Hopp til hovedinnhold
Episode 2 av House of the Dragon
Episode 2 av House of the Dragon (HBO Max)

House of the Dragon episode 2 recap: Krabbemater og konejakt

House of the Dragon fortsetter med forræderi, tvangsekteskap, egoistiske valg, krabber og parykker.

Det har gått én uke siden premieren på den lenge etterlengtede Game of Thrones spin-off-serien House of the Dragon (sjekk recapen vår). Og mye har skjedd på bare syv dager.

House of the Dragon setter rekord som den mest sette premieren på HBO noensinne 🔥 I tillegg annonserer TV-giganten via sosiale medier at sesong 2 får grønt lys. Ikke overraskende, men stort etter bare én episode!

Første episode var med andre ord en hit. Nå er Dragens hus tilbake i episode 2 med mer ondt blod. Og serien har endelig fått en intro!

Det er eksakt samme Game of Thrones tittel-sang av komponist Ramin Djawadi. Istedenfor en animert introduksjon av Westeros og Essos, som i originalen, får vi nå blod rennende gjennom en rekke historiske hendelser i House Targaryan.

La oss komme i gang med recap av House of the Dragon episode 2.

Skalldyr på menyen.

Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake i House of the Dragon (HBO)
Steve Toussaint som Lord Corlys Velaryon alias The Sea Snake i House of the Dragon (HBO)

Etter en gjenkjennelig intro, åpner episoden på en av de ikke-så-ferievennlige øyene i Stepstones. Nå skjønner vi hvorfor piraten Corlys advarte oss mot i første episode kalles Krabbemateren 🤨 Han bokstavelig mater krabber med levende mennesker. Vi er bare to episoder inn, og vi har allerede blitt servert noen av de ekleste scenene i Game of Thrones-universet.

Det har gått seks måneder siden Daemon Targaryan (Matt Smith) fikk husarrest i Dragonstone. Kongen, rådgiverne og Rhaenyra (som merkelig nok fortsatt serverer vin) er i sitt lille møterom (hvor de er altfor mye). Her finner ut at Lord Commander Ser Ryam er død.

Lord Corlys (Steve Toussaint) avbryter praten og uttrykker nok engang bekymringer over hva som skjer med flåtene hans og handelshavnene i Stepstones. I forrige episode nevnte Corlys farene rundt Triarkiet og Craghas Drahar aka Krabbemateren. Kong Viserys og de andre i det lille rådet er redd for at det kan bli krig mot fribyene i Essos om de blander seg inn.

Kongens datter og arving, Rhaenyra, som alltid snoker i møteromkulissene, avbryter samtalen med kanskje den beste planen noen har kommet med i serien så langt. Hun foreslår å sende drageryttere for å skremme dem. Men gutta tar henne ikke seriøst og stryker forslaget før noen rekker å si «dracarys». Viserys sender prinsessen ut med Ser Harrold Westerling (Graham McTavish) for å velge et nytt medlem i kongens garde.

Kongen er en pingle.

Alicent Hightower i House of the Dragon
Emily Carey spiller Alicent Hightower i House of the Dragon (HBO Max)

Rhaenyra (Milly Alcock) blir presentert ridder-kandidater fra forskjellige hus. Prinsessen, som ikke ser ut til å bry seg så mye, spør om hvem av dem som har best kamperfaring. Ser Harrold presenterer dermed Ser Criston Cole (Fabien Frankel), kjekkasen som meia ned Daemon fra hesten sin i første episode.

Kongens hånd Otto Hightower (Rhys Ifans) råder prinsessen til å heller velge en ridder fra et hus de potensielt kan ha god allianse med. Men Rhaenyra overser forslaget, og ønsker heller en ridder med erfaring.

Et annet sted på slottet viser Viserys sin fine skulptur av Old Valyria til Alicent Hightower (Emily Carey). Uhm, ja… De henger fortsatt sammen. Viserys spør Alicent hvordan det går med datteren hans. De har visst ikke hatt en ordentlig samtale siden dronningen døde et halvt år tidligere.

Alicent oppfordrer ham til å invitere Rhaenyra for å snakke sammen, selv om han er redd for sin «stae» 15 år gamle datter. Prinsessen har ingen anelse om at bestevennen hennes og faren hennes har disse (upasselige) møtene, så Viserys ber Alicent om å holde tyst. Viserys burde få medalje i å skape konflikt.

Jentene møtes for å ta en prat og be litt. Rhaenyra klager over at det lille rådet allerede prøver å finne kongen en ny dronning, men Alicent slenger inn: – Ville det være så ille om han giftet seg på nytt? 😊

Alicent sier at Rhaenyra bør tenne et lys og be, for å føle nærhet til moren sin. Hun begynner å gråte og er lei av at Viserys ser på henne som «sin lille datter». Alicent bonder med henne og føler det samme om sin egen far. Best friends forever!

Fedre står i kø for å gifte bort døtrene sine.

Viserys, Corlys, Rhaenys
Viserys, Corlys og Rhaenys i House of the Dragon (HBO Max)

Heldigvis får vi nå en scene som tilsynelatende ikke er filmet inne i et studio. I den imponerende hagen til Red Keep møter Corlys og prinsesse Rhaenys (Eve Best) kongen for å ta en liten prat. Corlys beklager til Viserys for måten han pratet til ham under møtet tidligere.

Paret ønsker også å få frem at tronen ser svak ut og står i fare. En jente står som arving av tronen, Daemon har okkupert Dragonstone, og Triarkiet skaper konflikter. Løsningen de legger frem er at Viserys gifter seg med deres unge datter Laena Velaryon (Nova Foueillis-Mosé). På denne måten kan de vise makt ved å forene det kongehuset med en av de rikeste familiene i Westeros.

Viserys deler denne informasjonen med kongens hånd aka bestekompis Otto. Her ser vi også at det lille kuttet Viserys fikk på fingeren sin i første episode har blitt mye verre. Han legger den infiserte lillefingeren sin i et fat fullt av larver for å helbrede den. Mmmmm nei.

Otto er skeptisk til forslaget til Corlys og Rhaenys, men stormesteren liker ideen. Dette vil ifølge stormester Mellos (David Horovitch) vise styrke, og øke sjansen for en mannlig arving.

Ukomfortabel blind date.

Milly Alcock som Prinsesse Rhaenyra i House of the Dragon
Milly Alcock som Prinsesse Rhaenyra i House of the Dragon (HBO Max)

Nå kommer kanskje den mest ukomfortable «blind daten» du har sett. Viserys og Lady Laena, datteren til Corlys og Rhaenys tar en spasertur i hagen. Vi visste jo at datteren var ung men… wow. Selv Viserys virker ukomfortabel i denne situasjonen. Ikke så rart…

Det viser seg at datteren er 12 år.

https://twitter.com/richonnescamino/status/1564061570921013249?s=20&t=zUJgNX9aDURKpFInwbwjEw

Rhaenyra står på en balkong og ser på farens kleine spasertur med den bittelille jenta. Rhaenys starter en samtale med henne og gir henne den harde sannheten. Menn vil heller brenne ned hele riket før de ser en kvinne ta over tronen. Så kongen vil nok gifte seg på nytt og prøve å få en sønn uansett hva.

Barnslig onkel.

Matt Smith House of the Dragon
Onkel Daemon Targaryan er barnslig (HBO Max)

Ny utescene! Endelig får vi se seriens MVP Daemon, som altså har tatt hold over Dragonstone. Denne fyren tenner visst på konflikt. Han har sendt et brev til kongen og annonserer at han skal gifte seg med elskerinnen Mysaria, og kaller seg selv den rettmessige arvingen til jerntronen.

I tillegg har han tatt (stjålet) drageegget som tilhørte kongens døde sønn Baelon. I Targaryan-tradisjon skal egget ligge i babyens vugge, og Daemon trenger egget fordi hans fremtidige andre kone er gravid. Viserys er sinna og er på vei til å dra til Dragonstone for å konfrontere broren sin, men Otto tar heller oppgaven for å holde kongen trygg.

Daemon og Otto står face-to-face på broen til Dragonstone, med hver sine garde bak seg (Daemon har seff dragen sin bak seg og). Mennene sender litt frekke kommentarer til hverandre, truer hverandre og kommer ingen vei. Plutselig flyr Rhaenyra ut av tåken med dragen i en EPISK Daenerys-type ankomst og lander på broen. Det ser fantastisk ut. Flytt dere, mannfolk!

Hun konfronterer den salty onkelen sin, og utfordrer ham til å drepe henne hvis han er så sykt keen på tronen. Elskerinnen til Daemon står i bakgrunnen og skjønner etter hvert hvorfor alle er pissed på ham. Han har løyet om at hun er gravid! For en drittsekk. Daemon trekker seg tilbake og kaster egget til Rhaenyra.

Når bestevennen din blir stemoren din :/

House of the dragon episode 2
Avslutningen på House of the Dragon episode 2 var intens 👀 (HBO Max)

Kong Viserys er sur på datteren sin fordi hun var så uansvarlig og dro til Dragonstone uten tillatelse. Men han tilgir henne når han får vite at det var hun som løste hele konflikten, og Otto kunne ha gjort det verre om hun ikke var der. Deretter ledes det til en dyp samtale om moren til Rhaenyra, og deres forhold som far og datter. Det var på tide de fikk pratet sammen.

Neste morgen har Viserys samlet det lille rådet for å annonsere at han skal gifte seg igjen. Corlys ser veldig selvsikker ut. Rhaenyra smiler til faren sin, men smilet forsvinner når Viserys ser bekymret på henne.

Viserys retter blikket mot Alicent og sier: – Jeg har tenkt til å gifte meg med lady Alicent Hightower.

Rhaenyra ser på bestevennen sin med sjokk, skuffelse og hat (man kan virkelig se de øynene hennes). Corlys reiser seg opp og braser ut av rommet. Dude, ingen skal gifte seg med barnet ditt. Alicent er dog altfor ung for dette hun og. Rhaenyra går også ut av rommet. Det er forståelig når faren din skal gifte seg med bestevennen din.

Nye trusler er på vei.

Crabfeeder
Craghas Drahar aka the Crabfeeder aka Krabbemateren (HBO Max)

Etter det dramatiske møtet kuttes scenen til Corlys som snakker med Daemon om historien bak House Velaryon. Corlys informerer også Daemon om Krabbemateren og triarkiet. Han motiverer Daemon til å hjelpe med å utslette dem for å vise makt og styrke.

Samtidig som de snakker om denne trusselen, kutter scenen fram og tilbake fra Stepstone. Nå ser vi selveste Krabbemateren Craghas Drahar, som spikrer fast ofrene sine til planker for å mate dem til krabbene. Og han ser ikke helt bra ut heller. En ny allianse er dannet mellom Corlys og Daemon.

Kong Viserys er kanskje konfliktsky, men han er veldig flink til å skape konflikter. Nå kommer det trusler fra alle kanter.

Se trailer til episode 3 nedenfor!

Se også: House of the Dragon episode 1 recap

Les mer