Hopp til hovedinnhold

Konkurranse: Norsk bok om hip-hop

Øyvind Holen er en av Norges mediakorps’ største hiphop-soldater, og har lang erfaring fra en haug med publikasjoner.

I dag skriver han for blant annet Dagens Nærlingslivs D2, men har også gjort seg bemerket i Morgenbladet, Dagsavisen og Rocky. For å nevne noen få.

Øyvind har tidligere gitt ut bøkene Hiphop-hoder, som dokumenterte den norske kulturen fra den spede start til mainstream love, og Groruddalen – en reiseskildring, som handler om oppveksten i forstedene i utkanten av Oslo.
Nå er han ute med Hiphop – Rap, Graffiti, Breaking og DJing via Cappelen Damm.

Boken er beregnet på den litt yngre garde, og er en salgs innføring i hiphop-kulturen, gjort i tospann med illustratøren Mikael Noguchi.

Øyvind forklarer:

– Der Hiphop-hoder handler om den norske hiphop-historien, prøver jeg her å koke ned den amerikanske til ti kapitler. Fra DJ Kool Herc til T.I. på 120 000 tegn. Krydret med fakta, illustrasjoner, tegneserier, intervjuer, tips og råd.

– Jeg har prøvd å lage en lettfattelig bok som både kan treffe 7-åringer og ikke fornærme 14-åringer, og det er jo ikke det enkleste. Og så må jeg få skryte av Mikael Noguchi, som gjør en strålende jobb med å illustrere.

Vi har fått noen ekstra eksemplarer av den lekre boken som vi deler ut til tre av dere. Du trenger bare å maile [email protected] og fortelle navnet på din favorittplate i rapsjangeren, så får du den kanskje i posten. (Husk navn og adresse.)

Øyvinds blogg

Bonus 1: Hvis man er født på 90- eller 00-tallet, kan old-school hip-hop-Norge se snodig ut.

Bonus 2: Norges new school-favoritt Julie Maria Dahl (12) aka Mira fra suksesserien AF1.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer