Hopp til hovedinnhold

Kultfilm blir tv-serie

Oscarbelønnede Frances McDorman i Fargo (PolyGram)

Et kollektivt klynk av lykke fra filmelskere bredte seg i natt over internett, da tv-selskapet FX annonserte at Coen-brødrenes Fargo skal adapteres til fjernsynet. Komediekrimmen fra 1996 ble nominert til hele syv Oscar, rasket med seg to av de, og blir hyppig referert til som en kultklassiker.

I filmen finner vi Steve Buscemi (Boardwalk Empire), William H. Macy (Shameless), Frances McDormand og Peter Stormare i en historie som tar utgangspunkt i et meget feilet bortføring- og utpressingsforsøk.

Fortsetter under traileren.

Det er sparsommelig med detaljer rundt prosjektet, men relativt ukjente Noah Hawley skal stå for selve tv-adapsjonen, med Joel og Ethan Coen i ryggen som executive producers. Hawley har tidligere vært manusforfatter og produsent for serien Bones, og skal nå sørge for at Oscar-vinneren igjen gjør suksess, hos tv-kanalen som er kjent for å satse på alternative historier som Sons of Anarchy og It’s Always Sunny in Philadelphia.

Det er faktisk andre gang Fargo forsøker seg som serie. I 2003 regisserte Kathy Bates en pilot med Edie Falco fra Sopranos i hovedrollen. Prosjektet hadde ikke Coen-brødrene sin velsignelse og ble aldri plukket opp av et nettverk, men nå ser det altså ut til at alle brikkene har falt på plass.

Som om det ikke skulle være gode nok nyheter for Coen-fans, så er brødrene også snart klar med sin remake av sekstitallsklassikeren Gambit, og en trailer dukket opp denne uken. Svindlerfilmen skilter med Cameron Diaz (Bad Teacher), Alan Rickman (Harry Potter) og Colin Firth (The King’s Speech) i hovedrollene.

Fortsetter under klippet.

Når Fargo blir å se som tv-serie er ennå ikke annonsert, men Gambit kommer på kino til neste år.

Les også: Verdens tøffeste filmduo: The Coen Brothers

Nyeste saker fra 730.no

Les mer