Hopp til hovedinnhold
Constantine part 2 sequel Keanu Reeves Shia LaBeouf Warner Bros DC Francis Lawrence 2023
Keanu Reeves som John Constantine i 2005 (DC/Warner Bros.)

Constantine 2 skjer – med Keanu Reeves tilbake som John Constantine

Constantine 2 med Keanu Reeves får grønt lys fra Warner Bros. via DC Films.

Hvis du skulle gjette én DC Comics-karakter som gjør film-comeback hadde du neppe gjettet John Constantine. I 2005 debuterte Keanu Reeves som den gatesmarte demonjegeren i fantasy-thrilleren.

Constantine 2 sequel Keanu Reeves Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

(DC/Warner Bros.)

Nå bekrefter Warner Bros. at stjernen snart starter å filme Constantine 2 med Francis Lawrence. Regissøren står også bak den 17 år gamle originalen, samt alle The Hunger Games-filmene. Inkludert den nye.

I et intervju i 2011 sier Francis Lawrence til MTV han gjerne gjør en oppfølger. Men da helst litt hardere kost.

– Det er interessant at det virker som om Constantine gjennom årene har blitt en kultfilm. Det har blitt omfavnet. Det ville være flott å finne hvordan man gjør en oppfølger. Og hvis vi gjør det vil det vært flott å gjøre en virkelig mørk, skummel versjon.

Planen er en R-rated-film (aldersgrense 17 år). Den første laget de som PG-13 (aldersgrense 13 år), men filmen fikk likevel R grunnet «religiøse overtoner»

Constantine 2 sequel holy shit Keanu Reeves . Tilda Swinton Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

(Warner Bros.)

Keanu Reeves har lenge hatt lyst til å gjøre Constantine 2.

– Jeg veldig gjerne bli John Constantine igjen. Dessverre er det lettere sagt enn gjort, sier han i et intervju med Stephen Colbert i 2019.

Constantine 2 sequel Keanu Reeves Shia LaBeouf Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

Tenåringen Shia LaBeouf (Warner Bros.)

Filmen Francis Lawrence gjorde etter Constantine var I Am Legend med Will Smith.

Sistnevntes manusforfatter, Akiva Goldsman, skriver Constantine 2, mens en av produsentene er selveste J.J. Abrams (Armageddon, Cloverfield, Star Trek, Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Rise of Skywalker, Fringe, Lost).

Constantine 2 sequel Keanu Reeves Rachel Weisz Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

Rachel Weisz som Angela (Warner Bros.)

Constantine har sitt opphav i DC Comics’ Hellblazer, hvor karakteren er bifil.

Etter å ha overlevd det som skulle være et selvmord, har magikeren og eksorkisten bokstavelig vært en svipptur innom helvete. Hvis John dør, sendes han rett tilbake til underverdenen uten returbillett. Gitt at han ikke får nok goodwill fra Gud.

I filmen hjelper han politidetektiven Angela Dodson med å etterforske tvillingsøsterens tilsynelatende selvmord. Noe som drar Constantine inn i en kamp med engler og demoner.

Constantine 2 sequel Keanu Reeves . Tilda Swinton Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

Tilda Swinton som erkeengelen Gabriel (Warner Bros.)

Tilda Swinton spiller erkeengelen Gabriel, mens svenske Peter Stormare er helvetes hersker Lucifer. Politibetjenten Angela (ikke tilfeldig navn) spilles av Rachel Weisz.

En 18 år gammel Shia LaBeouf har rollen som Constantines lærling.

Se traileren nedenfor.

Constantine ble kalt ufokusert og goofy av mange anmeldere da den kom i 2005. Men publikum var mer positive og filmen spilte inn 230 millioner dollar på kino. I dag har den mange fans.

Det er ikke annonsert hvem av skuespillerne som dukker opp i oppfølgeren utenom Keanu.

I TV-serieverdenen spilles John Constantine av walisiske Matt Ryan. Den okkulte detektiven har rollen i NBC-serien Constantine (som fikk én sesong), Arrow, Legends of Tomorrow, Batwoman, The Flash og animasjonsserien Constantine: City of Demons. I år gjestet han HBO-animasjonsserien Harley Quinn.

Constantine 2 sequel Djimon Hounsou Papa Midnite Keanu Reeves Warner Bros DC Francis Lawrence 2023

Djimon Hounsou som Papa Midnite (Warner Bros.)


Gøy fakta om vb stjerne Keanu Reeves: Et par som skulle gifte seg traff Keanu i en hotellbar utenfor London i forrige måned. Skuespilleren var så trivelig at de inviterte ham til bryllupet – og han svarte at han skulle komme. De var usikre på om Keanu mente det. Men jaggu kom han.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Fakta: David Lynch viet sin film Mulholland Drive til Keanu Reeves’ kjæreste Jennifer Syme, som var asssistenten til filmskaperen. Hun døde i en bilulykke i 2001. Paret fikk en dødfødt datter to år i forkant og Jennifer er gravlagt ved siden av barnet.


I mars har Keanu Reeves premiere på John Wick: Chapter 4, med blant andre Bill Skarsgård.

Svensken er nå nummer 1 på kino i Nord-Amerika med en forrykende, morsom og hensynsløs skrekkfilm: 730.no anmelder Barbarian

Les mer