Hopp til hovedinnhold
INGRID BOLSØ BERGDAL SOM JANNICKE I FRITT VILT 2  (FANTEFILM)

KrF: – Ren spekulasjon i menneskeforakt

Lørdag skal Fritt Vilt 2 ha en litt ekstra skummel visning i Olderfjord-skogen i Finnmark, i en bygd med 160 innbyggere. Noe mange (iallefall av de som bor der) syns er et spennende kinodageninnslag. Men ikke alle. Merete Skarhol Gran fra Porsanger KrF sier til Ságat at hun er meget kritisk til visningen.

– Vi synes det er merkelig at kommunen legger ned ungdomsklubber, slukker gatelys og tømmer bassengene. Så sponser de en skrekkfilm. Det er en veldig stor tendens i underholdningsindustrien å spekulere i vold, angst og maltraktering av mennesker. Veldig mange som har angst og depresjoner suges til dette, og tror det vil hjelpe fordi det angår «meg». Så blir det bare verre. 

– Når man gjør vold, blod og terror til ren underholdning, og ren spekulasjon i menneskeforakt så innstudert – så gjør man ikke situasjonen noe bedre, sier Gran til Ságat.

Lakselvs kinosjef Ida Bjørnbak syns det er bra at KrF engasjerer seg. 

– Tanken bak fremvisningen er god og skal være et rusfritt tilbud til de unge. Meningen var å lage en litt spesiell ramme rundt filmen.

Da 730.no snakket med hovedrolleinnehaver Ingrid Bolsø Berdal før premieren, var hun enig i at Fritt Vilt 2 har blitt hard kost, men hun mener de ikke har gått for langt.

– Denne er nok både mer brutal og mer voldsom, med mye action, men selv om det er endel vold, blir det aldri spekulativt og glorifiserende. Det er en sjangerfilm, og slike filmer må nesten bli ganske blodige, sa Bergdal til 730.

Traileren til Fritt Vilt II:


Fritt Vilt II hadde premiere 10. oktober.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer