Hopp til hovedinnhold
ÆRLIG: UNDER ÅRETS WOMEN IN HOLLYWOOD-GALLA, ARRANGERT AV ELLE, ÅPNET LADY GAGA SEG OM OVERGREPET HUN OPPLEVDE I TENÅRENE (ELLE)

Lady Gaga om overgrepet: – I dag ville jeg ta tilbake makten

ÆRLIG: UNDER ÅRETS WOMEN IN HOLLYWOOD-GALLA, ARRANGERT AV ELLE, ÅPNET LADY GAGA SEG OM OVERGREPET HUN OPPLEVDE I TENÅRENE (ELLE)

  
 
Siden den gang har stjernen snakket ut om om den traumatiske hendelsen ved flere anledninger – blant annet gjennom musikken sin. For eksempel handler låten «Til It Happens To You» om overgrepet og følelsene hun, og andre ofre, har måttet kjenne på i etterkant.
 
Da Gaga deltok på ELLEs årlige Women in Hollywood-arrangement i natt norsk tid, åpnet stjernen seg nok en gang. 
 
Hun fortalte at hun rett før gallaen hadde stått foran speilet, og prøvd kjole, etter kjole, etter kjole – før hun til slutt endte opp i en oversized Marc Jacobs-dress.
 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Amir (@amirty)

 
 
– Jeg begynte å gråte. Denne dressen fikk meg til å føle meg som meg selv i dag, sa sangeren fra scenen.
 
– Som en person som har overlevd overgrep begått av en i underholdningsindustrien, som en kvinne som fortsatt ikke er modig nok til å si navnet hans, som en kvinne som tidlig ble fortalt at jeg måtte gjøre det menn ba meg om å gjøre… I dag ville jeg ta tilbake makten. I dag ville jeg ha på meg buksene, fortsatte Gaga.
 
(Pssst: 32-åringens egne ord var «today I wear the pants», som på engelsk er et mye brukt uttrykk som betyr å være autoritær og ha kontroll. Det stammer opprinnelig fra tiden hvor normen var at kvinner brukte skjørt og menn bukser – og sistnevnte var sjefen i huset. DEN TIDEN ER HELDIGVIS OVER. Hehe.)
 
Stjernen avsluttet den ærlige talen med en bønn til sine superstjernekollegaer:
 
– Vi har en plattform. Vi har sjansen til å virkelig forandre ting. Jeg håper at vi lytter, tror på, og ser menneskene rundt oss som trenger hjelp. Vær en hjelpende hånd, oppfordret Gaga til rungende applaus.
 
Se talen i sin helhet her:

Akkurat nå er Gaga – som egentlig heter Stefani Joanne Angelina Germanotta – aktuell med filmen A Star Is Born, hvor hun spiller mot Bradley Cooper. Både Gagas prestasjon og selve filmen har høstet enestående kritikk.

 
I tillegg ble det denne uken kjent at gullstrupen blir den første kvinnelige artisten som har fem nummer 1-album på Billboard i samme tiår, takket være soundtracket til nevnte film. 
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer