Krukka og knips for Rihanna

17. okt 2012 kl. 00:00
GLADJENTE (DEF JAM)

Denne høsten synger mange med Rihanna på hennes nye Stargate-smash «Diamonds». Rekordmange? Ingen av barbaderens tidligere singler har fått så brå oppsving: #1 på iTunes i 25 land og i topp 5 i 55 land. (Låten har toppet den norske iTunes-listen i tre uker på rad.)

Mange synger dog trolig litt feil, og de som er usikre på teksten (skrevet av «She Wolf»-aktuelle Sia) kan sjekke ut den offisielle «lyrics video»’en som Def Jam slapp denne uken (mens vi venter på musikkvideoen).

Første vers er enkelt. For eksempel «you’re a shooting star I see / a vision of ecstasy / when you hold me I’m alive / we’re like diamonds in the sky». Men åpningen av det andre verset er litt mer difust: «Palms rise to the universe / as we moonshine and molly.» Her referer Rihanna til krukka og knark. Moonshine er 95% alkohol, ofte typ hjemmebrent, mens molly igjen er en referanse til ecstasy. Nå ikke som en metafor, men dopvarianten MDMA, alias ecstasy i «ren» form (alias fenetylamin som øker serotonin- og oksytocinnivået i hjernen).

På singelomslaget putter Rihanna diamanter i rullepapir.

24-åringens syvende album Unapologetic kommer i salg 19. november. På coveret stiller hun toppløs.
Se også: – Rihanna, schmianna! Jeg sang «We Found Love» først