Hopp til hovedinnhold
KYGO MED ARRANGØR TROND OPSAHL PÅ HANAMI PÅ TJUVHOLMEN I OSLO (GISLE G. STOKLAND)

– Kygo er en ekstremt bra fyr

Kygo-mania!

I morgen, fredag 22. august arrangeres Findings-festivalen i Oslo for aller første gang.

Glem raw hemp-taco fra Øya i Tøyenparken og legg Fjällräven-sekken hjemme…

På Bislett stadion skal det festes. 

På plakaten står gigantiske, elektroniske navn som svenske Avicii.

Samt kule Icona Pop.

Men også norske artister som Lemaitre og Kanthem. (Se fullt program her.

Endagsfestivalen arrangeres av Trond Opsahl og Christoffer Huse i Sky Agency, sammen med Live Nation.

730.no tar en prat med førstnevnte om hva vi kan forvente. 

Hvorfor lager dere Findings-festivalen? Hva er tanken bak?

– Vi har jobbet med DJ-er siden 2010, og har booket mange av de store artistene som David Guetta, Avicii og Swedish House Mafia. Nå er jo artister som Avicii så store at man må gjøre show som dette for å i det hele tatt møte markedet. Så vi ville ha en festival, eller fest som vi kaller det, sentralt i Oslo. Etter mye leting fant vi Bislett Stadion, som vi er veldig fornøyd med.

Hvorfor valgte dere de artistene dere booket?

– Avicii er størst i verdenen i sin sjanger nå, han er streamet mest på Spotify og jeg har jobbet med ham siden 2010. Det falt veldig naturlig å booke ham.


Hvem gleder du deg mest til å se?– Personlig gleder jeg meg mest til å se hvordan publikum reagerer på Kygo. Vi gjorde et show med ham i hjembyen hans Bergen i mars, men det blir spennende å se hvordan det funker i et stort format.

Mye har jo skjedd siden mars også…– Ja, veldig mye. De andre DJ-ene har jeg sett mange ganger før, mens Kygo er noe eget. Han spiller sin egen type musikk og det blir gøy å se hvordan publikum tar ham imot.

Du kjenner Avicii og Kygo, hva er den største forskjellen på dem?– Jeg begynte å jobbe med Tim (Avicii) da han var like stor som det Kygo var i Bergen. Jeg booket ham i starten av 2010, og har jobbet med ham i over fire år, og har reist endel sammen med ham på shows. Så man blir jo venner etterhvert.

– Kyrre (Kygo) har mange av de samme egenskapene. Begge er veldig hyggelige og ålreite karer, man merker at de vil noe. De har en sterk lyst til å jobbe hardt og til å komme en vei. Og så har begge et stort musikalsk talent. Det beste med Kyrre er at han er en ekstremt bra fyr. Jævlig kul kar, snill og hyggelig. I tillegg til å være en ekstremt flink produsent, da.

Kan Kygo bli like stor som Avicii?– Da jeg hørte «I See Fire»-remixen (Ed Sheeran) fikk jeg litt samme følelse som første gangen jeg hørte Avicii. Da tenkte jeg at jeg måtte booke ham til et klubb-show, og det samme følte jeg da jeg hørte Kygo. Jeg ser veldig mange likheter mellom dem.

Fortsetter under


Findings er snart utsolgt. Var du spent på om det kom til å selge ut?– Ja, man har aldri noen garanti for at man selger ut, det er ekstremt stor konkurranse. Vi jobber med Live Nation som er størst i Norge på konserter. De er veldig flinke, og som team fungerer vi bra sammen.

Det virker som om det kommer mange internasjonale publikummere, hvordan tror du de tar imot norske artister som f.eks. Kanthem?– Det blir veldig spennende å se. Det interessante med akkurat Kanthem er crossoveren med hip-hop (Kaveh) og housemusikk (Autolaser), så det passer veldig bra som åpningssett. De kommer til å smelle igang showet skikkelig.


Fortsetter under


Blir det Findings til neste år?


– Det blir det nok, det er ganske sikkert.

Er det noen du vet allerede nå at du vil booke?

– Ja, det er mange, det. Målet med Findings er ikke å breake nye artister, vi tar sikte på å være den festivalen som leverer de artistene som folk flest har lyst til å se, og som de hører på hver dag. Å være den største festen i Oslo og i Norge hvert år.

Har du noe mer på hjertet?

– Nå er det meste klart, alt er i rute og det er bare noen få billetter igjen. Jeg tror når billettsalget stenger i morgen er det nok utsolgt.

Mer norsk musikk her

Nyeste saker fra 730.no

Les mer