Hopp til hovedinnhold

Lana Del Rey til 730: – Dere er søøøøte!

HEISANN (STRANGER)

Etter at hun switcha opp stilen fra å være mørke Lizzy Grant til å bli über-sassy Lana Del Rey, er det tilsynelatende lite den smellvakre 24-åringen kan gjøre feil. Eller?
 
De hissigste kritikerne nekter visst å la seg sjarmere av New York-jentas tungt inspirerte 60-talls-steez, og synes hennes referanserøveri fra midtveis i forrige århundre er noe påtatt og utspekulert vås. Autentisk eller ei, vi forener oss heller med en raskt voksende, mindre surmaga (/Biola-drikkende) fanskare og synes hennes fiffige A-sidesingeldebut «Video Games/Blue Jeans» med påfølgende videoer er uimotståelig øre- og øyesnop, og gleder oss stort til å se høre mer, mer.
 
730 er #teamLana seff (*kremt >>> <3), og hoppet kjapt på sjansen til å ringe mor for å sjekke om hun er like digg på mobilen som i sin semi-ferske «Blue Jeans»-video:

Fortsetter nedenfor.

Hei Lana! Gratulerer så mye med en helt rå singeldebut! Du er skikkelig snakkis om dagen. Hvordan føles det?
 
You’re so sweet! Tusen takk! De gode tingene føles råbra, og de negative sidene ved å plutselig få denne oppmerksomheten er ikke så bra. Sånn cirka som forventet, med andre ord.
Kan du si litt om hva den flotte førstesingelen din «Video Games» handler om?
 
– OMG, you’re so sweet! Da jeg skrev «Video Games» hadde jeg gitt helt slipp på drømmene mine om å bli artist. Jeg fant mye glede i at livet var veldig enkelt på denne tiden. Jeg hadde møtt noen som jeg elsket å være med, jeg skrev låter og han dro på jobb og kom hjem og spilte tv-spill. Det høres ut som en trist sang, men for meg er den det motsatte, det er en låt som handler om en tid i livet mitt da alt var befriende bekymringsløst.
Spiller du tv-spill selv? 
 
– Haha, you’re so sweet! Nei, jeg spilte litt, men jeg hadde null skills. Den hobbyen der spiser opp all tiden din. Men typen min på den tida spilte sykt mye World of Warcraft.
 
Hot. Hva var det som fikk deg til å flytte fra New York til London? 
 
– I utgangspunktet planla jeg aldri å flytte til London, og jeg har vel mer delt opp dagene mine mellom London og New York enn at jeg har oppholdt meg der permanent. Greia var at min britiske manager foreslo at jeg skulle prøve meg i Europa, fordi det mørke soundet jeg hadde på den tiden hadde mer tilhørighet her enn hjemme i statene. 
 
Vi har hørt at du var med å co-regissere videoene dine; I «Video Games»-videoen ramler skuespillerinnen Paz De La Huerta rundt og er drita? Hva fikk deg til å ta med disse klippene?
 
– Paz var helt perfekt fordi hun ble nylig skikkelig kjent, hun er en rebell som elsker det hun gjør og ikke er redd for å være seg selv. Jeg relaterer veldig til henne akkurat nå fordi hun er en jente som kom ut av ingenting, slåss hardt for drømmene sine, og fikk dem oppfylt.
 
Hva er World of Warcraft + trutmunn og et ustemt piano? Fineste låta i høst, vel:

Fortsetter nedenfor.

Hva slags musikk hører du på om dagen? 
 
– De siste ti årene har smaken min vært ganske uforandret, egentlig. Jeg hører mye på Nirvana, Jeff Buckley og Frank Sinatra. Av helt nye ting er det en fransk videoregissør som kaller seg Wood Kid som også lager dødsfet musikk, og jeg ELSKER The Weeknd. Akkurat nå er jeg i Skotland med et band fra Glasgow som heter Cassidy, de er også helt rå! De bør du sjekke ut. 
 
Du er i Skotland nå? Åhh, heldiggriser, ass. Hva skjer ellers?
 
– Haha you’re such a cutie! How old are you? LOL! Om dagen jobber jeg for det meste på skiva mi og gjør en del promo og TV-gigs her i Europa, og skal skyte video til min nye singel «Born To Die» straks. Hvis du liker «Video Games» kommer du til å digge den! Satser på at skiva er ferdig utpå nyåret en gang, jeg har mesteparten av låtmaterialet klart så nå handler det mest om å få produksjonen på plass.  

Fett! Til slutt, la oss leke ordassosiasjonsleken: Jeg sier et ord også sier du det første du tenker på. Okå?
 
– OMG yes!
 
Okå… Lip gloss. 
 
– Vegas… Boyfriend! 
 
Marihuana. 
– Marihuana haha…. I don’t do it! 
Plastisk kirurgi. 
 
– Hahahaha, jeg aner ikke….. Uhm, Pamela Anderson! 

Michelle Obama.
 
– Den perfekte førstedame. 

Frank Sinatra.

– Min helt!

Sextapes.

– Sextapes hahaha… Yet to come! (red anm.)

Mareritt.

– Jeg har dem ikke lengre…

Awww, nice. New York.

– Mitt livs største kjærlighet!

Paris.
 
– Mitt framtidige hjem.

Hollywood. 
 
– En drøm! 

2012.
 
– De sier at det blir et lykkeår for alle sammen.


Yes! Hva ønsker du deg til jul?

Haha you’re really sweet! En Corvette.
 

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer