Hopp til hovedinnhold
KJENTE ROLLER FÅR NYE (OG LANGT YNGRE) ANSIKT. (THE CW)

«Kultserien» som satte Norge på hodet er tilbake: Slik er Dynastiet i 2017

KJENTE ROLLER FÅR NYE (OG LANGT YNGRE) ANSIKT. (THE CW)

For norske TV-tittere av den eldre garde burde det ringe en bjelle eller to når man leser navnene Blake Carrington og Krystle. Da den ikoniske såpeoperaen Dynastiet gikk på NRK på 80-tallet, kunne VG melde at latterlige 45 % av den norske befolkningen fulgte med på dramaet om Blake og hans familie.
Det er altså ikke så rart om de fleste av oss har overhørt foreldre eller besteforeldre ha hetede diskusjoner om oljemogulene og den evige krangelen mellom dem og Joan Collins’ Alexis Colby – damen som perfeksjonerte bitchslap’en.
I høst har det amerikanske nettverket The CW brakt Dynasty tilbake for en ny generasjon med nye ansikter og et nytt format. I stedet for å kjøre såpeopera-stil, er serien skrevet om til et 40-minutters drama. 
Men, fortvil ei: Selv om såpen er borte, betyr ikke det på noen måte at serien mangler på dramaet. 
Saken fortsetter under


FORFREMMELSER, FORELSKELSER OG FORFØRELSER – INTRIGENE TAR LIKSOM ALDRI SLUTT FOR CARRINGTON-FAMILIEN. (THE CW)


Grant Show (Melrose Place) og Nathalie Kelley (The Fast and the Furious: Tokyo Drift) har hovedrollene som Blake og Cristal («Krystle» var muligens for hvitt for en peruviansk-argentisk skuespiller?). Førstnevnte er sistnevntes sjef, som gjør det at de ligger sammen relativt kontroversielt. 
Blake og Cristal annonserer helt ut av det blå at de skal gifte seg i starten av serien, som skaper sure miner i herskapshuset. Spesielt Blakes datter Fallon (Victorious’ Elizabeth Gillies) finner det hele usjarmerende, og starter krig mot sin nye stemor. 
Ved siden av karrierekvinnen Fallon har man broren Steven (James Mackay, kjent fra nyeste Pirates of the Caribbean), en homofil liberalist som selvsagt har store problemer med alt kapitalistfaren gjør.

Dynastiet-intro anno 1981 vs. 2017:


Til å sørge for at serien holder mål har The CW har hentet inn eksperter.

Nyskapingens skapere og produsenter, Sallie Patrick, Josh Schwartz og Stephanie Savage, har tidligere hatt ansvar for en rekke klassiske drama som Gossip Girl, Revenge, The O.C., Hart of Dixie og The Carrie Diaries


Med et sånt team bak seg skulle man trodd at Dynasty ville slå an godt blant resten av CW-programmene (Riverdale, Supergirl, The Flash), men serien har overraskende nok slitt med lave seertall helt siden debuten i oktober.
Saken fortsetter under


GRANT SHOW (HØYRE) HAR STORE SKO Å FYLLE ETTER JOHN FORSYTHES (VENSTRE) IKONISKE ROLLE SOM BLAKE CARRINGTON. (ABC / THE CW)


Til tross for dette har The CW bestilt nye episoder og forlenget serien slik at den fortsetter etter jul.
 
Man skal ikke se bort ifra at en lukrativ avtale med Netflix, som har kjøpt opp eksklusive rettigheter til å vise serien internasjonalt, hadde noe med dette å gjøre. 

Nettstedet Deadline meldte at avtalen skal gjelde alle 188 områdene (!) Netflix er tilgjengelig i, og episodene skal slippes ukentlig etter amerikansk premiere. Norge har dog ikke sett snurten av serien enda.  
En full sesong gir serien en sjanse til å rette opp feil og skavanker, men om den klarer å kapre folkets hjerter på lik linje med sin ikoniske forgjenger gjenstår å se. 
Slik sitasjonen er kan seriens skjebne kan faktisk ligge i skuespillervalget for Alexis Colby, som etter planen skal dukke opp senere i sesongen. Kanskje historien gjentar seg selv, og nyskapingen tar seg opp slik som originalen gjorde da Alexis gjorde sin entré? 
Dynasty skal etter planen slippes på norske Netflix, men når den faktisk dukker opp er usikkert. Vi oppdaterer deg selvsagt når dette skjer! 
Om du liker å kose deg med lett fordøyelige serier ala Chesapeake Shores og Riverdale, kan Dynasty være noe for deg! 
Sjekk ut den overdådige traileren: 
 
BONUS:

Vil nykommeren klare seg uten såpeoperaens overdramatiske scener slik som denne? 

Les mer