Hopp til hovedinnhold
KJEKKE KRÅKER (MARTIN LOSVIK/JANSEN PLATEPRODUKSJON)

Kråkesølv brekker ned albumet låt for låt: – YOLO

KJEKKE KRÅKER (MARTIN LOSVIK/JANSEN PLATEPRODUKSJON)

Bodøs store sønner er endelig tilbake, og fredag slapp Kråkesølv sitt femte album Pangea.

Etter noen få lytt vil vi påstå at flere av sporene er på høyde med det aller beste fra Kråkesølv, bare hør på «Luftslott»! Men vi er verken anmeldere eller musikere, og lar heller bandet selv brekke ned musikken. Hva handler tekstene om (kort fortalt), og hvor kommer inspirasjonen fra? 

Lytt til Pangea via Spotify, og les hva bandet deler med 730 om hvert spor nedenfor.

«Pangea»

– Superkontinentet som de fleste har lært om i geografitimene på skolen. Låten ble ferdigstilt i NOPA sin arbeidsleilighet i Vence i Frankrike, og refrenget har tydelige referanser til reggeabandet Manna fra Bodø.

«Luftslott»

– Mennesket i dagens samfunn drukner i så mye informasjon at det umulig kan ta stilling til noen ting som helst på en måte som virkelig kommer innenfra. En kompis beskrev denne som en litt mindre forståelig versjon av «Riv i hjertet» av Sondre Justad.

«Vi»

– Introen til denne har svevd rundt på lydsjekk og øvinger ganske lenge. I samarbeid med Lars la vi til litt god gammeldags riffing utover i låten. Teksten er en slags ode til det langvarige kjærlighetsforholdet.

«Du mein det som en trøst»

– Den dypeste angsten kommer ofte til uttrykk i den mest overfladiske trøsten, og behovet for enkle, beroligende beskjeder. Låten kan ellers oppsummeres gjennom mottoet til Drake: YOLO.

«Lenge sia sist»

– Dette var den første låten vi gjorde sammen med Lars Horntveth. Ikke så mye mer å si om den saken. Sjekk den ut, så skjønner dere greia.

«Syrinen»

– Kråkesølv goes Freud! Psykoanalyse og popmusikk i skjønn forening. Handlingen er lagt til Saltvern skole i Bodø – samme skole som Jahn Ivar «Mini» Jakobsen gikk på i sin tid.

«Skygge»

– Tungt inspirert av romanen Øst for Eden av John Steinbeck. Klarer man å være tilfreds når man har kommet til det punktet der man innser at det ikke er så mye mer liv igjen å leve ut? Vi tenker i hvert fall at det må være et mål.

«Vardøger»

– Vardøger leker med tidens pil. Utspiller livet seg virkelig så kronologisk som det oppleves? Vi har alltid tenkt at denne låten hadde passet perfekt som soundtrack til et gammelt bilspill.

Se også: Beyoncé på budsjett! Honningbarna med syvdobbel videopremiere hos 730

Nyeste saker fra 730.no

Les mer