Hopp til hovedinnhold
Back to black anmeldelser kritikk biopic premiere
Hva synes anmelderne om Back to Black? (Studiocanal)

Back to Black: Dette sier anmelderne om Amy Winehouses biopic

Hadde folket grunn til å hate på Back to Black før de så filmen?


OPPDATERT 21. mai: Back to Black flopper i USA, hvor premieren fant sted en måned etter Europa. Amy Winehouse-biopic-en med Industry-stjernen Marisa Abela tar 6. plass på kino via kun 2,8 millioner dollar. Mange amerikanske anmeldere kritiserer filmen for sine forsøk på å sette faren i et bedre lys ved å dementere påstander i den Oscar-vinnende 2015-dokumentaren Amy. Mange fans og anmeldere føler at filmen har for lite fokus på hvordan Amy laget musikken hun ble berømt for. Blant annet låtene på albumet Back to Black.

Les den forrige saken nedenfor.

Post by @730no
View on Threads

Folk var raske med å refse Amy Winehouse sin biopic, Back to Black, med Marisa Abela i hovedrollen etter første klipp fra filmen ble sluppet. Nå har kritikerne fått se hele resultatet, og det store spørsmålet er: Fikk de rett?

Mye av kritikken ble rettet mot Marisa Abela, fra den undervurderte HBO-serien Industry. Flere syntes ikke briten hørtes ut som den ikoniske artisten i det hele tatt.

Nå høres det dog ut som om noen anmeldere er helt uenig.

Flere mener nemlig at skuespillerens prestasjon i Back to Black er helt topp.

Marisa Abela som Yasmin Kara-Hanani i Industry (BBC/HBO Nordic)
Marisa Abela som Yasmin Kara-Hanani i Industry (BBC/HBO Nordic)

«Filmens slangete av-og-på-makt begynner med den britiske skuespilleren Maria Abela, som evner å treffe Amy Winehouse i hver look, humør, ytring og musikalske utrykk», skriver Variety.

Film Total kaller briten er superb. De mener hun gjør en god jobb med å bringe både sangene og den avdøde artisten til live.

«Det er andre tøffere og dytsre måter å putte Winehouses liv på skjermen, men Abela viser hennes ømhet, og kanskje det mest gripende ved hennes unge liv, hvordan den så åpenbart er i strid med det tøffe imaget og hennes uhyggelige modne stemme», skriver The Guardian.

Men til tross for at hovedrollen får skryt av flere, er det dessverre ikke nok til en veldig god score på Rotten Tomatoes.

Etter 17 anmeldelser debuterer den Sam Taylor-Johnson-regisserte filmen kun med 53 %.

back to black rotten tomatoes

For selv om en god del mener at Back to Black gjør inntrykk til tross for å ha sine feil, etterlater den kun et dårlig inntrykk hos andre.

Anmelderen til London Evening Star får til og med en fysisk reaksjon.

«Spesielt sluttscenen, med sine fullstendig grunnløse, sensasjonelle implikasjoner, fikk meg fysisk til å gispe av skrekk», skriver Hamich MacBain og gir den en 1 av 5 stjerner.

Det gjør også Daily Mail, som mener filmen synder på alle måter en biopic kan gjøre.

Amy Winehouse Back to black biopic teaser
Back to wack? (STUDIOCANAL)

Se også: Regissøren forsvarer filmen etter backlash

«Alle de vanlige syndene til biopics utføres her – bare enda mer. Vi forter så raskt fra Winehouse tidlige uskyldige år til midten av 2000-årene til hennes alkoholutløste dødsfall at vi nesten ikke blir kjent med henne og de rundt henne.»

Empire Magazine sier seg enig. De mener at manuset håndplukker fakta, og forteller mindre enn det vi allerede vet fra før.

Det gjenstår å se hva folket selv synes etter å ha sett hele filmen. Om de velger å gjøre det, vel å merke.

Back to Black har norgespremiere på kino 12. april, for de som har lyst til å ta en titt.

Se også: Sjekk hvilken stjerne som skall spille Bruce Springsteen i ny biopic ????????

Les mer