Hopp til hovedinnhold
ANGELINA JOLIE I TAKING LIVES (SANDREW METRONOME/WARNER BROS.)

– Kyniske Angelina manipulerer media

Mye har vært sagt om Angelina Jolie, men det negative pleier å begrense seg til blogger, forum og andre brukergenerete mediaseksjoner.

Men fredag trykket Pullitzer-favoritten New York Times en artikkel som den populære skuespilleren neppe hadde godkjent.

Saken, som starter på forsiden, med overskriften «Angelina Jolies påpasselige iscenesatte image», hevder 33-åringen er selvsentrert og manipulerende – og en så stor kontrollfreak at hun ikke ønsker en presseperson.
Hun vil etter sigende styre PR-showet selv, og avisen kommer med drøye eksempler på stilen.

Da People sa ja til å betale 100 millioner kroner (14 millioner dollar) for bilder av hennes tvillinger og et intervju etter fødselen, sa de også ja til at hun og Brad Pitt skulle få være med å bestemme det redaksjonelle, mener New York-avisen.

Ikke bare for babysaken, men også når det kom til fremtidige People-oppslag.
Bladet, som er kjent for å være greie med Jolie, sier påstanden ikke stemmer.

Jolie, som avisen referer til som «den tidligere Hollywood-eksentrikeren som bar smykker med størknet blod og snakket om hvor mye hun likte kniver, før hun forvandlet seg til en menneskevenn, FN-goodwill-ambassadør og dedikert seksbarnsmor», fikk People til å angivelig slutte å skrive «Brangelina».

Et uttrykk hun hater å se på trykk.

I 2006 var det buderunder for å få fotografere hennes adopterte sønn, men innbakt i kontrakten var krav om å også dekke Angelinas veldedighetsplaner. Publikasjoner som kom med bud, ble oppfordret til å inkludere en redaksjonell plan for sakene.

Fra actiondiva til credrolle.

To personer avisen har snakket med sier at skuespilleren tidligere har avtalt med blader hvilke steder hun kommer til å dukke opp, slik at de kan ta bra «tilfeldige» bilder av henne. Et oppslag med slik opprinnelse, skal i Us Weekly ha blitt vinklet som om Angelina ikke fikk være i fred for pressefotografer, selv sammen med sin nye sønn.

For å få fokus bort fra praten om hvordan hun stjal Brad Pitt fra Jennifer Aniston, skal hun ha orkestrert en reise til Pakistan hvor hun fikk møte president Pervez Musharraf og besøkte afghanske flyktningleiere sammen med reportere, skriver New York Times. Deretter besøkte hun jordskjelvofre i Kashmir sammen med Pitt. Og media.

Da New York Times nylig gjorde en annen sak om Angelina Jolie, hadde de ingen begrensninger, men de minner om at presse som skulle intervjue Jolie i forbindelse med filmen A Mighty Heart, måtte skrive under en kontrakt som krevde at ingen deler av intervjuet måtte brukes i andre forbindelser enn filmen.

Angelina Jolie ønsket i neste Batman.

Journalister måtte også love vinklingen ikke skulle bli «nedsettende og nedverdigende». Da hun i etterkant fikk kritikk for kravene, skyldte hun på sin daværende advokat, som hun mente kun forsøkte å beskytte henne.

New York Times fikk ikke svar da de kontaktet Jolie og hennes manager, Geyer Kosinski, i forbindelse med fredagens sak, og hennes nåværende advokat, Robert Offer, ville ikke kommentere.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer