Hopp til hovedinnhold
STEFANI JOANNE ANGELINA GERMANOTTA  (CHERRYTREE/KON LIVE/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

– Lady Gaga er en løgn

Selv om Lady Gaga viser rumpa si kjappere enn Linni Meister, er det få som vil si at hennes lettkledde stil skyldes bransjepress.

Den platinablonde 23-åringen fremstår mer som sjef enn offer. Hun vet hva hun vil, selv om det ikke alltid er lett å skjønne hva det er.
Eller hva hun mener:

– Jeg vil aldri stå fast i virkeligheten. Under mine konserter forteller jeg at folk sier at Lady Gaga er en løgn, og de har rett, sier hun til The Independent på spørsmål om hun kan opprettholde imaget sitt 24 timer i døgnet.

– Hver dag forsøker jeg å gi alt for å gjøre det sant. Det er min visjons drøm, det er løgnen jeg forteller, samme om det er en paraply eller en hatt eller måten jeg tar på leppestift.

– Til slutt blir det en virkelighet. Sløyfen i håret mitt var en løgn og nå er den sann.

Heldigvis prater Gagas musikk også for seg selv.

Samtidig som «Just Dance» (som begynte å bli spilt for over ett år siden) fortsatt er høyt på lister over hele verden sammen med «Poker Face» og albumet The Fame, (toppet seg på #3, #1 og #4 på VG-lista), er hennes nye singel «Love Game» i tung radiorotasjon.

Noe den moderne divaen kombinerer med å snart lansere låten passende nok døpt «Paparazzi», med video fra den svenske kjendisregissøren Jonas Åkerlund.

Bilder: Gråt da hun kom til Norge.

Men det var ikke alltid lett for Gaga å bli hørt, og hun innrømmer at den halvnakne stilen var måten musikken hennes ble lagt merke til.

Allerede som 5-åring var lille Stefani en dyktig pianospiller, og fra hun var fjortis – bokstavelig talt – kombinerte hun festing og dop med små New York-klubbkonserter.

Hun minnes kvelden Lady Gaga ble født.

– Jeg hadde tatt et par drinker. Jeg hadde nytt materiale og en fantastisk outfit. Så jeg satte meg ned, kremtet og ventet på at publikum skulle bli stille. Det var en gjeng med sossete studenter og jeg fikk dem ikke til å holde kjeft. Jeg ville ikke starte å synge mens de snakket, så jeg kledde av meg. Jeg satt og spilte piano i undertøyet. Da holdt de kjeft.

– Det var da jeg bestemte meg for hva slags popartist jeg ville være. Fordi det var et performance art-øyeblikk der og da, sier hun til den britiske avisen.

– Det høres latterlig ut nå, men sannheten er at hvis du ikke var blant publikum i dette veldig spontane øyeblikket, betyr det ingenting. «Hun tok av seg klærne, så sex selger, ikke sant?» Men under disse omstendighetene, i det nabolaget, foran det publikummet, gjorde jeg noe radikalt.

Når den radioaktive stjernen med den drøye garderoben kommer tilbake til Sentrum Scene i Oslo torsdag 30. juli, holder hun det fortsatt til venstre for det normale.

Last ned ny Lady Gaga-remix for prisen av en epostadresse, se henne ri en «disco stick» og alle episodene av hennes private nettserie GagaVision.

Les mer