hvor Nelly forteller om en elsker hun synes er altfor krevende, hadde premiere på The Alexa Chung Show på MTV onsdag kveld.

I klippet kjører sangeren i en army-jeep etter å ha kranglet med kjæresten og kastet tingene hans, for så å tenke seg om, se saken fra en annen side, kle av seg soldatklærne og dra hjem til ham, med et blikk som oser liflig tilgivelse:

(Fortsetter nedenfor.)


Via «Maneater» og «Promicious» ble kanadisk-portugisiske Furtado en internasjonal stjerne med 2006s Loose, produsert av Timbaland og Danja.

I pressemeldingen fra Universal forteller Nelly at hun denne gangen har hun jobbet med en kubansk-kanadisk kollega.

– Jeg ville at min fjerde plate skulle bli på spansk, men så visste jeg ikke hvordan jeg skulle starte, før jeg møtte den utrolige artisten Alex Cuba, og så begynte vi tilfeldigvis å skrive låter sammen. Plutselig merket jeg at jeg skrev på spansk, og at jeg ikke hadde skrevet noe på engelsk på ett år.

Bonus:

Blir Kreesha den neste Nelly Furtado?

Les mer