Hopp til hovedinnhold
R5 HAR FORANDRET IMAGE (INSTAGRAM/R5)

– Kygo ville jobbe med oss

R5 HAR FORANDRET IMAGE (INSTAGRAM/R5)

R5 har brukt det siste året på verdensturné, og nylig besøkte de Oslo! Vi møtte dem på hotellet og snakket musikk, Disney-stempel og fans med søskenflokken (+1).


R-hvem? Bli bedre kjent med dem
her.

BONUS! Se opp for vårt videointervju med bandet nederst i saken <3


 

Hei R5! Dere har vært hos Ellen DeGeneres og Good Morning America. Media kaller dere et av de hotteste tenåringsbandene ute akkurat nå. Hva tenker dere om det?Riker: – Det får meg til å føle meg ung igjen, haha!


Dere har EKSTREMT dedikerte fans! Hva er deres villeste fan-opplevelse?


Ellington: – Jeg tenker med en gang på Argentina. Vi skulle forlate hotellet vårt, men så fikk vi en telefon om at vi ikke kunne komme ned.


Ross: – Det var politiet som ringte.Ellington: – Det var opptil tusen fans utenfor. Vi satte oss inn i en bil, men folk klarte å åpne dørene, så de begynte å klatre inn og rive i oss. Det var som å være i en zombie-apokalypse. Jeg fryktet for livet.Riker: – Jeg mistet SÅ mye hår den dagen. Rocky: – Samme her. Det tok meg flere år å få håret tilbake til denne lengden. Haha!


La oss snakke om musikken deres!
Ross: – Jaa, la oss!I begynnelsen var dere ganske knyttet til Disney. Som andre artister før dere (Miley, Selena, Demi), føler dere at dere må bryte ut av stempelet?


Ross: – Vi bestemte oss tidlig for å ikke spille på Disney. Mange tror vi gjør det, fordi jeg tilfeldigvis jobber med et program på kanalen. Eller, jobbET. Jeg ble nettopp ferdig.Riker: – Vi tenkte ikke på oss selv som et Disney-band. De ga oss bare litt støtte. De støttet oss, fordi de støttet Ross. 


Rydel: – Det er det samme som at de skulle ha sendt Katy Perry på kanalen.

Ross: – Og jeg tenker. Jo mer støtte, jo bedre. De har fremmet oss, og gjort oss til det bandet vi er i dag. 
Har dere fans i samme aldersgruppe?


Rydel: – Nei, våre fans er alt fra 8 til..38. Foreldre som blir med på konserter, forteller at de også digger musikken vår.


Ross: – Vi har folk som kommer opp til oss og sier «Jeg har sett Rolling Stones live, jeg har sett Axl Rose live, og dere har det som skal til».  Og nå snakker vi ordentlige rockeartister.Musikken deres har forandret seg i løpet av de siste årene? 


Ross: – Ja, vårt forrige album ble skrevet av profesjonelle produsenter, med litt hjelp fra oss.
Sometime Last Night ble kun skrevet av oss.


Riker: – Da
Louder kom ut var jeg litt over 20. Da hadde jeg bare begrenset erfaring og inspirasjon. Vi var alle tenåringer. Nå, er vi alle over 20. Vi har et annet perspektiv. Vi har bare vokst opp.


Ross: – Nå lager vi musikk som vi selv ville ha hørt på.Rocky: – De fleste sangene på
Sometime Last Night ble til ved at jeg bare kom opp med idéer, og bare viste dem til en av de andre.Hva var inspirasjonen til albumet?Ross: – Jeg tror det bare var livet generelt. Vi og spesielt jeg var mye ute på byen, fordi jeg ville leve litt mer. Jeg jobbet så mye at jeg følte jeg trengte en pause. Mye av inspirasjonen var til som skjedde kvelder ute.Hva tenker dere sjangeren er da?Ross: – Dette albumet er… Vi tenker sjangeren vår generelt er funk/rock&roll.
Jeg har faktisk skrevet funk og rock i notatene!


Ross: – Virkelig? Hahah!
Sometime Last Night har en liten pop-vibe, for å ha en liten tilknytning til Louder. Det neste albumet blir nok bare funk/rock&roll.R5 OG 730-INTERN SOLFRID (18) <3 IKKE HØYDEFORSKJELL I DET HELE TATT. (BEATRIZ NEVES/730)


Har dere hørt om noen norske artister?

Ellington: – Jeg føler at jeg har! Om du nevner noen, så kan det hende jeg kjenner igjen navnet.Hmm..Har dere hørt om Kygo?Alle: – Ja, ja. Åh ja!


Riker: – Han kontaktet oss faktisk for litt siden. Han hadde et par sanger han ville at vi skulle skrive på. Kygo produserer jo musikk, så han lurte på om vi kunne skrive litt musikk han kunne jobbe med.


Ross: – Det endte med at vi takket nei da. Vi hadde rett og slett ikke tid. Men, om han er åpen for å samarbeide i fremtiden, stiller vi veldig gjerne opp! <3 Hvilke andre artister vil dere jobbe med?


Ellington: – Jeg vil jamme med en rockelegende. Paul McCartney… Prince… Noen jeg ser opp til.Riker: – Det hadde vært kult å jobbe med Pharrell. Han er veldig kul.Ross: – Hver gang Bruno Mars kommer ut med ny musikk, liker jeg det. Han hadde vært morsomt å jobbe med. Hozier også.


Ellington: – Har dere hørt om Hozier her?
Ja! Han kommer tilbake til Norge i februar!


Ellington: – Han er så kul 🙂 Få tak i ham i februar!We will! Takk for praten <3

Bonu$$: Sjekk ut kort videointervju med Beatriz fra 730:

Les mer