Hopp til hovedinnhold
Lana Del Rey vil ikke bli kalt for Karen Del Rey (Interscope)
Lana Del Rey vil ikke bli kalt for Karen Del Rey (Interscope)

Lana Del Rey svarer kritikken etter Instagram-brevet

OPPDATERT 25. mai: Lana Del Rey postet denne videoen i dag. Hun sier blant annet at «kvinner som ser ut som meg» ikke er en referanse for hvite kvinner, og at hun blir kalt «hore» når hun pole-danser, mens når FKA twigs gjør det, blir det kalt kunst.

Alt gikk ikke helt etter planen for Lana Del Rey i går.

Eller kanskje det gjorde det?

Lanas annonsering av sitt nye album White Hot Forever skapte i alle fall full baluba, ettersom hun valgte å dra inn Doja Cat, Ariana Grande, Camila Cabello, Kehlani, Nicki Minaj og Beyoncé. På en måte som mange av fansen til disse artistene ikke så overraskende tolker negativt.

– Doja Cat, Ariana, Camila, Cardi B, Kehlani og Nicki Minaj og Beyoncé har blitt nummer 1 med sanger om å være sexy, ikke ha på noe klær, knulle, være utro, etc., står det i innlegget til 34-åringen.

Doja Cat Gang sunk that dunker

– Gang sunk that dunker, svarer Doja Cat… Mer om det nedenfor.

Nå kommenterer Lana Del Rey sitt eget åpne brev.

Hun sier at det er trist at noen får det til å handle om «women of color», ettersom artistene hun snakker om er hennes «favorittsangere».

– Dette er problemet i samfunnet i dag. Ikke alt handler om det du vil at det skal handle om, skriver Lana.

– Det er akkurat det som var poenget mitt. Det er visse kvinner som kulturen ikke ønsker at skal ha en stemme, det dreier seg ikke nødvendigvis om rase. Jeg vet ikke hva det dreier seg om. Jeg bryr meg ikke lenger. Men aldri aldri aldri aldri, bro, kall meg rasist, for det er bullshit.

Lana Del Rey liker ikke at noen folk kalte henne Karen Del Rey.

(Karen er slang for en hvit, sur, klagende, ofte middelaldrende kvinne som i de fleste situasjoner føler seg berettiget.)

Doja Cat kommenterte «gang sunk that dunker» på posten til Lana Del Rey. Hva betyr det?

Gang er gjengen/fanbasen hennes… Som hun ber senke/jekke ned Lana. Men dunker? Som i basketball? Kanskje fordi Lana strakk seg langt og var reaching for å score poeng. Snedig linje fra Doja. Vennligst send en elektronisk post til [email protected] hvis du vet mer enn oss.

I tillegg til kommentarene, poster Lana Del Rey bilder fra kortfilmen Tropico fra 2013, hvor hun gjør pole-dancing.

Hennes caption er #fuckoff.

– La dette være klart: Jeg er ikke ikke en feminist. Men det må være en plass i feminismen for kvinner som ser ut og oppfører seg som meg. Den type kvinne som sier «nei», men så hører menn «ja», skriver hun gårsdagens innlegg.

Se brevet som Lana Del Rey postet i går, samt flere av kommentarene

Nyeste saker fra 730.no

Les mer