Hopp til hovedinnhold
Quick Style Qatar Doha Dubai visitqatar visit qatar Halvor Harsem Kong Halvor Amnesty International Norge
Deler av kollektivet Quick Style i Dubai høsten 2022 (Instagram/thequickstyle)

Halvor Harsem og Amnesty International Norge kritiserer Quick Style for samarbeid med Visit Qatar

Quick Style med kontroversiell sponsor.


OPPDATERT: Quick Style svarer 730.no og kommenterer kritikken 

OPPDATERT: 730.no snakker med Amnesty Norge – se hva generalsekretær John Peder Egenæs forteller


Det Oslo-baserte crewet Quick Style har gjennom mange år opparbeidet seg status som ikke bare Norges, men også en av klodens aller beste dansegrupper. Neste steg for Quick Style består blant annet av en stor Europa-turné med Karpe. Etter 10 kvelder i Oslo Spektrum skal Chirag og Magdi og Quick besøke 20 europeiske byer i april og mai.

Du kan se ønskereprise av «PAF.no» i Spektrum nedenfor. 

Samtidig skuffer de influencer og forfatter Halvor Harsem alias Kong Halvor med sitt nye samarbeid.

På en Instagram-video takker Quick Style for det enorme oppmøtet i Doha, hovedstaden i Qatar.

«Dette er sinnssykt! En liten dansegruppe fra Norge? Takk for at dere møtte opp Doha og beklager at mange av dere ikke fikk se oss ordentlig. Vi lover å komme tilbake snart og gjøre det godt igjen ❤️», skriver de om den rørende snutten. 

Quick Style tagger også Visit Qatar, det statsfinansierte selskapet som har høstet mye kritikk for å sponse alt fra artister og idrettsutøvere til gamere og influencere. Mange mener at selskaper som Visit Qatar og Visit Dubai prøver å renvaske sitt rykte med hjelp av påvirkere som poster idyllisk innhold fra emiratene.

Qatar er sterkt kritisert for sine brudd på menneskerettigheter. Staten forbyr og straffer homofili, og tusenvis av arbeidsinnvandrere har mistet livet under forberedelsene til VM i fotball. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Quick Style (@thequickstyle)

Halvor Harsem lurer på om Quick Style slettet hans opprinnelige Instagram-kommentar.

Vi så kommentaren før den forsvant. Oslo-gutten skrev at han liker Quick Style, men ble skuffet av å se dem samarbeide med myndighetene i Qatar. 

Hans nye kommentar blir stående. 

«Slettet dere kommentaren min? Jeg skrev at det er skuffende at dere promoterer emiratene og i tillegg blir sponset av myndighetene der. Synes det er ganske pinlig om dere, med en så stor profil og enorm positiv påvirkning sletter kritiske kommentarer. Skrev for øvrig også at jeg digger dere, og derfor er det ekstra kjipt. Håper dere lar denne stå», skriver Halvor Harsem. 

Han kritiserer også Quick Style på Twitter. 

«Samme for meg hvem som får i oppdrag å sminke over emiratenes social dumping. Om det er bloggere, fotballspillere, eller et aldri så elskverdig dansecrew. Det er ikke okay uansett. Digger Quickstyle, men synes det var skikkelig skuffende at de slettet min originale kommentar», skriver Halvor. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av Halvor Harsem 😕 (@konghalvor)

Halvor Harsem får støtte fra Amnesty International Norge.

De gir ofte lyd fra seg når norske og internasjonale stjerner teamer opp med Visit Qatar og Visit Dubai.  «Å nei @thequickstyle. Ikke dere også! 💔», skriver Amnesty under videoen. «Visste du at over 90 % av Qatars innbyggere er migrantarbeidere? Dette er folk som blir utnyttet og diskriminert hver bidige dag. Dere har sannsynligvis hørt dette før, men hvis ikke la oss gi dere en recap», fortsetter de. 

«Mange migrantarbeidere opplever problemer med: 

❌ Å ikke bli betalt
❌ Ikke få nok hviledager
❌ Ikke ha trygge arbeidsvilkår»

«Tusenvis av liv har blitt tapt uten etterforskning. Mange har flyttet dit med håp om en bedre fremtid, men i stedet tar liv slutt i Qatar. Mange familier har mistet sine elskede… Vær oppmerksom på at @visitqatar bare vil la deg vise glansbildet av Qatar, men det er ikke hele bildet. Husk det 🫵🫵», skriver Amnesty International Norge. 

730.no har også kontaktet Quick Style for en kommentar. De har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Quick ble grunnlagt i 2006 av Nasir Sirikhan og tvillingbrødrene Suleman og Bilal Malik, og består nå av et titalls karismatiske dansere. De har blant annet deltatt i amerikanske America’s Got Talent Champions og World of Dance, laget koreografi for BTS og vunnet Norske talenter her hjemme i 2009 🇳🇴

Etter en viral bryllupsdans, blant annet gjenskapt av Jimmy Fallon og Demi Lovato, er de nå større enn noensinne.

Quick Style har nå passert 2,5 millioner følgere på Instagram.

Det vil si at de er på nivå med de internasjonale norske stjernene AURORA (2,4 millioner følgere) og girl in red (2,6 millioner følgere). Flere av medlemmene har også passert 100 000 følgere på sine respektive IG-kontoer. Gutta har i tillegg over 2 millioner følgere på YouTube og 1,5 millioner på TikTok.

De har også en enorm reach – videoer av Quick Style som danser på Times Square, i London og ikke minst i bryllup har over en milliard visninger til sammen via sosiale medier.

Se også: Amnesty International Norge kritiserer svensk stjerne på Instagram

Les mer