Hopp til hovedinnhold
RANDOM (UNIVERSAL)

Lana Del Rey viser frem sin ultravoldelige skive

RANDOM (UNIVERSAL)

Ovenfor er omslaget til Lana Del Reys tredje album Ultraviolence, som slippes i nest måned. Datoen er (pussig nok) ennå ikke annonsert. (OPPDATERT: Platen kommer 16. juni.)

Utgivelsen er ifølge henne selv utsøkt.

– Den er så bra at det har gjort at jeg har glemt min forrige plate. Jeg er forelsket i den… den gir meg den romantiske følelsen, sier den 27 år Bergenfest-aktuelle New York-jenta om Born to Die-oppfølgeren.


Settet er produsert av
The Black Keys’ Dan Auerbach, med «West Coast» som første singel. Andre sannsynligvis tidløse ta-lange-trekk-fra-sigaretten-låter på albumet har like tøffe titler, som for eksempel «Shades of Cool», «Brooklyn Baby»,
«Money Power Glory»,
«Black Beauty»,
«Old Money»,
«Florida Kilos», «Fucked My Way Up to the Top» og ikke minst «Guns and Roses». Sistnevnte er ekstra artig fordi ordet på gatene har tidligere vært at hun datet Axl Rose. (Jamfør
«Fucked My Way Up to the Top»?) 


«West Coast» debuterte på en solid 17. plass på Billboard Hot 100 i forrige måned, er allerede ute av hitlisten. For sær og annerledes?
Låten switcher tempo underveis og avsluttes passende nok med en California-ish g-funk-synth. Men vi liker.

Denne uken slapp hun videoen, hvor hun har med
med den berømte tatoveringsveteranen (og nattklubbeieren og skuespilleren) Mark Mahoney, via regissør Vincent Haycock.

Snutten sender først tankene til
Chris Isaaks «Wicked Games»-video med danske Helena Christensen (bare ikke så glamorøst), med kanskje en dose Quentin Tarantino på slutten.

Regissøren Vince er en skate/graff-kid fra LA som studerte film i San Francisco. Han er Emmy-nominert for Nip/Tuck, og vant MTV VMA for Calvin Harris’ «Feel So Close». Fun fact: I fjor trakk han seg fra videoinnspillingen til Rihannas grove stripper-anthem «Pour It Up» grunnet «kreative forskjeller».


 
I fjor var hun superduper i Oslo Spektrum: Lana del YEY! (bilder)
 
#neverforget: 730 var de første i Norge som intervjuet Lana: Se her

Les mer