Hopp til hovedinnhold
(POPCORN TIME)

Kulturdepartementet advarer: – Popcorn Time er ulovlig i Norge

(POPCORN TIME)


PirateBay sliter etter at lovlig streaming ble populært. Men det er fortsatt mange som nekter å betale for innhold som folk lager.


Istedenfor å bruke 80-90 kroner for Netflix og HBO Nordic, så velger tusenvis av nordmenn Popcorn Time – som er gratis.


Pirattjenesten tilbyr filmer og serier uten tillatelse fra eierne, og betaler ikke produsentene, regissørene og skuespillerne som har laget innholdet.


En representant for Kulturdepartementet sier til
E24 at Popcorn Time er ulovlig å bruke i Norge.


Britiske myndigheter har valgt å blokkere Popcorn Time, også fordi fordi programmet, som er avhengig av BitTorrent-nettverket til nettstedet YTS, er med å spre innholdet fra brukernes egne maskiner til andre brukere. Noe tjenesten er dårlige til å opplyse om.


I januar fikk tyske PT-brukere krav om å betale 815 Euro (7000 kr) for å ha spredd materiale fra sine maskiner uten tillatelse. De fleste hevdet at de ikke visste at det var ulovlig.


Popcorn Time påstår at selv om tjenesten er gratis, så jobber alle deres ansatte også gratis. Mange hevder dog at flere brukere har fått installert adware på sine maskiner, som sprer reklame som Popcorn Time tjener penger på. Flere som har installert Popcorn Time har også hevdet at de kort tid etter fant spyware på sine maskiner.
 
 

Les mer