Hopp til hovedinnhold
SOPHIE DELER MER ENN DE FLESTE (SOPHIEELISE.BLOGG.NO)

Kritikken hagler mot Sophie Elise etter nytt skjønnhets-påfunn

Blogger, forfatter, artist og TV-personlighet Sophie Elise er alltid åpen med følgerne sine. Nå spør mange om hun ikke er litt for åpen.

Etter åresvis med blogging om inngrep og behandlinger har Isachsen nå gjennomført noe som er nytt for mange, nemlig kosmetisk tatovering av hodebunnen. Dét i seg selv må da være lov, men på Jodel, Instagram og i Sophies eget kommentarfelt er det nå mange som stiller spørsmål ved åpenheten.

Ærlighet er fint, men hva om det påfører eller forsterker lesernes komplekser?

Sophie Elise skriver på bloggen sin at hun «alltid» har hatt høyt hårfeste og viker, og at hennes faste kosmetiske tatovør foreslo at hun kunne tatovere hodebunnen for å skjule dette. Først tenkte Harstad-gründeren at det ville være for smertefullt, men etter å ha sett et sjokkerende bilde ombestemte hun seg.

Vi advarer om sterke bilder

Her er det sjokkerende bildet som fikk Sophie til å snu:

Det sjokkerende ved bildet er altså at 24-åringen har en liten hårløs flekk bak øret. (Noe som for ordens skyld ikke er uvanlig.) Nordlendingen skriver at det kommer av genetikk, slitasje og heftig bruk av extensions.

Den åpenhjertige bloggingen om egne komplekser gjør at kritikken nå hagler. 

– Du er ALT som er feil ved norske «forbilder» og bloggere, skriver samfunnsengasjerte Ayla Marie Svenke i en lang rant til Sophie Elise via Instagram Story.

Ayla trekker frem kommentarer fra Sophies lesere, og mener det er ironisk at hun samtidig reklamerer for sin bestselgende bok Forbilde.

AYLA MARIE ER LEI (INSTAGRAM.COM/AYLA_JPG)

I kommentarfeltet under blogginnlegget er det en god miks av kjeft, støtte og historier om lesernes egne hår-komplekser.

– Denne blogger gir meg ikke lenger noe annet enn dårlig selvtillit.., sier «Sanna».

– Neste gang du endrer på noe som du personlig ikke er fornøyd med så hadde det vært greit om du ikke omtalte det som «sjokkerende». Mange som ikke har jevn hårvekst uten å kanskje ha tenkt at det ser sjokkerende ut etc. Det er 100% greit at du fikser på sånne småting, det er bare hvordan du omtaler dine personlige «problemer».. Dette er ment som konstruktiv kritikk, så håper det blir tatt sånn og, skriver «Mina» og slenger på et smilefjes.

– Må si meg enig med Mina over her.. Jeg har selv komplekser for viker og høyt hårfeste og det er ikke til å stikke under en stol at en blir påvirket av slike innlegg. Jeg forstår bare ikke hva som er hensikten bak å dele dette. Du som Norges største blogger burde forstå at du er med på å sette og videreføre trender på hva som er et pent og akseptert utseende. Jeg opplever at du her betegner viker og høyt hårfeste som noe mindre fint (hvorfor ellers ville du endret på det). Bare vennligst tenk over hvordan det kan gi et stikk i magen til dem som sliter med det samme, som leser dette, skriver «Tonje».

– Skulle ønske du ikke publiserte dette innlegget. Jeg har ALDRI tenkt på mitt eget eller andre jenters hårfeste, men jaggu har jeg like høy panne, høye viker og bare flekker som deg. Heldigvis er jeg voksen nok til å forstå at man ikke trenger å fikse på dette, fordi det er NORMALT. Men tenk nå litt på de yngre leserne dine.. Dette er typ nivå galskap av plastisk kirurgi (om man kan kalle det det). Jeg synes det er nettopp dette politikerne snakker om når de nevner at «forbilder» og «influensere» må passe på hva de publiserer…, skriver «Anja».

Andre kommenterer at dette er et «problem» de ikke har tenkt på før nå.

– Uæh!!!! Jeg må virkelig dobbelt sjekke om jeg har høye viker eller hvordan det ser ut bak ørene ved hårfestet!!! OMG😵, skriver «Wenche».

– Jeg har akkurat likt hårfeste bak ørene slik som du viser på bildet her, pluss høyt hårfeste og «viker» i panna. Har aldri likt det, men har heller aldri plaget meg sånn skikkelig. Før nå., sier «Kristina».

Sophie Elise har dog også støttespillere som mener hun må få lov til å gjøre og dele akkurat hva hun vil.

– Kvinne, vær glad i deg selv og gjør det du selv mener er best for deg, og drit et Marathon av en lang marsj i hva andre mener om det ! Heia heia!, roper «Ida» i kommentarfeltet.

– Synes du er kjempe tøff og du skal gjøre det som føles riktig for deg, skriver «Kristian Magnus».

Selv tror ikke toppbloggeren at hun påvirker noen i negativ retning. Leserne bør derimot se på det som en tjeneste at hun opplyser dem om at behandlingen eksisterer – dersom man er interessert i det.

– Jeg har full forståelse og respekt for at folk føler ulikt og har ulike triggere, men om du har komplekser for det, så er jo ikke det på grunn av dette innlegget men noe du har hatt fra før av..?

– Jeg personlig synes det er fint å vite at man da eventuelt kan gjøre noe med det, men der er man kanskje ulik, svarer Isachsen.

Litt mer lettbeint: Sophie Elise stusser over bildet til Carina Dahl

Nyeste saker fra 730.no

Les mer