Hopp til hovedinnhold
Synnove Skarbo Pia Tjelta Vanessa Rudjord Nomi oslo rent a wreck pressemelding kvinnehelse estetisk helse
Hell i uhell: Det har aldri vært mer snakk om endometriose enn akkurat nå (Julie Pike)

Kvinnehelse-gate: Vanessa Rudjord sier at sitat fra pressemeldingen til Nomi ikke var hennes ord

Gründerne Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø setter kvinnehelse på agendaen 💯

Etter en hella hektisk uke snakker nå Synnøve & Vanessa ut i podcasten med samme navn.

Lurvelevenet startet da 730.no (og andre) stusset over sammenhengen mellom kvinnehelse og kosmetiske inngrep som rynkebehandling og fettreduksjon. Etter bare noen timer preget saken hele media-Norge.

Etter kronikk på kronikk på kronikk gikk de populære kvinnene til slutt ut og beklaget.

Trioen meldte samtidig at de trekker seg ut av eiersiden til den 40 millioner kroner dyre skjønnhetssalongen.

I starten var det bruken av trend-ordet «kvinnehelse» som gjorde mange forbanna.

I podcasten forklarer Synnøve & Vanessa i dag hvorfor de brukte akkurat dette ordet i forbindelse med et firma som driver med «estetisk medisin» som anti-age, og ikke for eksempel behandling mot lidelser som endometriose.

– Vi hadde så lyst til å tilby behandlinger som vi visste at ikke var på markedet i dag, eller som det var vanskelig å få tilgang på i det offentlige her til lands, som handler om helseutfordringer for damer. Og det var så såpass stolte av at vi ikke klarte å la være å snakke om det. Og det var en tabbe. Vi skulle aldri ha blandet inn det ordet i dette, overhode, sier Synnøve Skarbø.

– Vi ble helt fartsblinde, og det er vi oppriktig lei oss for. Så vi sier unnskyld til alle dere vi har skuffet og såret, fortsetter hun.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Vanessa Rudjord sier at hun vil fortelle sannheten om det kontroversielle «Rent a wreck»-sitatet fra pressemeldingen til Nomi.

I den opprinnelige pressemeldingen sendt til media blir den tidligere Costume-redaktøren sitert med et utsagn som får mange til å grøsse.

– Vi ønsket et sted som kan følge oss over tid, og passe på at vi eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra Rent a wreck, sier Vanessa i pressemeldingen.

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Ifølge Vanessa Rudjord har det skjedd en grov feil under utsendelsen av pressemeldingen. 

I podcasten-episoden med tittelen «To vrak» hevder hun at bil-referansen ikke engang er hennes ord, og at hun ga klar beskjed om at hun ikke ville bli sitert på det. 

– Det som er sannheten er at sitatet ble lagt inn i en sen utgave av pressemeldingen av en pr-rådgiver, sier Vanessa Rudjord. 

– Dette var sent på kvelden før pressemeldingen skulle gå ut. Det nye utkastet kom med dette sitatet, som jeg aldri hadde lest før da.

– Men jeg svarte med en gang at «det der er det mest lavpanna jeg har lest i hele mitt liv, det har ingenting med verken humor eller det vi skal drive med [å gjøre]», og at jeg aldri skulle siteres på det. Så [jeg] skrev om det sitatet til noe helt annet. Så da tenkte jeg at det var greit, fortsetter hun.

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Vanessa Rudjord (@vanessarudjord)

Men så dukker sitatet opp i VG. 

– Dagen etter gikk pressemeldingen ut med mitt riktige og godkjente sitat. […] Så da tenkte jeg ikke mer over det, før godt ut på ettermiddagen eller kvelden. Da kom det en ny sak på VG hvor jeg leser «Rent a wreck»-sitatet. Da får jeg altså så panikk, og finner ut at ved en feil så hadde det ikke godkjente utkastet av pressemeldingen blitt sendt til akkurat VG.

– Så jeg sender en mail til journalisten som har skrevet saken og sier at dette har jeg aldri sagt eller godkjent, dette er en feil. Alle andre har fått den ordentlige pressemeldingen. «Please ta vekk det sitatet, det har jeg aldri godkjent». Men det ville de jo ikke gjøre. Og den eneste grunnen til at jeg ikke da la ut den mail-utvekslingen med VG var at jeg tenkte at det hadde gått altfor lang. Det var så opphetet debatt allerede, så jeg tenkte at ingen kom til å tro på meg, sier Vanessa Rudjord.

– At den pressemeldingen ble sendt til VG er selvfølgelig også vår feil, men jeg kan faktisk ikke leve med at det ligger der ute og at jeg skal forbindes med det for alltid, uten å i det minste fortelle hva det var som skjedde.

– Jeg kan gå forbi ukjente damer på gaten og få lyst til å stoppe dem og si «Hei, unnskyld. Du kjenner ikke meg, og det er ikke sikkert du vet hvem jeg er heller, jeg vil bare at du skal få vite at jeg aldri har sagt det Rent a wreck-sitatet i VG», sier hun.

Avslutningsvis sier Synnøve at de har fått med seg alt fra kronikker til Instagram og Kvinneguiden, og at de tar til seg alt.

– Jeg skal ikke legge skjul på at dette har vært en grusom uke, og en dyrekjøpt lærdom for alle tre, avslutter hun.

Se også: – Jeg kjente på en enorm urettferdighet

Nyeste saker fra 730.no

Les mer