Hopp til hovedinnhold
ROBERT OG STEFANI  AKA KELLY OG GAGA PÅ AMERICAN MUSIC AWARDS 2013 (MICHAEL TRAN/GETTY)

Lady Gaga forklarer og beklager R. Kelly-samarbeidet

Lady Gaga har vært uoffisiell talsperson for overlevende etter seksuelle overgrep i musikkbransjen siden lenge før #metoo var et begrep.

32-åringen har siden tidlig i 20-årene fortalt om misbruk hun selv har vært offer for (av menn hun jobbet med i musikkbransjen), og hun har stått opp for og trodd andre, deriblant Kesha.

I sangen «Til It Happens To You», som ble laget til en dokumentarfilm om voldtekt blant studenter på universiteter i USA, synger hun om nettopp dette. Se sterk opptreden fra Oscar-utdelingen i 2016 her Det er alt dette som har gjort det vanskelig for mange å svelge at Lady Gaga frem til i dag ikke har tatt avstand fra R. Kelly.

I 2013 ga de ut «Do What U Want (With My Body)» sammen. Låten ble sluppet som singel, men musikkvideoen, passende nok regissert av overgriperen Terry Richardson, ble for drøy til å ferdigstilles.Her opptrer duoen på American Music Awards sammen:

Kort tid etter teamet hun i stedet opp med Christina Aguilera, som synger de originale versene Gaga skrev til låten før R. Kelly ble hentet inn som gjest. Denne versjonen ble også sluppet på streamingtjenestene.

I kjølevannet av Surviving R. Kelly har fans igjen tryglet Gaga om å ta avstand fra R. Kelly, noe hun omsider gjør torsdag morgen. (Sikkert lurt med tanke på prisutdelinger og oppmerksomheten rundt A Star Is Born.)

New York-sangeren prøver å forklare bakteppet for samarbeidet med overgriperen, men sier at hun ikke vil komme med unnskyldninger. 

– Som et offer av seksuelle overgrep selv, så laget jeg låten og videoen i en mørk tid av livet mitt, skriver Lady Gaga.

– Intensjonen min var å lage noe ekstremt trassig og provoserende fordi jeg var sint og fortsatt ikke hadde bearbeidet traumene som skjedde i mitt eget liv.

Gaga sier videre at hun skulle ønske hun kunne gått tilbake i tid og i stedet tydd til terapi tidligere.

Nå vil hun fjerne «Do What U Want» fra iTunes og streamingtjenester, og hun beklager at hun ikke snakket ut om dette tidligere.

Se forklaringen i sin helhet nedenfor.

Se også: Ekkel Timbaland-video går viralt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer