Hopp til hovedinnhold
(PLAYGROUND)

Kongen og dronninga

Little Tasja aka Natasja Saad skulle vært skandinavisk reggaes store gjennombrudd på verdensbasis.Vel, det er hun jo forsåvidt. Men dessverre døde den danske dancehalldivaen alt for tidlig, i det hun var i ferd med å slå igjennom big time.

For full lowdown, sjekk her.

Det siste albumet hun fikk gitt ut før hun døde var danskspråklige I Danmark Er Jig Født, som blant annet ga oss hiten «Gi’ Meg Danmark Tilbage». Nå er endelig hennes posthume engelskspråklige album Shooting Star ute via Playground Music. Sist gjetta jeg at selveste kongen av dancehall, Beenie Man, kom til gjeste førstesingelen, og jommen hadde jeg ikke rett!

På «Better Than Dem» flotter kongen og dronninga seg på adelig vis. Det gjør de også i den blodferske musikkvideoen, som er spilt inn på den legendariske Kingston-klubben Weddy Weddy.

Beenie Man storkoser seg, og det gjør hvertfall den danske Bikstok og Rubadub Sundays-generalen Pharfar bak platespillerne. Flotte dancehall-kvinner som Macka Diamond, Lady G, Spice og danske Ms. Mukupa (Natasjas partner fra No Name Requested) mimer Natasjas tekster.

Flere av Jamaicas mest kjente dansere medvirker også.


Beenie Man hyller Natasja i råttent amatøropptak fra hans seneste konsert i København:


Shooting Star i sjappa nå! Support hennes familie.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer