Hopp til hovedinnhold
Cherie Mwangi Handsfree musikkvideo 730.no YLTV
Cherie er klar! (Eugene Eben-Ezer)

Cherie Mwangi debuterer: – Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn

Cherie Mwangi er endelig klar med debuten 🔥🔥🔥

Megan Thee Stallion møter Cardi B møter Saweetie med en fresh norsk twist?

21 år unge Cherie Mwangi er ikke redd for å tøye grenser, og beveger seg i et landskap som ingen andre i Norge gjør i dag. Hun omtaler seg selv som «every good girl’s alter ego». 

På fredag slapp Cherie endelig sin breiale og forfriskende majorlabel-debut «Handsfree», som handler om å ha kontroll over sin egen seksualitet.

– Generelt handler rap alt for mye om hva en kvinne kan gjøre for en mann og ikke omvendt, og jeg er her for å endre på det. Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn og jeg føler at menn har for mye kontroll over hva kvinner føler de kan gjøre med sin egen kropp, sier Cherie Mwangi om slippet.

Og som du kanskje hører på etternavnet: Cherie er lillesøsteren til rap- og Melodi Grand Prix-dronningen Stella Mwangi 🔥

I kveld har 730.no premiere på musikkvideoen til «Handsfree».

Cherie tar eierskap til alle delene av prosessen; fra idé til regi og klipp. Og i videoen har hun kun med seg kvinner.

Til tross for ung alder er Cherie tydelig på at hun har et stort og viktig mål:

– Jeg er imot misogyni og vil nå ut til frisinnede mennesker og kvinner og menn som vil rive ned patriarkatet, forteller hun.

– Jeg er fryktløs med en gal flow og pen game. Alt jeg gjør, gjør jeg med et glimt i øyet. Jeg lager musikk for at de som hører på skal kunne slippe seg løs og føle seg selv. Jeg som artist er mitt eget alter ego, og det du ser er mine tanker og følelser som ikke nødvendigvis representerer min hverdag. Det er viktig å ikke ta seg selv for høytidelig og slutte å bry seg om andres meninger.

Se premiere på videoen til Cherie Mwangi – «Handsfree» via YLTV:

Hei, Cherie! Gratulerer med din første musikkvideo. Den ble jo råbra, hvordan var det å lage den?

– Alt man ser i videoen er min idé og jeg visste hva jeg gikk inn i. Men, det å faktisk sette idéen til live var litt skummelt i starten og jeg måtte tøye grensene mine. Teamet rundt meg fikk meg til å bli veldig komfortabel med å uttrykke meg selv på en best mulig måte og jeg fikk mye støtte! Alt i alt er jeg veldig fornøyd.

Hvordan vil du beskrive musikkvideoen med én setning?

– Musikkvideoen min er banebrytende men unapologetic, om noen føler seg trigget eller fornærmet så kommer jeg ikke til å beklage for det.

Skjønner! Hva handler låten om?

– «Handsfree» handler om å ta kontroll over sin egen seksualitet. Generelt handler rap alt for mye om hva en kvinne kan gjøre for en mann og ikke omvendt, og jeg er her for å endre på det.

– Kvinner ble ikke skapt for å tilfredsstille menn og jeg føler at menn har for mye kontroll over hva kvinner føler de kan gjøre med sin egen kropp.

Fortsetter nedenfor

(Eugene Eben-Ezer)

Vi har fulgt med på deg en stund og elsker dine freestyles på Instagram. Hva er grunnen til at det tok så lang tid før vi fikk debuten?

– Jeg har forandret meg veldig mye siden min første freestyle.

– Da jeg først startet med musikk hadde jeg ikke funnet min egen sound enda. Jeg var ikke fornøyd med mitt image, og visste at når jeg først skulle starte så ville jeg ikke være usikker eller endre på identiteten min, jeg ville være tydelig.

– Jeg måtte ta meg selv i nakken og fokusere på at musikk er ikke bare for å please bransjen eller å lage en hit, men det er min passion og jeg vil bruke musikk for å uttrykke meg selv og hva jeg står for. Tiden har jeg brukt til å forbedre flowen min, skriveferdighetene mine og alt i alt perfeksjonere artistuniverset mitt.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av ♛ Chérie Mwangi 🍒 (@cheriemwangi)

Det ligger mye norsk rap-historie i etternavnet ditt. Hvordan har det vært å vokse opp med Stella Mwangi som storesøster?

– Stella er som en mor for meg. Hun har lært meg å ikke leve etter andres forventninger og å gå hardt for alt jeg har troa på selv om andre ikke gjør det. Stella er min safe space, og hun er en mentor for meg når det kommer til musikk.

Kan vi forvente oss et samarbeid fra dere i fremtiden?

– Ja, absolutt. Akkurat nå er vi fokuserte på våre egne karrierer, men en collab skal man ikke se bort ifra i fremtiden.

«Handsfree» er produsert av ORIO og [Benocchio]. Hva er det som funker så bra når dere jobber sammen?

– ORIO har lenge fortalt meg at han har hatt lyst til å jobbe med en kvinnelig rapper som tør å bevege seg i en ny lane både visuelt og musikalsk. Da jeg luftet min visjon for han, ble han nesten enda mer gassed enn det jeg var! Han får meg til å bli mer komfortabel til å eksperimentere.

Hva har du som norsk rap mangler?

– Jeg gjør noe som ingen andre i Norge har gjort før. Stilen min kan være tabu, og jeg vil åpne for at andre artister skal tørre å gjøre andre ting enn hva som er forventet fra dem.

Hva kan vi forvente oss av deg fremover?

– Jeg har mange planer, så jeg har ikke tenkt til å gi rap-gamet en pause!

Se også: Sex, dans og drama for Drøbak-stjerne

Nyeste saker fra 730.no

Les mer