Advertisement

Lady Gaga overrasker hjemløse LHBT-ungdommer – se video ♥

6. des 2016 kl. 00:00
<3 (THE ALI FORNEY CENTER) 

<3 (THE ALI FORNEY CENTER) 

Hvis man ser bort fra kjøtt-kjole, hummer-hatt, utallige stil- og sjangerskifter og flere av 2000-tallets aller største hits, så er Lady Gaga kjent for spesielt én ting: Sitt store engasjement.


Å lansere konseptalbumet
Born This Way i 2011 med linjer som «No matter gay, straight or bi, lesbian, transgendered life, I’m on the right track baby I was born to survive» like etter kommersielle pop-bangers som «Bad Romance», «Poker Face», «Just Dance» og «Paparazzi» er mildt sagt modig.


I stedet for å følge trygg oppskrift fulgte Gaga hjertet på oppfølgeralbumet, og det lønnet seg. Den første uken solgte Born This Way over en million kopier bare i USA, det høyeste tallet på over fem år. 


Fem år senere er Born This Way også tittelen på en veldedig organisasjon drevet av Lady Gaga og moren Cynthia Germanotta. (BTW Foundation Må ikke blandes med sminkeserien til Too Faced.)

Formålet med The Born This Way Foundation er blant annet å hjelpe unge som sliter psykisk, fysisk og økonomisk, og å styrke ungdommers evne til å være modig og engasjert. Sammen prøver de å gjøre verden litt bedre, og jobber for å bekjempe store problemer som mobbing, rasisme, homohat og trakassering av transkjønnede. 

I slutten av november overrasket 30-åringen en gruppe ungdommer på et senter for hjemløse LHBT-personer i New York, og i dag ble en reportasje fra besøket sluppet via The Today Show.

Gaga delte ut både gaver, kyss og klemmer, sang et par låter, og fortalte for første gang at hun fortsatt sliter med en posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter at hun ble utsatt for overgrep som 19-åring. (I tillegg til annen dritt hun har vært gjennom.) 

Piratklipp av hele innslaget fra The Today Show fjernes fort fra YouTube, her er en recap fra morgenshowet på Facebook:

Her er hele innslaget, se før det fjernes:  


Her synger Lady Gaga sin nye singel «Million Reasons»: 

Se også: Victoria’s Secret-modellene «synger» som engler med Lady Gaga