Hopp til hovedinnhold
Zendaya holder om sin helt i Edderkoppmann: Langt hjemmefra (Marvel/Sony)
Zendaya holder om sin helt i Edderkoppmann: Langt hjemmefra (Marvel/Sony)

Hva sier anmelderne om Spider-Man: Far From Home?

I kjølvannet av Avengers: Endgame må Spider-Man steppe opp og bryne seg på nye trusler i en verden som ikke er helt som før.

Denne gangen blant annet i London.

Samtidig må hans alias Peter Parker holde styr på privatlivet, som inkluderer hans kjære MJ.

Sistnevnte spilles av Zendaya, mens Tom Holland er tilbake som Spidey.

Det blir også action med Nick Fury-figuren Samuel L. Jackson og Jake Gyllehaal som superskurken Mysterio.

(Marvel/Sony)

Den 23. Marvel Cinematic Universe-filmen bør bli en ny kinosuksess. Den får også tommelen opp fra de aller fleste kritikerne.

Men ikke alle.

Observer har sendt en anmelder som ikke er så glad i superheltfilmer. Han drar samlebåndkortet og sier at de er som produkter laget på en fabrikk, og at den nye runden med edderkoppmannen kun imponerer heeeelt på slutten.

– Hvis Spider-Man: Far From Home er en triumf, noe mange vil si og kinolistene uten tvil vil bekrefte, er dette en triumf for kapitalisme, ikke kunst, skriver Observers journalist.

– Det er filmens entusiastiske håp at vi som forbrukere starter å miste evnen til å se forskjellen.

Men som sagt er majoriteten av «filmekspertene» positive.

(Marvel/Sony)

– Jeg endte opp med å like Far From Home mer enn noen andre Spider-Man-filmer dette tiåret, forteller Entertainment Weekly.

Altså bedre enn de fire forrige. (Hvis vi skal ta med spin-off-skuffelsen Venom.)

– Ikke helt homerun som Homecoming, men Far From Home er ikke langt unna (far from home) å matche den, med en haug av humor, energisk action og svarene som Endgame fikk deg til å lengte etter, mener Empire.

Spider-Man: Far From Home er definitivt oppfølgeren til Spider-Man: Homecoming. Hvis du likte Homecoming vil du bli fornøyd. Men hvis du i likhet med meg ble skuffet over Homecoming; det er fortsatt gode nyheter. Far From Home tar det til mer interessante steder og tar opp mer interessante temaer, føler We Live Entertainment.

– Nå har tenåringen fra Queens verdenen i sitt nett i den imponerende underholdende oppfølgeren, hvor han redder verdenen (igjen) og berger en slapp sommerfilmsesong, skriver US Weekly og gir tre av fire stjerner.

(Marvel/Sony)

– Selv om Far From Home er blendende og rask, har den enklere, mer beskjedne ambisjoner som den fullfører bra nok, syns Los Angeles Times‘ anmelder, som hyller Tom Holland for å dra opp filmen via Peter Parker-scenene.

– I likhet med fjorårets Ant-Man and the Wasp som fulgte bekmørke slutten på Infinity War; Far From Home er den perfekte munnskyllen etter storslagne Endgame, skriver The Star Democrat som gir toppkarakteren A.

– Den er veldig fornøyelig; en gøyal film som på en vellykket måte nullstiller Marvel-filmuniverset, mener San Francisco Chronicle.

Norgespremiere 3. juli.

I likhet med Homecoming er regien ved Jon Watts. Han debuterte i 2014 med skrekkfilmen Clown.

Zendaya er også aktuell med gode anmeldelser via det lille lerretet, i en rolle langt unna MJ: HBO med årets beste (og drøyeste) ungdomsserie?

PS: Rett etter rekordsuksessen Endgame, gikk Marvel på en stor smell

Nyeste saker fra 730.no

Les mer