Hopp til hovedinnhold
DRAMATISKE FRANCES (ROLLING STONE)

Kurt Cobains datter: – Jeg liker egentlig ikke Nirvana

DRAMATISKE FRANCES (ROLLING STONE)

Kurt Cobain og Courtney Loves datter Frances Bean Cobain har rukket å bli 22 år gammel. På grunn av sine verdenskjente foreldre har hun hele livet fått mye oppmerksomhet fra presse, men hun gir ikke mye tilbake. Før nå. 

Fordi hun har vært med å produsere Kurt Cobain-dokumentaren Montage of Heck tok Rolling Stone en prat med Frances. (Et magasin hun faktisk var intern i som 15-åring.) I cover-storyen avslører kunstmaleren blant annet at hun ikke hører såå mye på pappas musikk, og at hun hele tiden får høre at hun ligner på Nirvana-vokalisten, som tok sitt eget liv 5. april 1994. 

Frances forteller også litt om hvordan hun tolker Kurt Cobains liv og død.  

Fortsetter underHer er noen utdrag fra intervjuet: 

Om Frances’ forhold til Kurts død og legendestatus 

– Han er større enn livet. Og vi er besatt av døde musikere. Hvis Kurt hadde bare vært en vanlig fyr som forlot familien sin på verst tenkelig måte… Men han var ikke det. Han ble større etter at han døde enn det han var i live. Du trodde ikke han kunne blitt noe større, men han ble det. 

Om musikk og Nirvana: 


– Jeg liker egentlig ikke Nirvana så godt, sier hun og ler. – Sorry, promo-folk, Universal… Jeg hører mer på Mercury Rev, Oasis, Brian Jonestown Massacre. Grunge-scenen er ikke det jeg er interessert i. Men «Territorial Pissings» (fra Nevermind) er en jævla bra låt. Og «Dumb» (fra In Utero) – jeg gråter hver gang jeg hører den låten. Det er en nedstrippet versjon av Kurts syn på seg selv – av ham da han brukte narkotika, når han var uten narkotika, å føle seg utilstrekkelig da han ble kalt en stemme for generasjonen. 
 
Fortsetter under 


Om romantiseringen av Kurt Cobain:
– Selv om Kurt døde på den mest grusomme måten som går an, omringes han av mytologi og romantikk, fordi han er 27 for alltid. Kurt har fått ikonstatus fordi han aldri eldres. Han vil alltid være relevant i den tiden, og han vil alltid være vakker. 


Om dokumentarfilmen Montage of Heck:

– Det er det nærmeste vi kommer å la Kurt fortelle sin egen historie med sine egne ord. Med sin egen estetikk, hans eget perspektiv på verden. Filmen maler et portrett av en mann som prøver å takle det å være et menneske. 
 
Fortsetter under  

Om gener og å ligne på pappa: 

– Det er rart hvordan gener er. Dave (Grohl), Krist (Novoselic) og Pat (Smear) kom over til huset jeg bodde i. Det var den første gangen de (eks-Nirvana-medlemmene) hadde vært sammen på lenge. Og de hadde det jeg kaller «K. C. Jeebies», som er at når de ser meg, så ser de Kurt. De ser på meg, og så ser du at de ser på et spøkelse. De fikk hardcore «K. C. Jeebies» alle sammen. Dave sa «Hun ligner så mye på Kurt». De snakket seg imellom, gjenfortalte gamle historier jeg har hørt en million ganger. Jeg satt i en stol, kjederøykte og så ned sånn som dette her. (Ser ned som at hun kjeder seg fullstendig.) Og så sa de «du gjør akkurat hva faren din ville ha gjort». 

– Men jeg er glad for at de kom, sier hun og smiler. – Det var en kul opplevelse, som en Nirvana-reunion minus én. Bortsett fra avkommet hans. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer