Lady Gaga om overgrepet: – I dag ville jeg ta tilbake makten

17. okt 2018 kl. 00:00
ÆRLIG: UNDER ÅRETS WOMEN IN HOLLYWOOD-GALLA, ARRANGERT AV ELLE, ÅPNET LADY GAGA SEG OM OVERGREPET HUN OPPLEVDE I TENÅRENE (ELLE)

ÆRLIG: UNDER ÅRETS WOMEN IN HOLLYWOOD-GALLA, ARRANGERT AV ELLE, ÅPNET LADY GAGA SEG OM OVERGREPET HUN OPPLEVDE I TENÅRENE (ELLE)

  
I 2014 avslørte Lady Gaga ovenfor radiovert Howard Stern at hun ble utsatt for overgrep som tenåring.
 
Siden den gang har stjernen snakket ut om om den traumatiske hendelsen ved flere anledninger – blant annet gjennom musikken sin. For eksempel handler låten «Til It Happens To You» om overgrepet og følelsene hun, og andre ofre, har måttet kjenne på i etterkant.
 
Da Gaga deltok på ELLEs årlige Women in Hollywood-arrangement i natt norsk tid, åpnet stjernen seg nok en gang. 
 
Hun fortalte at hun rett før gallaen hadde stått foran speilet, og prøvd kjole, etter kjole, etter kjole – før hun til slutt endte opp i en oversized Marc Jacobs-dress.
 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Amir (@amirty)

 
 
– Jeg begynte å gråte. Denne dressen fikk meg til å føle meg som meg selv i dag, sa sangeren fra scenen.
 
– Som en person som har overlevd overgrep begått av en i underholdningsindustrien, som en kvinne som fortsatt ikke er modig nok til å si navnet hans, som en kvinne som tidlig ble fortalt at jeg måtte gjøre det menn ba meg om å gjøre… I dag ville jeg ta tilbake makten. I dag ville jeg ha på meg buksene, fortsatte Gaga.
 
(Pssst: 32-åringens egne ord var «today I wear the pants», som på engelsk er et mye brukt uttrykk som betyr å være autoritær og ha kontroll. Det stammer opprinnelig fra tiden hvor normen var at kvinner brukte skjørt og menn bukser – og sistnevnte var sjefen i huset. DEN TIDEN ER HELDIGVIS OVER. Hehe.)
 
Stjernen avsluttet den ærlige talen med en bønn til sine superstjernekollegaer:
 
– Vi har en plattform. Vi har sjansen til å virkelig forandre ting. Jeg håper at vi lytter, tror på, og ser menneskene rundt oss som trenger hjelp. Vær en hjelpende hånd, oppfordret Gaga til rungende applaus.
 
Se talen i sin helhet her:

Akkurat nå er Gaga – som egentlig heter Stefani Joanne Angelina Germanotta – aktuell med filmen A Star Is Born, hvor hun spiller mot Bradley Cooper. Både Gagas prestasjon og selve filmen har høstet enestående kritikk.

 
I tillegg ble det denne uken kjent at gullstrupen blir den første kvinnelige artisten som har fem nummer 1-album på Billboard i samme tiår, takket være soundtracket til nevnte film. 
 
Les også: Her er sangdebuten til Bradley Cooper